Psikoloji

Tırtıllar - Psikolojik Öğrenilmiş Çaresizlik

TIRTILLAR -  PSİKOLOJİK ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK

Bir grup tırtılın nne elektronik bir tırtıl ve ortaya da bir tabak sevdikleri yemden koyarlar. Elektronik tırtıl tabağın etrafında dolaşmaya başlar ve diğer tm tırtıllar onun arkasından dolaşır. Saatler sonra hemen yanı başlarındaki yiyecekleri gremeyen tırtılların hepsi alıktan lr. Bir lider tehlikeleri ve gzellikleri nceden sezen ve takipilerini uyaran kişidir. Bize liderlik yapacak kişiyi iyi seemediğimiz zaman, o kişinin bizi gtrdğ yanlış yola ve bize vereceği zararlara katlanmamız gerekir. Yap...Devamını Oku »

Psikolojik Hikayeler

PSİKOLOJİK HİKAYELER

Yargı;İki din adamı, uzun sreli bir inzivadan sonra artık kendi nefislerini eğittiklerini dşnerek kente doğru yola ıktılar. Artık ne kadınlar, ne servet, ne de şhret onları aldatacaktı. Akşamzeri bir nehir kenarında ok gzel bir kadının beklediğini grdler. Gen din adamı, kadınla selamlaştıktan sonra derdinin ne olduğunu sordu. Gzel kadın; sabahleyin kynden, nehrin zerindeki asma kpry geerek buraya tarlaya geldiğini ancak; dağlardan gelen selin kpry yıktığını ve karşıya geemediğini, evde ocuklarının merak edeceklerini syledi. Bunun zerine g...Devamını Oku »

Olumlu Düşünmenin Gücü - Psikoloji Kitapları

OLUMLU DÜŞÜNMENİN GÜCÜ - PSİKOLOJİ KİTAPLARI

İnsan hayatın ierisinde eşitli zorluklarla karşılaşıyor. Bu zorluklar karşısında insanların kimileri pes ediyor kimileri ise mitlerini soldurmadan , kendinden emin bir şekilde tm zorluklara gğs gererek hayata devam ediyor. Peki neden olaylar karşısında iki farklı grup ortaya ıkıyor. Neden kimileri pes ediyor, kimileri ise midini yitirmeden azmiyle yryor, ikinci grubun farkı ne ki midini yitirmiyor. İşte bu sorunun cevabı niteliğinde olan bu kitapta kendi gcne inanan insanların hayatta başarılı olacağı anlatılmakta. Kitap doğrudan insanı harekete geirmeyi arzulamakta ve kişisel gelişmeyi n planda tutmakta. Bu kitabı, dşne dşne ve anlatılan ğretile...Devamını Oku »

Psikolojik Hikayeler

Psikolojik Hikayeler

Tohum; Bir zamanlar giderek yaşlanan ve arkasında bir veliaht bırakması gerektiğini anlayan inli bir hkmdar vardı. Vezirlerinden veya ocuklarından birisini veliaht semek yerine, farklı birşey yapmaya karar verdi bu hkmdar. lkesindeki btn genleri huzuruna ağırdı ve onlara şyle seslendi: Artık tahttan ekilmemin ve yerime yeni bir hkmdar sememin vakti geldi. Hkmdar olarak iinizden birisini seeceğim. Genler bu szleri şaşkınlıkla dinliyorlardı. Hkmdar devam etti: Bugn herbirinize bir tohum vereceğim. Tek bir tohum. Ama bu ok zel bir tohum. Hepinizin evlerinize dnp o tohumu ekmenizi, sulamanızı ve bir yıl sonra tohumdan ıkan bitkiyle geri gelmenizi istiyorum. O zaman bana...Devamını Oku »

Psikolojinin Konusu Nedir?

 Psikolojinin konusu nedir?

Psikoloji, psi (psyche)= ruh ve loji (logos)= bilim kelimelerinden meydana gelmiştir ve ruhbilim demektir. Psikolojinin gayesi insan zihnini ve davranışlarını anlamaktır. Zihni hadiseler ve davranışlar sinir sisteminin bir fonksiyonudur (faaliyeti) Bu tariften anlaşılacağı gibi psikoloji, insan davranışlarını incelemektedir. İslmi anlamdaki ruhla ilgisi yoktur. Psikolojinin konusu insandır; insanın gzlenebilen faaliyetleri yani davranışlarıdır. Grnmeyen bir z olarak tasavvur edilen ruhun varlığı, yokluğu veya insan ldkten sonra yaşayıp yaşamadığı gibi problemler psikoloji biliminin dışında kalır. Bugnk psikoloji, ruhu değil organizma tepkilerini inceler ve ruhsal olaylar değiminden de olsa olsa bunu anlar. Ancak ruh kelimesinin tabiat st mistik bir varlık anlamında kullanılması bakı...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
Yukarı Çık