Psikoloji

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Felsefe,

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,   Felsefe,

Kişisel Gelişim, Sotookulu Japon Zen Budizminde Soto Okulu. Kurucusu Dogen'dir (1200-53). Japonya'da doğan Dogen yedi yaşında öksüz kalmış, 13 yaşında Zen rahibi olmaya karar vermiş, 23 yaşında Çin'e giderek bir Chan ustasının yanında aydınlanmaya erişmiştir. Soto okulunda başarılı olmuştur. 27 yaşındayken Japonya'ya dönmüş ve Koshohoringji'de ilk bağımsız Japon Zen okulunu durmuştur. Budist kutsal yazıların (sutra) okunmasını, Buda imgelerine bakılarak meditasyon yapılmasını, koanların çalışılmasını imanın önemini öurgulamış ve yavaş yavaş ilerlemeyi savunmuştur. Rinzai Zen okulu gibi birdenbire aydınlanmayı değil. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIKDevamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Felsefe

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Felsefe

Kişisel Gelişim, Transpersonal Psikoloji ve Kişilik Ötesi Model Kişi nedir? Tüm psikolojilerde karşımıza çıkan en temel soru budur. Farklı psikolojiler farklı bakış açılarına sahiptir ve farklı boyutlara vurgu yaparlar. Bunlardan yola çıkarak insan doğasının radikal bir şekilde farklı olan çeşitli görüntülerini inşa ederler. Çoğu zaman bu görüşler birbirlerine muhaliftir. Sanki karmaşık ve çok boyutlu olan bir bütünün parçalarım temsil ediyor gibi görünürler. Burada sunulan 'Kişilik Ötesi Modelin' niyeti, diğerlerin! olumsuzlamak değil, daha önceki psikoloji modelleri tarafından ele alınmamış çeşitli olguları, çeşitli sağlık düzeylerini ve bilinç hallerin! de kapsayan daha geniş bir bağlam içine yerleştirmektir. Bu modelin beş ana boyutu: Bilinç, Koşullanma ve Bağlanmalarımız, Kişilik, Kimlik ya da Özdeşleşmelerimiz, Kimlik ve Özdeşleşmelerimizden Kurtuluş'tur.. Bu başlıkları kullanarak bir kişilik ötesi psikolojinin temel savlar...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Karma, Reenkarnasyon

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Karma, Reenkarnasyon

Kişisel Gelişim, Teosofi, Karma, Reenkarnasyon TEOZOFİ CEMİYETİ: 1875 yılında Madam Helena Blavatsky tarafından kurulmuştur. Blavatsky'nin kitabı 'Gizli Doktrin' aracılığıyla Batı dünyası 'teosofi', 'karma', 'reenkarnasyon' gibi fikirlerle tanışmıştır. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn: [email protected] www.sayginnlp.com www.cemalkondu.com ( 'teosofi', 'karma', 'reenkarnasyon' kişisel gelişim, kişisel başarı, bireysel gelişim, nlp, hızlı okuma. Trans. Hipnoz, koçluk, izmir)

Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Don Juan’In Öğretileri

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,    Don Juan’ın Öğretileri

Kişisel Gelişim, Don Juan’ın Öğretileri Carlos Castaneda, yaşamının otuz yılım Meksika'da yaşamış, Samanların Dünyasını incelemeye adamış bir antropologdur. Meksikalı Yaqui Kızılderilisi Saman Don Juan Matus'tan aldığı eğitim süresince ve bu eğitim sonrasında konuyla ilgili on kitap yazmıştır. Castaneda şunları söylemektedir: ilk sekiz kitap eski çağ Meksikası Şamanlarının dünyası hak- kındaydı. Bu satırların dolaysız kaynağı, öğretmenim ve kılavuzum, Meksikalı Yaqui Kızılderilisi Saman Don Huan Matus'tan aldığım açımlamalardır. Kendisi, kökleri eski çağlarda Meksika'da yaşamış Şamanlara kadar uzanan bir "silsilenin" üyesiydi. O ve on beş yoldaşı için eski çağ şamanlarının dünyası, son derece gerçek, son derece pratik bir dünyaydı. Don Juan'ın izlediği yol, beni farklı bir "bilişsel sistem" olarak adlandırdığı olgunun içine çekme girişimiydi. Gündelik yaşamın farkındalığı, hafıza, deneyim, algılama, eldeki h...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Sri Satya Sai Baba

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  SRİ SATYA SAİ BABA

Kişisel Gelişim, SRİ SATYA SAİ BABA Hindistan'da ve dünyanın her yanında milyonlarca izleyicisi olan bir öğretmendir. Sai Baba'nın yolu, Bhajan denilen ilahiler söylenerek, hizmeti bir araç olarak kabul ederek ilerlenen 'Saf Sevgi ve Adanmışlık Yolu'dur. ilkokuldan itibaren eğitim sürecinin bütününde hakikat (Satya), öğreti (Dharma), huzur (Shanti), sevgi (Prema) ve şiddetsizlik (Ahimsa) gibi erdemlerin öğretilmesini savunur. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn: [email protected] www.sayginnlp.com www.cemalkondu.com ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
Yukarı Çık