Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Gebelik Komplikasy Onları

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Gebelik Komplikasy onları

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Gebelik Komplikasy onları Gebelik ve doğum, tabii olaylar olmasına rağmen problemler oluşabilir. Bazı kadınlar, komplikasyon ihtimalini artıracak risk faktörlerine sahiptirler. En sağlıklı ve formda kadınlarda bile, hiçbir uyarıcı belirti olmadan problemler doğabilir. Bazıları yavaş yavaş gelişirken, bazıları aniden ortaya çıkmaktadır. Eğer gebeliğiniz yüksek bir risk altında ise, gebeliğinizin seyrinin doktorunuz ve sağlık bakım ekibiniz tarafındari yakından izlenmesi çok önemlidir. Bu, doğum öncesi bakımınızı ayarlayarak doğum boyunca size özel bakım sağlayacaklardır. Eğer bir problemden şüphelenir ya da problem olduğunu teşhis .ederseniz, doktorunuzla irtibata geçin. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYAR...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Tiroid Bezi Hastalıkları

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Tiroid Bezi Hastalıkları

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Tiroid Bezi Hastalıkları Tıroid bezi, çok fazla ya da yetersiz tiroid hormonu üretilmesine sebep olabilecek hastalıklardan etkilenebilir. Her iki durum da fetüse zarar verecektir. Hipotiroidizm, (burada tiroid bezi aktiviteleri düşüktür. Az hormon üretilir) tiroid hormonu içeren ilaçlarla tedavi edilir, Kan testleriyle, yeterli hormon alınıp alınmadığı kontrol edilmektedir. Tiroidin aşırı aktif olduğu durum olan hipertriodizm de ilaçlarla tedavi edilebilir. Kan testleri, bu ilaçların dozunu ayarlamak için yapılabilmektedir. Uygun bir şekilde kontrol altı- na alınmış tiroid bezi hastalığı olan bir kadın, normal bir gebelik geçirebilir. Ne Yapabilirsiniz? Kronik bir hastalığınız varsa, gebe kalmadan önce bakım almalısınız. Bu mümkün değilse, gebe kaldığınızı öğrenir öğrenmez bir doktorla görüşmeli...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kasık Ya Da Karın Bölgesi Ağrısı

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Kasık ya da Karın Bölgesi Ağrısı

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kasık ya da Karın Bölgesi Ağrısı Antifosfolipit Antikor Sendromu (Anti- phospholipid Antibody Syndrome): (AAS) AAS'lı kadınların kanlarında bazı antikorlar daha yüksek düzeydedir.- Antikorlar, vücudun yabancı maddelere karşı kendisin! korumak için ürettiği proteinlerdir. AAS, kanama ve pıhtılaşma sorunlarına yol açabilir. Örneğin; bir yaralanma durumunda kanama daha uzun sürecektir. Bu sendrom, düşük oluşmasına, fetüsün yavaş gelişmesine ya da ölümüne sebep olabilir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Romatoid Artrit (Ra)

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Romatoid Artrit (RA)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Romatoid Artrit (RA) RA, daha çok küçük ve orta büyüklükteki eklemlerde ağrı, ateş ve şişme oluşturduğundan bir eklem hastalığı olarak düşünülmektedir. Sabah sertliği, genel yorgunluk hissi ve sıkıntı da oluşmaktadır. Hastalık alevlenebilir ve sonra belli bir süre azalabilir ya da çok ağır seyrederek eklemleri tahrip edebilir. RA, kanı da (ağır kansızlık gibi) etkileyebilir. Bazen kalp ve akciğerleri de etkiler. Bazı kadınlar, doğumdan sonra 6 hafta ile 6 ay arasında değişmek üzere tekrar kötüleşme lerine rağmen, gebeliklerinde hastalıkların daha iyi olduğunu hissedebilirler. RA gebelikte, aspirin ya da başka inflamasyonu önleyici ilaçlarla tedavi edilebilir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRE...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sistemik Lepus Eritematozus (Systemic Lupus Erythematlosus) (Sle)

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Sistemik Lepus Eritematozus (Systemic Lupus Erythematlosus) (SLE)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sistemik Lepus Eritematozus (Systemic Lupus Erythematlosus) (SLE) SLE, cilt, eklemler, böbrekler ve sinir sistemi başta olmak üzere bütün vücudu etkileyebilir. Burada, küçük deri sorunları olabilecek bir sinir sistemi, kalp ve kan damarlarının etkilendiği ya da böbrek yetersizligi oluştuğu durumlar da olabilir. SLE, genç kadınlarda ve çocuk doğurma yaşlarında görülme eğilimindedir. Üremeyi etkilememektedir. Fakat düşük yapma, erken veya olu doğum riskini artırmaktadır. SLE, retüsün kalp hızım da düşürebilir. SLE'li 10 kadının yaklaşık 3'ünde, gebelik sırasında hastalık kötüleşmekte ve doğumdan sonra alevlenme göstermektedir. Böbrekleri etkilenmemiş ve gebe kalmadan önce 6 ay süreyle hiç belirti görülmemiş bir kadın, en iyi gebeliği geçirmektedir. SLE, corticosteroid adı verilen ilaçlarla tedav...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık