Hafıza Eğitimi

Unutmak İstediğiniz Şeyleri Unutun!!!Kişisel Gelişim, Hafıza Eğitimi

 UNUTMAK İSTEDİĞİNİZ ŞEYLERİ UNUTUN!!!kişisel gelişim, hafıza eğitimi

UNUTMAK İSTEDİĞİNİZ ŞEYLERİ UNUTUN!!! Geçmişe takılı kalan duygu ve düşünceleriniz yaşama gücünüzü azaltabilir. Ama bu durumu değiştirmek zor değil, sadece 10 gün yeter. Uzmanlar ve ünlü psikiyatr’lar tarafından hazırlanan '10 günlük anı egzersizi'ni siz de deneyin, zihninizi arındırın.. BİRİNCİ GÜN Kendinizle yüzleşin Öncelikle şu an kafanızda dolanan sorunlarınızı alt alta yazarak bir tablo oluşturun. Kendinizi zor susturduğunuz ve sinirlendiğiniz olayları ya da pek önemli olmadığını düşündüğünüz hatta komik bulduklarınızı bile yazın. Bunlar günlük veya genel problemler olabilir. Sonra hemen yanına bunların kritiğini yapın. İKİNCİ GÜN İyimser olmayı deneyin Şimdi size bir iyi, bir de kötü haberimiz var! Kötü haber, kafanızdaki olumsuz düşünceler beyninizin kıvrımlarındaki yollarda devamlı olarak izler bırakıyor. İ...Devamını Oku »

Beyin Ve Hafıza(Yenilikçi Düşünme)

Beyin ve Hafıza(Yenilikçi Düşünme)

Yeniliki Dşnme Gcnz Serbest Bırakın Dşnrlerin aydınlatmadığı toplumu, şarlatanlar aldatır. Condorcet Yeniliki dşnme yeteneği nedir? Yeniliki Dşnme Yeteneği, dşnme potansiyelini maksimum kullanma, yeni fikirler geliştirme, problemlere seri zmler getirebilme, orijinal dşnme, yeni fikirlere aık olma, hayal gc ve davranışlar aısından birok insana gre daha yetenekli olma durumudur. Yeniliki dşnme yeteneğine sahip kişiler sol ve sağ beyinlerini aynı anda kullanırlar. Fikirleri genelde orijinal olur. Hızlı ve akıcı dşnrler. Eminiz ki sizde de pek ok insanda olduğu gibi bu gizli g mevcut. Siz de, size ideal gelen bir fikri alıp ...Devamını Oku »

Beyin Ve Hafıza(İsim Ve Yüzleri Hatırlamak )

Beyin ve Hafıza(İsim ve Yüzleri Hatırlamak )

İsim ve Yzleri Hatırlamak İin Keyif alarak alışın, kendinizle savaşarak değil. Ron Fry Yaşlı olsun gen olsun tm insanlar isimlerine değer verir ve her zaman isimlerinin doğru hatırlanmasını isterler. Eğer yeni tanıştığınız bir insana değer veriyorsanız bir sonraki karşılaşmanızda ismini doğru hatırlamanız gerekir. Her gn dersinize giren ğretmeninize hitap ederken, başka bir ğretmenin adını sylyorsanız bu onun hi de hoşuna gitmeyecektir. İsimleri doğru hatırlamak sadece okul hayatında değil, gnlk hayatta da uygulamanız gereken bir kuraldır. zellikle iş hayatına atıldığınızda, gittiğiniz birok iş toplantısında, eşitli davetlerde ok sayıda insanla tanışırsınız. Bir de işiniz insanlarla srekli diyalog kurmayı gerektiriyorsa, o zaman onların isimlerini aklınızd...Devamını Oku »

Beyin Ve Hafıza(Aratmayacak Bir Dikkate Sahip Olmalısınız)

Beyin ve Hafıza(Aratmayacak Bir Dikkate Sahip Olmalısınız)

Dikkat hafıza iin esastır. Betty Fielding Neden James Bond filmi ajanlarının dikkati, diye sorabilirsiniz. nk bu tip meslekteki insanlar, meslekleri gereği srekli tehlike altodadırlar. Ufacık bir dikkatsizlik onların hayatma mal olabilir. Bu sebeple kendilerini, dikkatlerini maksimum kullanmak zorunda hissederler. İşte sizden istenen de tıpkı bir tehlike iindeymişsiniz gibi dikkatinizi her an aık tutmanızdır. nk gnlk hayatta pek ok insan, yarı uykuda gibi yaşar. Bu insanlar baktıkları şeyi tam anlamıyla grmeden, duydukları sesleri tam anlamıyla işitmeden yaşayabilirler. Hayatlarını dikkat ve şuurları yan kapalı olarak yaşarlar. Bu dikkat kapalılığının şiddeti biraz daha arttığında sylenenleri yanlış anlama, hatırlama glğ, hatta hayati tehlikeler atlatma (t...Devamını Oku »

Beyin Ve Hafıza(Dinlemenin Önemi)

Beyin ve Hafıza(Dinlemenin Önemi)

Sz gmş ise sukut altındır. (Atasz) ğrencilik hayatımızın ok byk bir blm, hatta neredeyse yarısı ders dinleyerek geer. Fakat hi dşndnz m okullarda bu kadar uzun sre dinlemeye vakit ayrıldığı halde neden etkili dinlemenin nasıl olacağı zerine eğitim verilmez? Sadece okulda değil, gnlk hayatımızda da; arkadaşlarımızla beraberken, ailemizin yanında, televizyon, radyo vs. dinlerken iyi dinlemesini bilmemiz gerekir. Nitekim bugn okullarda ve iş yerlerinde pek ok kişinin dinleme ile ilgili sorunları olduğunu biliyoruz. Ama siz bu konuda endişe etmeyin, nk dinlerken meydana gelen dikkat dağınıklığı zm olmayan bir konu değil. nce kendinize bir sorun: Siz iyi bir dinleyici misiniz? Eğer on zerinde...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Yukarı Çık