Hafıza Eğitimi

Beyin Ve Hafıza(Yabancı Dil Öğrenmek Artık Çok Kolay)

Beyin ve Hafıza(Yabancı Dil Öğrenmek Artık Çok Kolay)

ğrenme sreci yalnızca duyma ve uygulamayı değil aynı zamanda unutma ve daha sonra hatırlamayı gerektirir. John Gray Klasik yntemlerle yabancı kelimeleri ezberlemeye kalktığınızda ne kadar ok tekrarlasanız da bir sre sonra unutuyor musunuz? Tam kelimeyi kullanacakken takılıyor, anlamım hatırlamak iin sık sık szlğe bakmak zorunda mı kalıyorsunuz? Yabancı dili, hızlı ve kalıcı hafızanıza almak istiyorsanız yine beynin sol ve sağ blmlerini yani ikisini birden işin iine dhil etmeniz gerekir. Yapmanız gereken şey, İngilizce szcğn, Trke karşılığı ile bağlantı kurup zihninizde hayali bir senaryo geliştirmenizdir. Unutmayın ki duyularınızı, duygularınızı, renkleri, boyutları işin iine katıp, ne kadar abartırsanız o kadar aklınızda kalacaktır. İngilizce kelimeleri ezbe...Devamını Oku »

Beyin Ve Hafıza(Niçin Unuturuz?)

Beyin ve Hafıza(Niçin Unuturuz?)

Hafızanızı geliştirmek mmkndr ve bunun teknikleri vardır. Bu teknikleri ğrendiğinizde neden unuttuğunuzu da anlamış olacaksınız. Ron Fry Unuturuz nk insanız, gn iinde birok dşncemiz, duygumuz, ihtiyacımız, arzumuz sık sık rekabete girer. Birok işle ilgileniriz, birok sorumluluk alırız, bazen bir konuya dikkat verirken aklımızda tutmamız gereken diğer konuları unutabiliriz. Bu da genellikle hafıza boşluğuna sebep olur. rneğin, okuldan ıktınız, eve geliyorsunuz, eve gelmeden kırtasiyeye uğrayıp, fotokopi ektirmeniz gerekiyor. Yolda gelirken aylardır grmediğiniz bir arkadaşınıza rastladığınızda bu sizin kırtasiyeye uğrama planınızı unutmanıza sebep olabilir. Okula ge kalmamak iin hızlı hareket edeyim derken kitabınızı, defterinizi, antanızı unutup evde...Devamını Oku »

Beyin Ve Hafıza(Hafızanızın En Büyük Düşmanları)

Beyin ve Hafıza(Hafızanızın En Büyük Düşmanları)

Yeterli zamanımız vardır. Yeter ki doğru kullanalım. Goethe Beynimizin kapasitesini artırmayı başarabileceğimiz gibi, eşitli sebeplerden dolayı bu kapasiteyi dşrebiliriz de. Hafızamızı olumsuz ynde etkileyen faktrlerin en başında stres gelmektedir. Stres beynin dşmanıdır, stresten uzak durun Kendinizi okul ve ders stresinden uzak tutmaya alışın. Okulda ve zel hayatınızda yaşadığınız olaylara olumsuz bir bakış aısı ile baktığınızda korku, gvensizlik, umutsuzluk, aşın heyecan, endişe, baskı gibi duygular yaşayarak stres olursunuz. Vcudunuzun dengesi bozularak bedeninizde gerilim oluşur. Kendinizi strese soktuğunuzda bakın vcudunuzda daha başka neler olur: İnsanlar strese girdikleri zaman, vcutları buna tepki gsterir ve alarma geer. Vcutta eşitli biyokimyasal rea...Devamını Oku »

Beyin Ve Hafıza(Hızlı Kolay Ve Kalıcı Öğrenmenin Yolları)

Beyin ve Hafıza(Hızlı  Kolay ve Kalıcı Öğrenmenin Yolları)

ğrenmek pahalıdır, ama cehalet ok daha pahalıdır. Henry Clausen Sistemli ğrenmeniz şart ğrendiklerinizin aklınızda kalması iin, bilgileri sistemli bir şekilde hafızanıza almanız gerekmektedir. Sistematik hafızaya alma, ezberden daha kalıcı olur. Eğer beyninize herhangi bir emir vermeden, beyninizin bilgileri istemsiz olarak saklamasına izin verirseniz hafızanız karmakarışık olur. Bu durumda da ok gerekli olan bir bilgiyi istediğiniz anda bu karışık hafızadan ıkarmak zor olacaktır. Diğer taraftan, eğer kullanışlı bilgileri belirleme konusunda seici ve dikkatli olursanız, telefon defterinizin tmn bile hafızanızda tutabilirsiniz. Kendi kendinizin eğitmeni olun Kendi kendinizin eğitmeni olabilirsiniz. rneğin eğer ğrenciyseniz hi kimsenin size ders alış, ...Devamını Oku »

Beyin Ve Hafıza(Sözcüklerin Baş Harfinden Sözcük Türetin)

Beyin ve Hafıza(Sözcüklerin Baş Harfinden Sözcük Türetin)

En ok kullanılan ve kolay bulunan yntemlerden biridir. Yapacağımz şey, cmlenin ilk harflerini hatırlamaya alışmaktır. Aynı metoda bir başka yaklaşım ise listedeki szcklerin baş harflerini kullanarak basit bir cmle kurmanızdır. Bu cmle size her kelimenin baş harfini hatırlatacaktır. Dnyanın en uzun ırmaklarının isimlerini sayabilir misiniz? Cevap: Dnyanın en uzun ırmakları Manisa'nın iindedir. Nasıl mı?4 Eğer yukarıdan aşağıya Manisa yazar sesli harfleri ıkarırsanız, geriye kalan sessiz harfler size dnyanın en uzun ırmaklarının baş harflerini hatırlatacaktır. Mississippi A Nil İ Sanırmak A Trkiye'nin en uzun ırmakları hangileridir? Cevap: Trkiye'nin en uzun ırmakları kafesin iindedir. Nasıl mı?5 Eğer yukarıdan aşağıya kafes yazar sesli h...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Yukarı Çık