Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Grup B Steptokoklan (Gbs)

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Grup B Steptokoklan (GBS)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Grup B Steptokoklan (GBS) GBS bakteriler, gebe kadınlarda oldukça sıktır. Genelde vajen ve rektumda (kalın bağırsağın bir bölümü) bulunurlar. Bu bakteriler boğaz enfeksiyonuna sebep olan streptokoklardan farklıdırlar. Vücudunuzda GBS'ını hiçbir belirti göstermeden taşıyabilirsiniz. GBS, ağrı ve inflamasyona (iltihaplanma) yol açacak şekilde böbreklerde, idrar kesesinde ya da rahimde enfeksiyona yol açabilirler. Bu enfeksiyonlar genelde çok ciddi değildirler ve antibiyotikle tedavi edilebilirler. GBS bulunduğu halde kişide enfeksiyona neden olmuyorlarsa, bu kişinin kolonize olduğu (bakterilerin küme oluşturmaları) söylenebilir. Eğer bir kadından bebeğin GBS geçmişse bebekte, GBS'la enfeksiyon gelişebilir. Bu olay birkaç bebekte gerçekleşebilir. Virüslü bebekler, erken ya da geç enfeksiyonlara yakalanabilirler. ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Listeriosis (Listerioz)

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Listeriosis (Listerioz)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Listeriosis (Listerioz) Listerioz, bazı gıdalarda bulunan bir bakteri tarafından oluşturulan bir hastalıktır. En sık etkilenen gıdalar, süt, peynir, çiğ sebzeler ve deniz ürünleridir. Belirtiler, bakteriye maruz kalındıktan haftalar sonra ortaya çıkar. Hiçbir belirti olmayacağı gibi ateş, titreme, kas ağrılan ve sırt ağrısı bulunabilir. Gebe kadınlar enfeksiyona yakalandıkları zaman, düşük de dahil olmak üzere teniste ciddi problemler oluşabilir. Virüs taşıyan kadınların bebeklerinde solunum zorluğu, düşük vücut ısısı ve diğer problemler görülebilir. Doğumda sağlıklı görünen bazı bebeklerde daha sonra ateş ya da beslenme bozukluğu gibi problemler ortaya çıkabilir. Bazı çalışmalar gebe kadınların diğer insanlara göre daha yüksek oranda enfeksiyona kapılma riski taşıdıklarım göstermiştir. . Listerioz hastalığının bel...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Hepatit

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Hepatit

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Hepatit Hepatit, virüsler rarafından oluşturulan bir hastalık olup karaciğeri etkilemektedir. 4 tip hepatit vardır. Bunlar A, B, C ve D'dir. Hepatit B, gebelikteki en ciddi tiptir. Kan, öpüşme ya da cinsel yolla Hepatit B geçebilmektedir. Hepatit B virüslü (HBV) kişiler herhangi bir belirti göstermeyebilir, ya da kendilerini hasra hissetmeyebilirler. Enfeksiyonlu bazı kişiler, kronik taşıyıcı (hastalık belirtileri yok fakat virüsü kanlarında taşıyan kişiler) olabilirler. Bu durum, bu insanların hayatları boyunca virüsü kanlarında taşıyarak başkalarına geçirdikleri anlamına gelir. HBV enfeksiyonlu bazı insanlar, siroz (karaciğerin sertleşmeği) ve karaciğer kanseri gibi karaciğeri ilgilendiren sorunlar yaşayabilirler. Amerika'da, yaklaşık her 250 kişiden l'i kronik bir taşıyıcıdır. Bazı kişiler, daha yüksek oranda HB...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sitomegalovirüs (Smv)

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Sitomegalovirüs (SMV)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sitomegalovirüs (SMV) SMV enfeksiyonu olan kişilerde belirtiler çok az olduğu için bu hastalığı tesbit etmek zordur. Belirtiler olarak kişilerde, ateş, yorgunluk, şişmiş lenf bezleri ve ağrılı boğaz vardır. Nadiren erişkinlerde SMV ciddi bir hastalığa yol açar. Her 10 insandan 6-7'sine SMV bulaşmasına rağmen, yaklaşık 10 kişiden 9'unda herhangi bir belirti ortaya çıkmayacaktır. SMV enfeksiyonu, gebelikte ve doğumdan sonra ortaya çıkan problemlere yol açmaktadır. Çünkü virüs, bebeğe plasenta, vajen ve süt yoluyla geçebilmektedir. Diğer virüslerle olan enfeksiyonların aksine SMV enfeksiyonu, bir kişi önceden bu hastalığı geçirse de ya da kaninda koruyucu antikorlar oluşsa da, bu kişide tekrar oluşabilir. Fetüsün enfeksiyona yakalanma riski, annenin ilk enfeksiyona yakalandığı dönemde en yüksektir. Çok az sayıda kadın...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kabakulak

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  Kabakulak

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kabakulak Kabakulak, bir virüs tarafından oluşturulan hastalıktır. 15 yaşından küçük 10 insandan l'inde görülmektedir. Kabakulak çene altindaki bezlerin şişmesine sebep olur. Kızamık ya da su çiçeğinden daha bulaşıcıdır. Bu, kabakulağın gebelikte daha az görüldüğü anlami gelir. Eğer gebelikte kabakulağa yakalanırsanız, durumunuz gebelikten önce yakalanmaktan daha kötü olmayacaktır. Bir kadın gebeliğinin ilk l2 haftasında kabakulağa yakalanırsa, düşük oluşma riski 2 kar artacaktır. Kabakulak, erken doğuma da sebep olabilir. Bu enfeksiyon gebelikte çok seyrek görüldüğü için, herhangi bir doğumsal anomaliye sebep olup olmadığı bilinmemektedir. Kabakulağa karşı yapılan aşı, hastalığa maruz kalan gebe kadın sayısını oldukça düşürmüştür. Çocukluk döneminde geçirilen kabakulakta, sonradan hastalığa yakalanmaya karşı kiş...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık