Psikoloji

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Meditasyon

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Meditasyon

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Meditasyon, Meditasyon, Nedir? Psikolog Robert Ornstein'ın bazı arkadaşları 1970 öncesinde, ünlü bir Guru'yu görmek için Himalaya Dağlarına gitmişler. Gürü sessizlik içinde onların anlattıklarım ve istediklerini dinledikten sonra, onlara şöyle demiş; "Yüzünüzü duvara dönerek oturun ve nefesiniz! saymaya başlayın. Hepsi bu!" Ornstein'ın arkadaşları allak bullak olmuşlar. Meditasyon konusunda kişilerin beklentileri ile bir olgu olarak meditasyonun gerçekliği arasında her zaman farklılıklar vardır. Dr. Ornstein, meditasyon uygulamalarında sadeliğin ve dikkatin önemi konusunu işlerken şu hikayeyi örnek olarak verir: Halktan bir kişi bir gün Zen ustası Rikyu'ya gider ve şöyle der; "Usta, bana en üst bilgeliğin kurallarım anlatır mısın?" Rikyu hemen fırçasın! alır ve bir kağıdın üzerine "Dikkat!" sözcüğünü yazar. "Hepsi bu mu?" diye sorar a...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Etkileşim Analizi

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Etkileşim Analizi

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Etkileşim Analizi Kişisel Gelişim, Psikoloji, Etkileşim Analizi ETKİLEŞİM ANALİZİ Etkileşim analizi ya da transaksiyonel analiz, Eric Berne tarafından geliştirilmiştir. Kişilerin karar alırken, kendilerinde var olan inançlarından hareket ettikleri fikri üzerine kurulmuştur. Kişiler arasındaki sorunlar, kişilerden birinin inançlarının artık mantıklı olmaması ve arzu edilmeyen sonuçlara neden ola- cağının gözükmesi halinde ortaya çıkmaktadır. Bu mantık dışı inançları belirlemek, "değişim" için gerekli olan bir manivela dayanağı gibidir. Çünkü "kararlılık" için, yeni bir denge kurulması zorunludur. Bunun başarılması için, kişinin üç ego durumunu tanır hale gelmesi gerekir: Birincisi, "ebeveyn" ego durumudur. Kişinin anne ve babasından aldığı kaynaklardan beslenmektedir. Hem olumlu ve koruyucu ebeveyn özelliklerin! hem de eleştirel ve olums...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Grup Çalışması

 Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Grup Çalışması

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Grup Çalışması Her grup çalışması belli evrelerden oluşur. Bu evreler şöyle özetlenebilir: Birinci evre: Uyum sağlama, yönlendirme, oluşum, tanışma ve gruba dahil olma. İkinci evre: Tepkisel aşama, kontrol, ayrışma, katılımdan uzak durma, geçiş, çatışma ve yüzleşme, direnç gösterme. Üçüncü evre: Birliktelik, adanma, kaynaşma, bağlanma, çekicilik, özdeşleşme, aile. Dördüncü evre: Olgunluk, çalışma, çözüm, üretkenlik, işe yönelme, işbirliği. Beşinci evre: Bitiriş, vedalaşma, kapanış, sonlanma. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Logo Psikoloji, Viktor Frank!

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Logo Psikoloji, Vİktor Frank!

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Logo Psikoloji Kendini gerçekleştirme kavramı genellikle manevi alandan tamamen bağımsız ele alınmaktaydı. Sadece insani sınırlar içinde insanın yücelmesi ve gelişmesin! içeriyordu. Viktor Franki onların ihmal ettikleri 'Kutsal'ı devreye sokarak onların ötesine geçer. Aşkınlığı, İnsan Ötesi'ni devreye sokmuş olur. 'Kendini Aşma' kavramım getirerek, Kendini Gerçekleştirme kuramım aşar. Değerlerle manevi ilişki kurulur ve insan üstü değerler, insanın kendini kontrol etmesini, kendisini yeniden düzenlemesini, kendisini aşmasını sağlar. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Dai...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Hümanist Psikoloji

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Hümanist Psikoloji

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Hümanist Psikoloji (Abraham Maslow, James Bugental) Hümanist ya da İnsancıl Psikolojinin kurucularından sayılan Maslow'a göre kendini gerçekleştirme, yetenek, kapasite ve gücün sonuna kadar geliştirilmesi ve bunların uygulamaya konulmasıdır. Transpersonal ya da Kişilik Ötesi Psikiyatrist Gregory A. Curtıs, Abraham Maslow'un Gereksinimler Hiyerarşisini şöyle sıralamaktadır: Bir, fizyolojik gereksinimleri karşılamak; iki, güven duygusu duymak; üç, ait olmak; dört, kendine saygı duymak; beş, Kendini gerçekleştirmek; altı, kendini aşmak. Bunlardan her biri, öncekinin üzerine temellenmektedir. Dolayısıyla güven duygusu gereksinimi, ancak insanın yiyecek ve uyku gibi fizyolojik gereksinimleri karşılandıktan sonra yeterli olarak ortaya çıkmaktadır. Bir ilişkiye, bir aileye, bir organizasyona, bir kültüre, bir topluma ait olmak, belirli bir güven duygusu seviyesinin gerçekleştirilmiş ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
Yukarı Çık