Hamilelik

Hamilelik Hakkında ( Risk Faktörleri )

  Hamilelik Hakkında ( Risk Faktörleri )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Risk Faktörleri Gebelik, bir problemin oluşması açısından, diğer zamanlara göre daha yüksek riske sahiptir. Kadının gebe kalmadan önce bir sağlık sorunu varsa bu, gebelikte sorun oluşturabilir. Ya da sorun gebelikte ve doğum sırasında da ortaya çıkabilir. Bilinen risk faktörleri olan kadınların çok az bir kısmı, oluşan problemlerin büyük bir kısmı hakkında bilgi vermektedir. Yine de tüm sorunları önceden kestirmek mümkün değildir. Ciddî sorunlarla doğan bebeklerin, beste birinin annesinden gebelik boyunca herhangi bir risk faktörü bulunmamaktadır, Problemler herhangi bir zamanda oluşabileceği için gebelik boyunca riskler değerlendirilmelidir. Problemlerin ne zaman olduğun! bakılmaksızın, bu problemlerin annenin, fetüsün ya da her ikisinin de sağlığım tehdit ettiği unutulmamalıdır. Bu sebeple bir kadında komplikasyon gelişme riski artm...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Gebelikte Komplikasyon Oluşturabilecek Faktörler)

Hamilelik Hakkında (Gebelikte Komplikasyon Oluşturabilecek Faktörler)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelikte Komplikasyon Oluşturabilecek Faktörler Genel sağlıkla ilgili faktörler - Yüksek tansiyon - Kalp, akciğer, böbrek ve karaciğer hastalıkları - Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, idrar yolları enfeksiyonları diğer bakteri ve virüs enfeksiyonları - Şeker hastalığı - Ağır kansızlık hastalığı - Sara nöbetleri Gebelikle ilgili faktörler - Geçmiş gebeliklerde problemlerin olması - Anne yasinin 15'ten küçük 35'ten büyük olması - Eski doğumsal anomalili çocukların olması - Çoğul gebelikler (ikizler, üçüzler) - Özellikle 2. ve 3. trimesterde oluşan kanamalar - Pre-eclempsia (gebelik sırasında oluşan yüksek tansiyon) - Anormal fetüs kalp aktivitesi - Rahim içi gelişme geriliği (Fetüs, yasma göre ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Çok Parmaklılık (Polydactyly=Polidaktili))

Hamilelik Hakkında (Çok Parmaklılık (Polydactyly=Polidaktili))

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Çok Parmaklılık (Polydactyly=Polidaktili) Polidaktilili bir bebek, ek el ve ayak parmaklı olarak doğar. Bu anomali toplumda oldukça sık görülmektedir. Ve ameliyatla- kolayca düzeltilebilmektedir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn: [email protected] www.sayginnlp.com www.cemalkondu.com (hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, h...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Gebeliğin(Hamilelik) Gelecek Görüşmeleriniz )

 Hamilelik Hakkında ( Gebeliğin(Hamilelik) Gelecek Görüşmeleriniz )

center> Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebeliğin(Hamilelik) Gelecek Görüşmeleriniz ilk doğum öncesi görüşmenizden sonra, müteakip görüşmeleriniz genelde daha kısa olacaktır. Görüşme süresi genel olarak durumunuzun nasıl olduğuna, bebeğinizin gelişiminin gözlemlenmesine ve varsa sorularınızın cevaplanmasına ayrılacaktır. Şayet geçmişte sezeryanla bir doğum yapmışsanız, geçmişiniz ve kayıtlarınız incelenecek normal vajen yoluyla doğum yapıp yapamayacağınız araştırılacaktır. Siz ve sağlık bakım ekibiniz, risk faktörünüze bağlı olarak görüşme zamanlarınızı ayarlamanız gerekir. Sağlık ya da doğumla ilgili sorunları olan bir kadın daha fazla görüşme ihtiyacı duyacakken riski olmayanlar daha az ihtiyaç duyacaklardır. Aşağıdaki gibi bir görüşme takvimi takip edilebilir. îlk görüşmeden 28. haftaya kadar..............................4 haftada l 28. haf...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Gebeliğin(Hamilelik)Testler )

Hamilelik Hakkında ( Gebeliğin(Hamilelik)Testler )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebeliğin(Hamilelik) Testler Doğum öncesi bakımınızda birçok laboratuvar testi yapılacaktır. Bu testler aşağıda sıralanmıştır: - Kan testleri, kan grubu faktörünün belirlenmesi yapılmaktadır. Kansızlık, cinsel yolla bulaşan hastalıklar (sifiliz=frengi gibi), kızamıkçık ve kabakulak olup olmadığınız kan testleriyle anlaşılabilir. - İdrar testleri, şeker ve protein tayini yapılmakta idrar yolu enfeksiyonu olup olmadığı araştırılmaktadır. - PAP test,, (özel bir testtir), rahim ağzı kanseri için yapılmaktadır. Bu testlerin sonuçları dosyanıza kaydedilmektedir. Testler, tıbbî geçmişinize, aile hikayenize, ırkınıza ve ilk muayenenizin sonuçlarına göre size önerilecektir. Örneğin gebelik sırasında ortaya çıkabilecek olan şeker hastalığı için test edilebilirsiniz. Genel olarak şişman insanlar yüksek ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık