Psikoloji

Psikoterapi Nedir?

Psikoterapi Nedir?

Psikoterapi Nedir? Herhangi bir "konuşma tedavisi" yöntemidir. Taraflardan biri, ya da öteki, çoğunlukla da her ikisi birden konuşurlar. Bireysel terapi ya da grup terapisi şeklinde olabilir. Yüzeysel veya derin olabilir. Yorumlayıcı, destekleyici ya da telkine yönelik olabilir. Psikanalitik psikoterapi modeli, geçmişi temel alan bir yaklaşımdır. Geçmiş, bir kişinin yaşamının erken dönemlerinde yani beş altı yaşlarına kadar gösterdiği gelişimdir. izleyen yıllarda çatışma çözümlerinde zorlayıcı ve bilinçdışı bir örüntü olarak ortaya çıkarlar. Bu paradigma bastırma kavramım temel paradigma olarak kullanır. Analitik kurama göre, nevroz, trav...Devamını Oku »

Gestalt Terapisi

Gestalt terapisi

Geştal Terapisi Geştal terapi, hümanist psikoloji ile varoluşçu psikoloji akımlarından etkilenmiş ve son otuz yıl içinde geliştirilmiş bir tedavi kuramı ve yaklaşımı. Fritz Perls bu terapinin kurucusu ve öncüsü sayılıyor. Gestalt Psikolojisi, özellikle algı alanında ortaya çıktı. Dayandığı kuramsal temelin özü şöyle: Bütün parçalardan oluşur,ancak parçalar tek tek bütünü yansıtmazlar, belirlemezler. Tersine bu parçalar bütünün özelliğine göre belirlenirle...Devamını Oku »

Psikolojik Danışmanlık Süreci

Psikolojik Danışmanlık Süreci

Psikolojik Danışmanlık Süreci Değişik meslek alanları "danışma" terimini farklı şekilde kullanırlar. ilk anda akla uzun bir liste gelir. Okul danışmanları, iş danışmanları, evlilik danışmanları, mali danışmanlar ve din danışmanları gibi. Danışmanlık genellikle insanlara yardım mesleği olarak tanımlanmaktadır. Danışmanlar kendilerini, danışanların karar vermelerine, plan yapmalarına ve uygulamalarına, sorunlarım çözebilmelerine yardımcı olan bir kaynak olarak görürler. Etkili yardımların ve yardımcıların özellikleri şunlardır: • Etkili yardımlar, "Devamını Oku »

Mutlu Aşk Ve Evliliğin Sırları

Mutlu Aşk Ve Evliliğin Sırları

Mutlu Aşk Ve Evliliğin Sırları Mutlu ilişkinin sırları deneylerle bulundu... Aylık popüler bilim, teknoloji ve kültür dergisi Focus, Temmuz sayısında, ilişkiler üzerine yapılan laboratuvar deneylerine yer verdi. Çiftleri birbirine çeken ve ayıran ne? Mutlu bir beraberlik öğrenilebilir mi? Daha uzun aşk yaşamak için neleri bilmek gerekiyor? Tüm bu soruların yanıtları ayrıntılarıyla açıklanıyor. Bilim insanları, yoğun bir çaba ile aşkın ve iyi bir ilişkinin sırrını çözmeye çalışıyorlar. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla, neden bazı aşkların ve ilişkilerin yıllar boyu sürdüğünü, bazılarının da başlamadan bittiğini açıklayan çok sayıda kurala ulaştılar. Örneğin çiftler arasındaki cinsel çekimin ömrü 1,5 yıl sürüyor. Evliliklerin sona ermesi ise ilk 8 yılda yaşanıyor. Herkesin ilişki ve aşk modeli birbirinden farklı. İşte bir ilişkinin daha uzun sürmesini sağlamak için ipuçları. Çiftler ...Devamını Oku »

Evliliğinizi Canlandırın

Evliliğinizi Canlandırın

Evliliğinizi Canlandırın Evlendikten sonra ne oluyor ki ne heyecan kalıyor, ne de romantizm. Her şey bir anda bir otomatiğe bağlanıyor sanki.. ve bu karmasa içinde aşkınızın tekrar anasıl alevlendirebilirsiniz? Evlilikte hem aşkınızı hemde heyecanı taze tutabilmek elinizde. Büyük umutla kurduğunuz evliliğiniz rutin bir hal aldığında, küçük önlemlerle aşkınızı geri kazanabileceğinizi bilmelisiniz. Evlenene kadar hiçbir sorun yaşamayan eşlerin çoğu, evlendikten sonra hemen anlaşmazlığın ve tartışmanın içinde buluyor kendilerini yoksa kaynağı evlilik kurumu mu?. Fakat evlilik değil, kiş...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
Yukarı Çık