Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Ankziete

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Ankziete

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Ankziete Gebe kadınlar ve onların eşleri; gebelik, doğum, kişisel hayatlarınin çocukları üzerindeki etkisi ve iyi bir anne-baba olup olmayacakları hakkında korkular taşımaktadırlar. Taşıdığınız bebekle ilgili korkunç ye garip rüyalar görmeniz son derece olağandır. Genelde endişelenecek bir şey yoktur, fakat korkularınızı gidermek için yapabileceğiniz şeyler vardır. Birçok anne-baba çocuklarının normal olmayacağına dair endişe içerisindedir. Şimdiye kadar çocukların çoğu sağlıklı olarak doğmuştur. Sağlıklı bir çocuğunuzun olacağından emin olmanıza ve korkularınızı yenmenize yardımcı olacak bazı adımlar atabilirsiniz, iyi beslenme, istirahat ve egzersiz, uygun olmayan ilaç ve alkolün kullanılmaması, birçok kişiyle cinsel ilişkiye girmeme, düzenli ve erken "dönemde doğum öncesi kontrolleri yaptırma, atılacak bazı adım...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Duygusal Değişiklikler

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Duygusal Değişiklikler

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Duygusal Değişiklikler Gebelik, fiziksel ve duygusal değişikliklerin olduğu bir dönemdir, Gebe olmanız size ne kadar iyi duygular kazandımsa kazandırsın, bazı sorun ve endişeleriniz olacaktır. Bu normaldir. Bazı kadınlar, gebelikte ruhsal değişiklikler yaşamaktadırlar. Dakikaları dakikalarına uymaz. Bazen kendilerini çok iyi hissetmelerine rağmen birkaç dakika sonra ağlamak isteyebilirler. Sizi normalde hiç etkilemeyecek bir problem size bir felaket gibi gelebilir. Ruhsal değişiklikler, gebeliğin 12. haftasından sonra bitmesine rağmen, bütün gebelik boyunca da yaşanabilir. Fiziksel faktörler de, duygusal değişikliklere sebep olabilmektedir Erken ve geç gebelik döneminde aşırı yorgunluk, sizi daha asabi ve depresifbir hale getirebilir. Yorgunluk, gebelikte sık görülür ve özellikle gebeliğin sonlarına doğru keder duy...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Görülen Şeker Hastalığı

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte   Görülen Şeker Hastalığı

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Görülen Şeker Hastalığı Bir kadında, gebelik sırasında seker hastalığı gelişmişse bunu "gebelikte görülen şeker hastalığı" (gestational diabetes) adı verilir. Gebelik sırasında plasenta tarafından üretilen hormonların etkisiyle oluşmaktadır. Bu hormonlar, insulinin çalışma mekanizmasını değiştirmektedirler. Eğer anormal glikoz düzeyleri ilk defa gebelikte ortaya çıkmışsa herhangi bir belirti görülmeyebilir. Yine de glikoz düzeyi doğumdan sonra normal sınırlarına inmektedir. Genelde gebelik şekeri olan bir kadında, sonraki hayatinda şeker hastalığı gelişme riski daha yüksektir. 30 yaşından büyük kadınlarda, gebelikte, şeker hastalığı oluşma riski daha yüksektir. Ailesinde şeker hastası bulunanlar ve normalden daha fazla şeker hastalığı bulunan etnik kökene sahip olanlar, daha yüksek risk altındadırlar. Her nasıls...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Şeker Hastalığı

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Şeker Hastalığı

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Şeker Hastalığı Şeker hastalığı, vücudun insulin yapımında ya da kullanımında bir problem olduğu zaman ortaya çıkar, însulin bir hormon olup, vücudun temel yakıt kaynağı olan glikozun vücut tarafından kullanılmasına yardım eder. Eğer vücut yeterince insulin yapamazsa ya da insulinle glikoz yeterince etkileşemezse, kandaki glikoz düzeyi yükselecektir. Gebelikten önce şeker hastalığınız olabileceği gibi gebelikte de şeker hastası olabilirsiniz. Her iki tipte de glikoz düzeylerin! kontrol etmek için insuline ihtiyaç duyulabilir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLI...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Vajen Akıntısı

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Vajen Akıntısı

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Vajen Akıntısı Gebelik sırasında, vajenin salgıladığı sıvı miktarının hacim olarak normalden daha fazla olduğunu tesbit edebilirsiniz. Bunun nedeni, vajen etrafındaki kaslara ve deriye kan akımının artmasıdır. Eğer akıntı. ya, vajen bölgesinde ağrı, yanma, kaşıntı, kanlı akıntı ve kötü koku eşlik ediyorsa doktorunuza müracaat edin. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn: [email protected] www.sayginnlp.com ww...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık