Psikoloji

Terapi Biyolojik, Psikolojik, Sosyal Bir Süreçtir Olabilirmi?

Terapi Biyolojik, Psikolojik, Sosyal Bir Süreçtir Olabilirmi?

Terapi Biyolojik, Psikolojik, Sosyal Bir Süreçtir Olabilirmi? Sanat ve bilimin, akıl sağlığı ve çoğunlukla psikolojik ve psikiyatrik problemlere bakış açışı, biyo-psiko-sosyal durumları içerir. Açıkçası; • Duygusal sıkıntıların büyük çoğunluğu birbiriyle bağlantılı üç faktörden kaynaklanır: Biyolojik unsurlar; tıbbi hastalıklar ve metabolik durumlar gibi. Psikolojik unsurlar ise düşünceler, ruh halleri ve hareketler gibi. Sosyal unsurlar; kişisel ilişkiler ve diğer çevresel şartlar gibi unsurlardır. Klinik bir görüş açışı çok önemlidir, çünkü bir terapistin, terapi peyzajinda bu üç perspektif olmadıkça, muhtemelen başarı ya da uzun süreli gelişim için gerekli olan çok önemli unsurlardan yoksun demektir. Fakat bu demek değildir ki, bütün müşterilerinde problemleri daima bu belli unsurl...Devamını Oku »

Psikiyatristlerle Psikologlar Arasındaki Farkı

Psikiyatristlerle Psikologlar Arasındaki Farkı

Psikiyatristlerle Psikologlar Arasındaki Farkı "Ha psikiyatrisi ha psikolog, hepside kafa doktoru değil mi? Ne farkları var ki?" Phil problemleri yüzünden yeterince üzgün ve ka faşı karışıkken, bir de hangi doktora gideceğine karar vermiyordu. Phil bu konuda yalnız değil. Pek çok insan akıl sağlığı ile iligili doktorların arasındaki büyük farkları bilmiyor. Hatta bu konuyla ilgili bilgiçlik taslayanlar bile bir psikologun, bir psikiyatristten farkının tam olarak ne olduğu konusunda emin değillerdir. Oyun parkındaki yaşlı satıcının dediği gibi, "Oyunculara program olmadan hiçbir şey anlatamazsın!"Devamını Oku »

Kararlılık, Saldırganlık Ve Pasiflik

Kararlılık, Saldırganlık Ve Pasiflik

Kararlılık, Saldırganlık Ve Pasiflik Pek çok insan gerçekten agresif olduklarında, tamamen kabalaştıklarında, kararlı bir şekilde hareket ettiklerine inanırlar. Ve düzinelerce "Nasıl Kararlı Davranılır" adlı mükemmel kitaplara ve bir sürü insanın kararlı olma seminerlerine ve gruplarına katılmalarına rağmen, ne kadar çok stilde "bastırma ya da patlama" davranış biçimlerini kabul ettiklerini görmek oldukça şaşırtıcıdır. Bu tür insanlar sinirlenmelerine neden olan olaylar artsa bile çok nadir yanıt verirler. Bunun yerine, hiçbir şey söylemez, duygularını ağır pişirir, diğer malzemelerinde listeye eklerler ve sonunda küçük bir ola...Devamını Oku »

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Depresyon Belirtileri Nelerdir? Down aylardır kendini depresyonda hissediyordu. Fakat, depresyona girmesi için hiçbir sebep olmadığından, nasıl hissettiğin! utandığı için kimseye anlatamıyordu. Arkadaşları ve ailesini yanında mutlu bir yüz takınıyor ve tek basma kaldığında acı çekmeye devam ediyordu. Neredeyse herkes, zaman zaman hüzünlenir (üzüntülü ya da kederli duygular genellikle hoş olmayan hayat deneyimleriyle sonuçlanır). Pek çok insan kederlenmeyi depresyon olarak görürken, gerçek klinik depresyon kederden farklıdır. Hüzünlenmek stres dolu bir hayatın geçici ve genell...Devamını Oku »

Obsesif Kompülsif Bozukluk (Okb) - Takıntı Hastalığı

Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB) - Takıntı Hastalığı

Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB) - Takıntı Hastalığı Bir şeyi bir ya da iki kez kontrol etmek, kapılarının kilitli olduğundan emin olmak, ocağın gazı kapatılmış, saat kurulmuş ve bazen işlerin yeterli ya da güvenli bir şekilde tamamlanıp tamamlanmadığını bilmeye çalışmak gayet normaldir. Bazı insanlar ne yazık ki, kontrol ve tekrar kontrol etmek için o kadar çok zaman harcarlar ki, eğer yapmazlarsa yoğun bir endişe ve asabiyete kapılırlar. Onların bu kompülsiyonları, ciddi olarak yaşamlarını ve duygusal sağlıklarım etkiler. Bu tür insanlar, Obsesif- Kompülsif Bozukluk (OKB)'la karşı karşıyadırlar. Obsesyonlar tekrar eden ve ısrarlı düşünceler, fikir...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
Yukarı Çık