Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Erken Doğan Bebeğim

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  Erken Doğan Bebeğim

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Erken Doğan Bebeğim Bazen erken doğumu önlemek için çok geç olabilir. Bazı durumlarda bebek, erken bile olsa, iyi durumda olabilir. Enfeksiyon, kanama yüksek kan basıncı ve diğer bulgular bebeğin sorunlu olduğunu gösterir. Erken doğan bebekler daha çok sezeryanla doğurulmaktadır. Erken yogun, özel imkanları olan bir hastanede bakım gerektirecek riskler taşımaktadır. Siz ve bebeğiniz, bu özel bakımı sunabilecek farklı bir hastaneye kaldırılabilirsiniz. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsa...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Erken Doğumun Önlenmesi

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Erken Doğumun Önlenmesi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Erken Doğumun Önlenmesi Eğer erken doğum, en erken dönemlerinde yakalanırsa ve kanama, enfeksiyon ya da diğer problemler sizin ve fetüsünüzün sağlığın, tehdit etmiyorsa; doktorunuz, fetüsünüzün daha iyi gelişmesin; sağlayacak zamanı kazanmak için erken doğumu durdurmaya çalışabilir Bunu başarmanın yolları aşağıda sıralanmıştır: - Yatak istirahati - Su içmek (ağız ya da damar yoluyla ekstra sıvı verilmesi) - Rahim kasılmalarım durdurucu ya da azaltıcı ilaçların kullanılması Erken doğumu önlemek için birçok farklı ilaç kullanılmaktadır. Bunlara tokolitik (tocolytics) ilaçlar adı verilir. Bu ilaçların hangisinin en iyi olduğu her zaman açık değildir. Genelde enjeksiyon yoluyla kullanılırlar. Bütün ilaçlar gibi tokalitikler de yan etki yapabilirler. Her kadın farklı yanıt verir. ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Akciğer Gelişiminin Test Edilmesi

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Akciğer Gelişiminin Test Edilmesi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Akciğer Gelişiminin Test Edilmesi Gebeliğin son dönemlerinde, fetüsün akciğer hücrelerinden bazıları, hava keseciklerinin içini saran bazı maddeler üretir. Bu maddelerde sürtaktan (surtacant) adı verilen. bir yapıyı oluştururlar. Surlaktan, bebek doğduktan sonra kendi kendine solunum yaparken hava kesecikierinin (akciğerdeki) birbirlerine yapışmasını önler. Erken doğumlardaki (özellikle gebeliğin 32. haftasından. önce ise) en büyük problemlerden bir tanesi bu maddelerin yeterince üretilmiş olmamasıdır. Bu madde olmadığı zaman bebeklerde solunumsa! sıkıntı sendromu (respiratory distress syndrorne) adı verilen durum ortaya çıkar. Bu hastalık, erken doğan çocuklardaki on sık ölüm sebebidir. Solunumsal sıkıntı sendromuna yol açmayacak kadar sürfaktanin olup olmadığım araştırmak için alınan amniotik sıv'. örneği üzerind...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Erken Doğum Belirtileri

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Erken Doğum Belirtileri

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Erken Doğum Belirtileri Eğer erken doğum yeterince erken teşhis edilirse, bunun geciktirilmesi sağlanabilir. Bu geciktirme bebeğin gelişmcsi ve olgunlaşması için bebeğe fazladan zaman sağlar. Hatta birkaç gün geciktirilmeği bile daha sağlıklı bebek anlamına gelir. Bazen erken doğumun başladığım gösteren bulguları yakalamak çok kolay olabilir. Örneğin, zarlar yırtıldığı zaman vajendcn damlama ya da fışkırma rarzında sıvı akacaktır. Bazen belirtiler çok hafif olur ve tesbit etmek zor olabilir. Aşağıdaki belirtilerden herhangi birisini yaşarsanız doktoruniızla hemen irtibat sağlayın: - Vajen akıntisının • tipinde değişiklik (sulu, kanlı) olması ya da • mıktarının artması - Pelvis ya da karnın alt bölgesinde basınç hisscdilmesi - ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Erken Doğum

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  Erken Doğum

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Erken Doğum Gebeliklerin çoğunda doğum yaklaşık 40. haftada gerçekleşir. 37- gebelik haftasından önce meydana gelen doğum, erken doğum olarak kabul edilir. Amerika'da her 10 çocuktan l'i erken doğumla dünyaya gelmektedir. Doğumsal anomaliyle ilgisi olmayan yeni doğan ölümlerinin 4'te 3'ü erken doğumdan kaynaklanmaktadır. Doğum, düzenli rahim kasılmasıyla başlar. Rahim ağzı incelirv açılır. Böylece, bebek doğum kanalına girebilir. Bazı kadınlarda erken doğumun neden başladığı bilinmemektedir. Fakat gebeliğin tek başta en önemli sorunudur. Gebeliğin son dönemindeki büyüme ve gelir. bebeğin sağlığı için çok kritiktir. Erken doğan bebekler, normalden daha yavaş gelişirler. Öğrenme ve davranış problemleri olduğu kadar, göz, kulak ve solunumls ilgili problemleri de olabilir. Okulda sorunların olusması bu çocuklarda da...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık