Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sıkıntıların Yatıştırılması

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, doğum  Sıkıntıların Yatıştırılması

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, doğum Sıkıntıların Yatıştırılması Doğuma hazırlık sınıflarında öğrendiğiniz gevşeme ve solunum tekniklerine ek olarak, doğum sırasında rahatlamanızı sağlayacak başka yollar da vardır. Masaj kendinizi iyi hissetmenize yardım edebilir. Eşinizden bel bölgesine basınçlı bir şekilde masaj yapmasını isteyebilirsiniz. Bel bölgesi için buz paketleri ya da masaj için tenis topu kullanılmasın) isteyebilirsiniz. Sıkça pozisyon değiştirmek rahatlatıcı olabilir. Kasılmalar sırasında siz ya da eşiniz karın bölgesini sıvazlayabilirsiniz.llk önce cilt üzerine bir losyon sürülmesi cildinizin çekilmesin! önleyecektir. Eğer bacaklarınızda kramplar varsa, masaj ya da pozisyon değiştirme bunları giderebilir. Aktif doğum sırasında herhangi bir şey yemek ya da içmek doğru değildir. Ağzınızın ıslaklığım korumak için, bir buz parçasını et...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Destekleyen Kişinin Rolü

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte doğum Destekleyen Kişinin Rolü

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte doğum Destekleyen Kişinin Rolü Baba adaylarının çoğu, çocuklarının doğumunda aktif rol almak istemektedirler. Sıklıkla bebekleri doğarken doğum odasında olmak istemektedirler. Eğer bir baba, doğumun kendisine katılmak istemiyorsa, başka yollarla destek sağlayabilir. Baba, sizinle doğuma hazırlık sıniflarına gelebilir, doğumda sizinle olabilir ve doğumdan sonra bebeğin bakımında size yardımcı olabilir. Bakım birçok şekilde olabilir. Babayla beraber, doğumda aileniz için neyin en iyi olacağına karar verebilirsiniz. Destekleyen kişi (bazen antrönör olarak da adlandırılır) her zaman çocuğun babası olmak zorunda değildir. Yakın bir akrabanız ya da sevdiğiniz birisi, doğuma hazır olmanıza ve doğumunuza yardım edebilir. Doğum sırasında, antrenör, omuzlarınız hizasında, doğum masasınin basında bulunmak isteyebilir. Bu nokt...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Yalancı Ve Gerçek Doğum

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Yalancı ve Gerçek Doğum

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Yalancı ve Gerçek Doğum Rahim kaslarınızın sanki düğümlendiğim hissettiğiniz düzensiz kasılmalar ya da "yalancı doğum" periyotları yaşayabilirsiniz. Braxton Hicks kasılmaları (Braxton'Hick Contractions) adı verilen bu kramplar normal olup bazen ağrılı olabilirler. Bu kasılmalar öğleden sonra, akşam saatlerinde, fiziksel aktiviteden sonra ya da yorgunluktan sonra daha sık görülebilirler. | Yalancı doğumu, gerçek doğumdan ayırmak zor olabilir. Ozellikla gerçek doğumu beklediğiniz sırada yalancı doğum belirtilerinin ortaya çıkması, bunu iyice zorlaştırır. Bu durumda doğumun başladığım düşünmek ve buna inanmak çok kolay olmaktadır. Bazen farkı söylemenin tek yolu vajen yoluyla, doğumun başlangıç belirtilerini rahim ağzında muayene etmekle mümkün olmaktadır. <...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Nasıl Başlar?

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Nasıl Başlar?

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Nasıl Başlar? Hormonlardaki değişmeler, önemli rol oynamasına rağmen doğulu tam olarak neyin başlattığım kimse bilmemektedir. Kadınların çoğu, doğum sürecine girdiklerim söyleyebilirler. Bazen, denevimli i.,,. doktor ya da hemşire için bile doğumun bağladığım kestirmek zor olabilmektedir. Durumunuzun, saatlerce gözlemlenmesine ihtiyaç duyulabilir. Rahim ağzı açılmaya ve genişlemeye başladığı zaman doğum bağlamıştır. Bir kas olan rahim, düzenli aralıklarla kasılır. Rahim kasılda zaman, karın bölgesi sertleşir. Kasılmalar arasında rahim gevşer ve karın bölgesi yumuşar. Bazı değişiklikler doğumun yaklaştığının işaretlidir. Doğumda neler olacağım bilmek, rahatlamanızı ve zamanı geldiğinde bebeğin doğumuna odaklanmanızı kolaylaştıracaktır. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Bavulunuzun Yerleştirilmesi

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Bavulunuzun Yerleştirilmesi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Bavulunuzun Yerleştirilmesi iki adet bavul hazırlamanız çoğu zaman iyi bir fikir olmaktadır. Bir tanesi yanınıza alabileceğiniz kişisel eşyalarınızı içeren gece de kullanabileceğiniz küçük bir çanta. Diğeri sonradan alabileceğiniz eşyalar için daha geniş bir bavul. Önceden ihtiyaç olarak neler almanız gerektiğin! ve hastanenin doğumda size neler temin ettiğini öğrenebilirsiniz. Hastane personeli ya da o hastanede doğum yapmış bir bayan bu konuda size yardımcı olabilir. Bir doğum eğitimcisi de iyi bir bilgi kaynağıdır. İşte dikkate almanız gereken bazı eşyalar: • Rahat bir gecelik ve sabahlık • Terlik • Birkaç çift çorap • Saç tarağı • Diş fırçası ve macunu • Gözlük ya da lensleriniz • Not defteri ve kalem • Telefon ve satıcı makine için bozuk para ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık