Psikoloji

Genç Kız Psikolojisi(Önergen Kızların Merak Ettiği Konular - Çocuğun Olacağı Nasıl Bilinir?)

Genç Kız Psikolojisi(Önergen Kızların Merak Ettiği Konular - Çocuğun Olacağı Nasıl Bilinir?)

Önergen Kızların Merak Ettiği Konular - Çocuğun Olacağı Nasıl Bilinir? Her kadın, normal olarak düzenli bir yinelik içinde adet görür. Zaman zaman başka bazı sebeplerle de adet görme gecikebilir. Ancak çoğunlukla adet görmemek, çocuğa gebe kalındığının kesin belirtisi olarak kabul edilir. Bunun yanı sıra, gebelik hali içinde mide bulantıları gibi küçük ve geçici bazı rahatsızlıklar da gerçekleşebilir. Kadınlar adetten kesildiklerinde, genellikle bir doktora başvurur ve muayene olurlar. Doktor, gebeliği anlamak için yapılabilecek çeşitli testlerden birini uygular ve durumu kesin olarak belirler. Anne eğer gebeyse, son adet görmeden yaklaşık 280 gün, yani 9 ay 10 gün sonra çocuğunun olacağını bilir. -ALINTI- (kız, cinsellik, psikoloji, cinsel, bayan, kızlar, aşk, ergenlik, genç, kız nasıl tavlanır) my boyfriend cheated on me with a guy Devamını Oku »

Genç Kız Psikolojisi(Önergen Kızların Merak Ettiği Konular - Bebek Nasıl Doğar?)

Genç Kız Psikolojisi(Önergen Kızların Merak Ettiği Konular - Bebek Nasıl Doğar?)

Önergen Kızların Merak Ettiği Konular - Bebek Nasıl Doğar? Doğum, çoğunlukla dokuzuncu ay geçtikten bir süre sonra gerçekleşir. Doğum zamanı geldiğinde, anne, karın kaslarında bazı ön belirtiler hisseder. Bu kasların sürekli ve ritmik olarak kasılıp gevşemesiyle duyulan bir sancıdır. Böylece bebek, dölyolundan dışarı doğru itilmeye çalışılmaktadır. Bu kez bebeğin dışarı çıkacağı bir geçit ödevini üstlenen dölyolu, açılıp genişler. Bebek bu yoldan genellikle başıyla, bazen de ayakları veya kıç tarafıyla gelir. Bebeğin içinde yaşadığı su köşesindeki sıvı, doğumu kolaylaştırır. Doğum, bir doktorun, ya da ebenin yardımıyla yapılır. Bebek nasıl gelirse gelsin, doktorlar doğumu gerçekleştirebilecek eğitime ve bilgiye sahiptir. Kadınların fiziksel yapıları da, doğum için doğal bir uygunluk gösterir. Anne, doğum esnasında genellikle belli bir acı duyar. Ancak bu, doğumdan sonra duyulan mutluluğun yanında çok ...Devamını Oku »

Genç Kız Psikolojisi(Önergen Kızların Merak Ettiği Konular - Adet Görme Nedir?)

Genç Kız Psikolojisi(Önergen Kızların Merak Ettiği Konular - Adet Görme Nedir?)

Önergen Kızların Merak Ettiği Konular - Adet Görme Nedir? Adet görme veya aybaşı denilen kavram, sözcük karşılığı olarak her ay yinelenen biçimde kan gelmesi anlamına gelir. Kadın bedeni her 28 günde bir, veya buna yakın bir tekrarla kendini döllenmeye ve çocuk doğurmaya hazırlar. Her ay, kadının iki yumurtalığından birinde bir yumurta hücresi oluşur. Yumurtalıklar, oval şekilde organcıklar olup karının alt tarafında, dölyatağının iki yanındadır. Bunlar, fal lopian adı verilen birer kanalla dölyatağına bağlanır. Erkekle dişinin birleşmesi esnasında bu yumurta hücresi, bir erkek tohumuyla denk gelirse döllenir. Yani bir çocuk oluşturabilecek özellik kazanır. Döllenmiş yumurta bundan sonra dölyatağına girer ve kanla dolup kalınlaşmış olan iç çeperin bir yerine yapışır. Böylece doğrudan doğruya annenin kanıyla beslenmeye başlar. Bebeğin karmaşık ve büyük önem taşıyan oluşumu tümüyle burada oluşur. Eğer d...Devamını Oku »

Genç Kız Psikolojisi(Onların Tutum Ve Davranışlarının Yanlışlığını Öne Sürer)

Genç Kız Psikolojisi(Onların tutum ve davranışlarının yanlışlığını öne sürer)

Onların tutum ve davranışlarının yanlışlığını öne sürer Olumsuz çağ içindeki kız, evdeki inatçı ve karşı çıkan tutumunu genellikle okulda da gösterir. Kurallara ve idarî kararlara karşı çıkma eğilimi içinde olur. Bazı psikologlara göre, genelde otoriteye karşı çıkma olarak beliren bu tutum, büyüklere uyum ve bağımlılıkla geçen çocukluk çağının etkilerinden sıyrılmak için bir atılışın ve başkaldırışın belirtisidir. Böylece, anık bir çocuk olmadığını, bundan böyle karşılarında, şahsi düşünce, karar ve tutumları olan bir yetişkinin bulunduğunu göstermektedir. Bu çağ içinde kız, çoğunlukla pis, pasaklı ve dağınıktır. Eşyalarını sağa sola saçar. Ev işlerine olan alakası yok denecek kadar azdır. Her işi; bir zorlama, bir yükleme olarak kabul eder. Odasının temizliğinde ve düzeninin korunmasında isteksiz görünür. Bundan başka; üstüne başına, giyimine kuşamına da aldırış etmez. Adeta bir boş vermişliğin, derin bir aldırmazlığın i...Devamını Oku »

Genç Kız Psikolojisi(Genç Kızların Duygu Ve Heyecan Dünyası)

Genç Kız Psikolojisi(Genç Kızların Duygu ve Heyecan Dünyası)

Genç Kızların Duygu ve Heyecan Dünyası Ergenlik çağına giren kız, o güne değin aile içinde, okulda ve toplumda, çeşitli duygu ve heyecanlar yaşamıştır. Aile, okul ve toplum, bu duygu ve heyecanların dışa yansıtılmasıyla ilgili yaptırımlarını genç kız üzerinde hissettirerek bunların şekillenmesinde etkili olmuştur. Sosyal benlik gelişmiş, genç kız, kalıtımsal yapısının ve dış etkilerin ortak ürünü olan bir karaktere sahip olmuştur. Bu kişilik, ergenlik dönemi içinde kesin çizgilerine kavuşacaktır. Bundan sonra olabilecek değişiklikler çoğunlukla küçük rötuşlardan öteye gitmez. Genç kız, artık heyecanlarını ve duygularını dışarı vurma konusunda daha kontrollü; başkalarının istek ve duyguları karşısında daha dikkatlidir. Çetin koşullar, zor durumlar, çatışan olgular karşısında daha güçlü ve savaşmaya hazırdır. Yaşamın şartlarına aşağı yukarı uyabilecek bir seviyeye erişmiştir. Ancak yetenek ve becerileri henüz gerekli tecrüb...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
Yukarı Çık