Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte İkizler Nasıl Oluşur?

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte İkizler Nasıl Oluşur?

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte İkizler Nasıl Oluşur? Bazen bazı ikizlerin birbirlerinin neredeyse aynısı olduklarım bazılarının ise birbirlerine hiç benzemediklerim' merak etmiş olabilirsiniz. Cevap, ikizlerin nasıl oluştuğunun anlaşılmasıyla ortaya çıkacaktır. İkizlerin çoğu, kardeş ikizlerdir. Yani her bir ikiz ayrı birer sperm ve yumurtadan gelişir. Yumurtalıklar döllenmek üzere her ay genelde tek yumurta salıvermektedirler. Fakat bazen 2 ya da daha fazla yumurta salınabilir. Kardeş ikizlerden herbiri kendi amniotik boşluklanna ve pfasentalarına sahiptir. (Bazen bu ikizler için, iki döllenmiş yumurtadan geliştiklerim belirtmek için, "çift yumurta ikizleri" adı da kullanılmaktadır.) Bu ikizlerin her biri, farklı yumurta ve spermlerin birleşmesiyle oluştuklarından, herhangi iki kız ya da erkek kardeşten daha fazla birbirlerine benzeme...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Çoğul Gebelik

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Çoğul Gebelik

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Çoğul Gebelik Pir kadın, birden fazla fetüs taşıyorsa, buna çoğul gebelik adı verilir. Çoful gebeliklerin en sık görüleni ikiz şeklindedir, ikiz doğum Amcnkri'da 48 doğumda l görülmektedir, iki yolla ikiz gebelik oluşmaktadır. Bunlardan birisinde iki ayrı yumurta döllenmekte ve kardeş ikizler olıi!;makca diğerinde ise tek bir yumurta döllendikten sonra ikiye bölünerek, eş yumurta ikizlerini oluşturmaktadır. Eş yumurta ikizleri her 100 doğumda l görülmek üzere oldukça nadirdir. Daha nadir olan, bir gebelikte 3 ya da daha fazla fetüsün oluşmasıdır. Bu gebeliklerdeki riskler, ikiz gebeliklerdekinden daha yüksektir Triplerler (3 fetüs gebeliği) 10.000 doğumda l ancak görülmektedir. 5 ya da daha fazla fetüs, birden fazla yumurtanın döllenmesiyle, döllenmiş bir yumurtanın bölünmesiyle ya da her ikisinin de beraber gerçek...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Makat Gelişi

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Makat Gelişi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Makat Gelişi Bebeklerin çoğu, doğumdan birkaç hafta önce pozisyonlarım değiştirerek, başları doğum kanatma yakın hale gelirler. Eğer bu olmazsa bebeklerin kıç bölgeleri doğumda ilk çıkacak şekilde yerleşmiş olacaktır. Bu olaya makat gelişi (breech presentation) adı verilir. Gebelik suresini tam doldurmuş 25 bebekten l'inde bu durum görülür. Makat gelişi nedenleri tam olarak aydınlatılamamıştır. Fakat aşağıdaki durumlarda daha sık görülür. - Birden fazla gebelik geçirmiş olmak - Rahimde birden çok fetüsün bulunması (çoğul gebelik) - Bir erken doğum yaşamış olmak - Rahimde çok az ya da çok fazla amniotik sıvı bulunması - Rahimde şekil bozukluğu ya da anormal büyümelerin -örneğin; librouls gibi- bulunması - Plasenta prevlanın olması Makat gelişinin ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Rh İmmünglobuun

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Rh immünglobuUn

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Rh immünglobuUn Eğer siz Rh negatif ve eşinizin Rh pozitif ise, duyarlılık (alerji) kazanabilirsiniz. Bu, eğer fetüsünüz Rh pozitif ise, vücudunuzun antikorlar üreterek, fetüsün kan hücrelerim yok edeceği anlamına gelir. Duyarlılık, insan kanının bir ürünü olan Rh immünglobolin enjeksiyonuyla önlenebilir, Rh immünglobulin, antikorların üretimini engelleyecektir. Eğer duyarlı hale gelmişseniz bir yardımı olmayacaktır. Duyarlılık, fetüs kanının anne kanıyla karışabileceği, gebelik, düşük, dış gebelik ve amniosentez sırasında oluşabilir. Bu olayların herhangi birinden sonra, Rh negatif kadınlara, duyarlılığı önlemek için Rhlg verilir. Bu ilacın etkisi sadece 12 hafta sürdüğü için, anne ve fetüsün kanının karışabileceği herhangi bir olaydan sonra tekrar verilmelidir. Rh negatif kadınların çok az bir kısmı, ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kan Grubu Uyuşmazlığı

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Kan Grubu Uyuşmazlığı

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kan Grubu Uyuşmazlığı Herkes, büyük kan grupları olan A, B, AB ya da O gruplarından birisine sahiptir. Kan grupları, kan hücreleri üzerinde bulunan antijenlere göre belirlenir. Antijenler, savunma sistemi tarafından cevap oluşmasına neden olan ve hücre yüzeylerinde bulunan proteinlerdir. A grubu sadece A antijenlerine, B grubu sadece B antijenlerine, AB grubu ise her iki A ve B antijenlerine sahiptir. O grubunda ne A ne de B antijeni bulunmaktadır. Kan gruplarım daha da özelleştiren diğer antijenler de vardır. Bunlardan en sık olanlardan bir tanesi Rh faktörüdür. Doğum öncesi bakımın bir parçasında, kan testlerinin yaptırılarak kan grubunun belirlenmesidir. Eğer kanınızda Rh antijeni yoksa Rh negatif, eğer Rh antijeni varsa Rh pozitif olduğunuz anlamına gelir. Dünya da insanların % 85'inden fazlası Rh pozitiftir. A...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık