Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Çocukluk Hastalıkları

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  Çocukluk Hastalıkları

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Çocukluk Hastalıkları Bazı enfeksiyonların, çocuk hastalığı oldukları düşünülse de, erişkinlerde de görülebilir. Bazıları gebe kadınlarda ciddi sorunlara yolaçabilirle!- Eğer çocukken bu hastalıkları geçirmişseniz, muhtemelen bunlara tekrar yakalanmazsınız. Çünkü, bunlara karşı sizi koruyacak olan antikorlar gelişmiş olacaktır. Bu hastalıkların birçoğu için aşı bulunmaktadır. Eğer henüz bu hastalıkları geçirmediyseniz, gelecek gebeliğinize kadar bunlara karşı aşı olmanız iyi bir fikirdir. Çocukların birçoğu aşı olmadığı için bu hastalıklar daha fazla yayılmaktadır. Şu anki gebeliğinizde bu hastalıklardan birine maruz kalmışsanız, doktorunuz hasta olmamanız için sizi ve fetüsünüzü tedavi edecektir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM <...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Însan Îmmün Yetmezlik Virüs Enfeksiyonu Ve Kazanılmış Îmmün Yetmezlik Sendromu

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  însan îmmün Yetmezlik Virüs Enfeksiyonu ve Kazanılmış îmmün Yetmezlik Sendromu

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte însan îmmün Yetmezlik Virüs Enfeksiyonu ve Kazanılmış îmmün Yetmezlik Sendromu (HIV & AİDS) insan immün yetmezlik virüsü (Immunedeficieyvirüs=HIV) HIV'le oluşan enfeksiyon ve AİDS, kadınlar için gittikçe büyüyen bir tehdit oluşturmaktadır. HIV, enfeksiyonlu bir kişinin vücut sıvılarıyla (genelde semen (meni) ya da kan yoluyla) bulaşmaktadır. HIV'in ana bulaşma yolları, cinsel ilişki, damar yoluyla ilaç kullanımı ve nadir de olsa kan nakilleridir. (Amerika'da 1985'ten beri kan nakillerinde bu virüs için test yapılmaktadır) Eğer gebe bir kadın enfeksiyona yakalanmışsa, virüs fetüse geçebilmektedir. HIV, vücuda bir kere girdi mi, savunma sisteminin hücrelerine saldırmakta ve onları öldürmektedir. Tabi ki savunma mekanizması bozulduğu için vücut, ölüme neden olabilecek zararlı enfeksiyonlara açık hale gelmektedir. Ken...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Frengi (Siriliz)

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  Frengi (Siriliz)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Frengi (Siriliz) Yüzyıllardan beri bilinen bir hastalık olan frengi, cinsel yolla bulaşan çok ciddi bir hastalıktır. Spiroket adı verilen organizmalar tarafından oluşturulur. Tedavi edilmediği zaman, vücutta yayılarak körlük, kalp hastalığı, sinirsel bozukluklar, tümörler (ur) ve ölüme yol açabilir' Sitiliz, gebe bir kadının kanından fetüse geçebilmekte, düşüğe ve ölü doğuma neden olabilmektedir. Eğer bebek canlı doğarsa konjenital siriliz taşıyabilir. Konjenital sifilizli bebeklerde, sinir sistemi, cilt, kemik' karaciğer, akciğer ve dalak sorunları olabilmektedir. Sifilizi kadınlarda tesbit etmek daha zor olabilir. Şankır adı verilen ve enfeksiyon bölgesin! gösteren yara görülemeyecek şekilde vajen'de olabilir. Normal cinsel yaşamı olan erkeklerin çoğunda yara çoğunlukla penis üzerinde olmakla beraber cinsel orga...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Trikomoniazis

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Trikomoniazis

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Trikomoniazis Trikomaniazis, vajeni etkileyen ve cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır. Kadınlarda hiçbir belirti olmayabileceği gibi vajende akıntı, yanma ve kaşıntı görülebilir. Trikomoniazis, bir antibiyotik olan metranidazol ile tedavi edilir. Yine de bu ilaç gebeliğin erken döneminde kullanılmamalıdır. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn: [email protected] www.sayginnlp.com www.cemalkondu.com ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Însan Papılloma Virüsü (Humarı Papılloma

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  însan Papılloma Virüsü (Humarı Papılloma

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte însan Papılloma Virüsü (Humarı Papılloma Virüs) (HPV) HPV, cinsel organ siğillerine (bazen kondilom olarak da adlandıtılır) sebep olan bir virüstür. Cinsel organlar bölgesindeki siğiller, oral ya da anal cinsel ilişki sırasında kolayca kişiden kişiye geçebilmektedır- Cinsel organ siğilleriniz olmasa da HPV taşıyabilirsiniz. Yıllar sonra bu virüse maruz kalana kadar, HPV taşıdığınız tesbit edilemeyebilmeyebilir. Bazen bir PAP testi, HPV enfeksiyonunun belirtilerim gösterebilir HPV'nın bazı tipleri, yüksek oranda rahim ağzı kanseri oluşturma riski taşımaktadırlar. HPV'li annelerin doğurduğu bebekler, adolesan (13-18 yaşları arası) yasa ulaştiklarında ses tellerinin ya da larink. (gırtlak)'in enfeksiyona kapılma riski çok düşüktür. Cinsel organ siğilleri kendiliklerinden iyileşebilirlerken genelde basit bir ameliyata ya da cil...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık