Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kızamıkçık (Alman Kızamığı)

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  Kızamıkçık (Alman Kızamığı)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kızamıkçık (Alman Kızamığı) Farklı virüsler tarafından oluşturulan farklı kızamık tipleri vardır. İplerin çoğu gebelikte problem oluşturmazlar. Gebelikte en ciddi etkilere yol açan tip Alman kızamığı olup rubella virüsü tarafından oluşturulur. 1969'dan beri rubella için bulunan bir aşı, okul yaşındaki ve genç çocuklara rutin olarak uygulanmaktadır. Her 100 kadından yaklaşık 75-80'i çocuk doğurma yaşında kızamıkçığa karşı dirençlidirler. çünkü ya kızamakçığı çocukluklarında geçirmiş ya da aşı yaptırmış olmaktadırlar. Farkında olmadan rubella virüsüne yakalanabilirsiniz. Rubella virüsüne bir kez yakalandığınız takdirde, hayat boyu direnç kazanmış olursunuz. Kızamığa karşı insanların çoğunun dirençli olması çok iyi bir seydır. Çünkü, anneleri geheliklerinde bu virüse maruz kalan bebeklerde doğumsal anomaliler ve uz...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte 5. Hastalık

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  5. Hastalık

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte 5. Hastalık 5. hastalık adım, çocuklarda ateş ve cilt döküntüsüne sebep olan bir grup hastalık arasında 5. sırada tesbit edildiği için almıştır. Parvo-virüs B 19 adlı bir virüs tarafından oluşturulur. Bu çocukluk dönemi hastalığı, çok hafif fakat çok bulaşıcıdır. Temel bulgusu olan cilt döküntüsü, önce yanaklarda başlar sonra kolların ve bacakların arka tarafına yayılır. Nadir durumlarda eklem ağrılarına ve sinir sistemi bozukluğuna yol açabilir. Bütün erişkinlerin yaklaşık yansı, 5. hastalığa karşı antikor taşımaktadır. Bu da erişkinlerin bu hastalığa geçmişte maruz kaldıklarım gösterir. Gebelikte parvovirüs B 19 enfeksiyonu, endişeye neden olmaktadır. Salgınların olduğu bir bölgedeki öğretmen bayanlar gibi mikroba çok fazla maruz kalanlar ya da evinde enfeksiyonlu çocuğu olanlar diğerlerine oranla hastalığa yaka...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Aşılar

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Aşılar

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Aşılar Aşılar, enfeksiyonlar tarafından oluşturulan hastalıkların önlenmesine yardım ederler. Bütün ilaçlar gibi aşılar, gebelikte sadece gerekli ve güvenli iseler kullanılmalıdırlar. İdeal olarak bir kadın gebe kalmadan önce aşılarım yaptırmalıdır. Fakat eğer bir aşı gebelikte gerekiyorsa, gebeliğin 4. ayma kadar beklenmesi yerinde olacaktır. Bazı aşılar, gebe bir kadına genelde verilmezler. Fakat enfeksiyonlara maruz kalma ihtimaliniz artmışsa kullanılabilirler. Bunlar: - Hepatit B - Zatürre (pnömani) Pnömökoklar tarafından oluşturulanlara karşı Bazı aşılar gebe kadınlar için güvenlidirler. Hastalığa maruz kalınmadıktan sonra genelde kullanılmazlar. Bunlar: - Kuduz - Grip - Çocuk felci - Difteri - Tetanoz aşılarıdır Bazı aşılar, taşıd...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Su Çiçeği

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  Su Çiçeği

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Su Çiçeği Su çiçeği, vericelle-zostar virüsü tarafından oluşturulur. Erişkinlerin su çiçeği, çocuklarınkinden daha ağır seyreder. Su çiçeği olan gebe kadınlar, diğer erişkinlere göre bu hastalığa eşlik edecek başka hastalıklara (zatürre gibi) yakalanma riskleri daha yüksektir. Bu hastalığa yakalandıktan sonra belirtilerin ortaya çıkması için 14 gün gerekmektedir. Belirtiler olarak ateş ve kaşıntılı içi sıvı dolu deri döküntüleri sayılabilir. Eğer su çiçeğine doğumdan bir hafta ya da daha önce yakalandıysaniz, fecüs de rahimde bu enfeksiyona yakalanmış olarak dünyaya gelebılir. Siz hastayken sizin yaptığınız antikorlar, plasentadan geçerek gebeğinizi hastalıktan koruyabilir. Bebeğiniz su çiçekli olarak doğabilir Fakat büyük bir ihtimalle tamamen iyileşecektir. Eğer su çiçeğine doğuma bir haftadan kısa bir süre önce...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Gbs Enfeksiyonu İçin Risk Faktörleri

 Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte GBS Enfeksiyonu İçin Risk Faktörleri

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte GBS Enfeksiyonu İçin Risk Faktörleri Bu risk faktörlerini taşıyan kadınların GBS'la enfeksiyonlu bir çocuk sahibi olma ihtimalleri artmaktadır. Bu kadınlar doğum sırasında alacakları tedaviden büyük fayda göreceklerdir. - Erken doğum (37. gebelik haftasından önce doğumun başlaması) - Zarların zamanından önce yırtılması (amniotik boşluğun gebeliğin 37. haftasından önce yırtılması) - Zarların uzun süre yırtık kalması (amniotik boşluk yırtıldıktan sonra 18 saat süreyle yırtık kalması) - Önceki çocuğun GBS enfeksiyonlu olması - Doğum sırasında ateş DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: <...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık