Psikoloji

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Akupuntur

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Akupuntur

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Akupuntur AKUPUNKTUR. insanlık tarihinin en eski iyileştirme yöntemlerinden biridir. Yaklaşık beş bin yıl önce Çin'de ortaya çıkmıştır. Bugün hala kullanılıyor olması, yararlılığının ve temel ilkelerinin gerçekliğinin ispatıdır. M.Ö. 2000 yıllarında Nei Ching tarafından yazılmış ve Çin tıbbının bugüne kadar temel aldığı 'Sarı İmparatorun îç Hastalıklar Klasiği' adlı kitapta, insan bedeninin sağlığıyla ilgili açıklamalar vardı. Akupunktur ve Moksa tedavisi kitabın en önemli bölümleriydi. Doğadaki kanunlar, nasıl yaşanması gerektiği, insan bedeninin işlevleri, hastalıklar ve nedenleri, bedenin içinden akan hayat verici enerji ve bununla ilgili Meridyen Teorisi açıklanmaktaydı. Tedavi, kişideki enerji doğal akışına ve doğal dengesine döndürülerek sağlanıyordu. Beden, zihin ve ruh sağlığına kavuşuyordu. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM ...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Saman Tedavisi

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Saman  Tedavisi

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Saman Tedavisi Psikoterapi uygulamaları ilk ortaya çıktığında, binlerce yıllık şamanlık tarihiyle karşılaştırılmıştır. Analitik Psikolojinin kururusu Jung, en derin "şifacılık" kavramlarıyla "samanlık" kurumu arasında pek çok ortak yön olduğunu söylemiştir. Görünürdeki farklılıkların ötesine geçildiğinde, hem Samanlığın hem de Analitik Psikolojinin "psişenin gelişmesi" (bireyselleşme) ve "psişenin şifa bulması" üzerine odaklandığım açıklamıştır. Bazı terapistler Jung sonrası dönemde samanlığı incelemeyi sürdürmüşlerdir. Bu çalışmalardan bazıları şunlardır: Donald Sandner (Analitik Psikoloji ve Samanlık), Meredith Sabini (Samanlık ve Gizemcilikte 'Bilginin Ki tabı'-Evrensel Kaynak İmgesi), Jeffrey Raff (Hissedilen Görü), Louis Vuksinick (Kundalini Enerjisinin-Yılan Ateşinin Uyandırılması ve Bunun Klinik Açıdan Uygunluğu), Arthur...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Geçmiş Yaşam Terapisi

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Geçmiş  Yaşam Terapisi

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Geçmiş Yaşam Terapisi | Başlangıcı çok gerilere dayansa da 1980'lerden itibaren bu konuyu bir terapi olarak gündeme getiren, geçmiş yaşam romancısı Joan Grant ile evli psikiyatr Denys Kelsey'dir. Genellikle danı- şanı geçmişe döndürmek için, hipnoz yöntemi kullanılır. Değişmiş bilinç halindeki hastanın soruna dönüşmüş eski bir deneyimi ortaya çıkabilir. İlişki sorunlarım çözmek, aile içi taciz olayının olumsuz etkisinden kurtulmak gibi konularda kullanılmaktadır. Jung'un analitik psikolojisini kullanan bir psikanalist olan Roger Woolger, geçmiş yaşam terapisinin daha çok işe yaradığım belirtmektedir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Renk Terapisi

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Renk Terapisi

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Renk Terapisi Kişisel Gelişim, Psikoloji, Renk Terapisi Renk "Işığın" bir özelliğidir. Işık frekansının belli bir oranda yoğunlaşmasıyla ortaya çıkar. Günlük yaşamımızda fiziksel, duygusal ve ruhsal anlamda renklerden etkileniriz. Bu etkilenmeyi tedavi amaçlı olarak kullanan uzmanlar, birçok psikolojik ve fiziksel hastalıkları tedavi etmektedirler. Bioenerji biliminde güç Merkezleri olarak adlandırılan şakraların her birisi değişik bir renge sahiptir. Çeşitli yöntemlerle bu şakralara, ihtiyacı olan renk verildiğin- de, hastalık ortadan kalkmaktadır. Türkiye'de bunu uygulayan- lardan birisi de Davut ibrahimoğlu'dur. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: ...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Medikal Masaj Ve Manüpülatif Gevşeme

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Medikal  Masaj Ve Manüpülatif  Gevşeme

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Medikal Masaj Ve Manüpülatif Gevşeme Yorgunluk, sakatlık ve enerji yetersizliği durumlarında vücuttaki "kan dolaşımı" hücrelerin beslenmesin! yeterli derecede yapamamaktadır ve kişi kendisinde egzersiz yapacak gücü de bulamamaktadır. Böyle durumlarda bir başkasının, kişinin vücuduna masaj uygulaması, kan dolaşımının hızlanmasını, kolaylaşmasını, vücudun dinlenmesini sağlamaktadır. Kişi bunun sonucunda kendi kendine egzersiz yapabilecek gücü kazanmaktadır. Medikal masajın yararlı olabilmesi için, vücudun geneline uygulanması gerekir. Buna holistik uygulama denir. Bu şekilde uygulanan masaj sonucunda adaleler gevşer, elastikiyet sağlanır, kan dolaşımı sağlıklı bir şekilde işler, bağ dokuları gerilip uzar. Psikolojik sorunlara da iyi gelir. Türkiye'de îpek Çaldemir kendi merkezinde doğal masaj terapi uygulamaları yapmaktadır. Gençlik yıllarını Pakistan, İran, Gana ve Peru'da geçirmiştir. Lon...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
Yukarı Çık