Fıkralar

Fıkralar Ve Hikayeler(Güvensizlik )

Fıkralar ve Hikayeler(GÜVENSİZLİK )

POSTA İLE GÖNDERME Hayatta kimsesiz yetim büyüyen, gün kazanıp gün yiyen Edirne'li Veli 20 yaşında asker olup Hakkari'ye gitmiş. Terhisine 1 ay kalan ve hiç parası olmayan Veli memleketine nasıl gideceğini köskös düşünmeye başlaınış. Hiç bir çıkar yol bulamayan Veli Cenab-ı Allah' a bir mektup ynzıp 100 lira yardım istemeye karar vermiş ve yazmış. Zarfın (hıtüne de "YÜCE ALLAH"a diye yazıp postaya vermiş. Postahane de postacıların dikkatini çeken bu mektubu Kl\tilrecekleri bir yer olmadığı için postacılar açıp okumuşlar, Veli'nin durumuna üzülmüşler. Posta idaresinde çalışan 99 kişi aralarında 1'er lira toplayarak Veli'nin istediği miktardan i lira eksik olarak 99 lirayı Veli' nin kıta adresine posta ile göndermişler. 99 lirayı alan Veli tekrar cenab-ı Allah'a bir mektup yazıp teşekkür etmiş ve bir de ricada bulunmuş: LÜTFEN BİR DAHA BANA PARA GÖNDERİRKEN POSTA İLE GÔNDERME, ÇÜNKÜ GÖNDERDİÖİN 100 LİRA ANA 99 LİRA OLARAK GELDI. POSTACıLAR 1 LIRASıNı ÇALMIŞLAR" diye. Fıkralar ve Hikaye...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Güvensizlik )

Fıkralar ve Hikayeler(GÜVENSİZLİK )

GÜVENSİZLİK Büyük bir kasa soygunundan sonra çalıntı otomobille yol alan üç soyguncu, kent dışında otomobilden inip tarlalar arasında geldilderi yöne doğru hizla ilerlediler. Uzun süre bu iz kaybettirme yürüyüşünden sonra ıssız bir yer bulup oturdular. Içlerinden biri: - Haydi sayalım artık, dedi. Kaç milyon kaldırdığımızı merak ediyorum.Ikincisi elini şöyle bir salladı: - Yorğunluktan öldük yahu! Şimdi o kadar parayı saymamak ne diye uğraşalım. Yarın gazetelerde okur, biz de ögreniriz kaç milyon kaldırdığımızı Uçüncüsü öfkeyle yerinden fırladı: - Delimisiniz be! Yarın her gazete ayrı bir rakam verir, bizde birbirimize gireriz! Fıkralar ve Hikayeler(GÜVENSİZLİK ) my boyfriend cheated on me with a guy why married men have affairs read redirect website why do mar...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(117 No'Lu Dosya)

Fıkralar ve Hikayeler(117 NO'LU DOSYA)

117 NO'LU DOSYA Gaziantep'te 50 yıl avukatlık yapmış artık yorulduğu ve ,yıprandığı için köşesine çekilmeye hazırlanan avukat bir yıından işini ve davalarını üç ay önce yeni avukat çıkan oğlu Ahmet' e devretmeye başlamış. Avukat oğlunu tek tek müşterileri ile tamştırmış, dosyaları nıılatmış ve devretmiş. Bütün bunları yaparken de oğluna dovrettiği 415 adet dava dosyasının içinde özellikle 117 no'lu dosyaya çok dikkat etmesi gerektiğini ve bu dosyamn dul'umunu her zaman kendine bildirilmesini istemiş. Avukat Ahmet babasından işi devr alarak tek başına çalışmaya başlamış. Aradan 3 ay geçtikten sonra elinde 117 no'lu dosya ile hnhasının yanına eve gitmiş. "Bana dikkat et dediğin 117 no'lu dosyanın davası görüldü, beraat ettirdim, gözümüz aydın". Yaşlı avukat oturduğu yerden kalkarak dolaptan kalınca bir ılıırter çıkarınış ve oğluna göstermiş. Tam 27 yıl önce başlayan bu davadan alınan paralar tarih ve miktarlarıyla tek tek yazıyormuş. Bu sayfanın toplamı 21 milyonmuş. Tam karşısındaki say...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Kalaycı)

Fıkralar ve Hikayeler(KALAYCI)

KALAYCI Hayatı boyunca çok sıkıntılar çeken adamın biri 7 yaşındaki oğlunu yanına alıp akıl damşmak için peygambere gitmiş. Adam peygambere; "Efendim, ben çok sıkıntılar çektim, aynı sıkıntıları oğlumun çekmesini istemiyorum, ben oğlumu hangi mesleğe koyayım ki zengin olsun, sıkıntı çekmesin" diye sormuş. Peygamber de adamı dinledikten sonra, "Oğlunu kuyumcu işine koy, orada yetişir ve çok zengin olur" demiş. Bu nasihatten sonra oğlunu yanına alıp evine dönerken yol üzerinde kalaycı dükkam olan bir arkadaşına uğramış. Kalaycı arkadaşına da durumu anlatmış. Hiç çocuğu olmayan ve yaşı 55 olan kalaycı arkadaşı adamı dinledikten sonra; "Sen eğer istersen bu çocuğu benim yamma ver, çünkü ben bu mesleği en fazla 10 sene daha yaparım. Bu dönemde oğlun bu mesleği iyice öğrenir ve benden işi ve dükkam devralır. Bu iş karlı bir iştir, oğlun zengin olur, çok para kazanır" demiş. Adam çocuğu kalaycının yanına vermiş. Gerçekten de çocuk zaman içinde çok zengin olmuş. Oğlu çok zengin olduktan sonra ...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Kayserili )

Fıkralar ve Hikayeler(KAYSERİLİ )

Küçük bir kasabada olan bir yahudi daha büyük bir şehre yerleşip ticaret yapmak üzere eşeğine binip Kayseri'ye gitmiş. Eşeği ile beraber bir hana yerleşmiş. Akşam üzeri eşeği ile aynı odada kalan yahudi acıkmış, mayışınış. Hanın ayakçısı olan çırağı çağırarak çocu-ğa 25 kuruş vererek; "Oğlum git bana öyle bir şey al, getir ki hem ben yiyeyim, hem eşeğim yesin hem de sabaha kadar eğleneyim" demiş. . 25 Kuruşu alan çocuk "peki amca" diyerek fırlayıp çarşıya çıkmış. . On dakıka sonra çocuk kucağında bir karpuz ile yahudinin yanına gelmiş. Çocuk: “Al amca bu karpuzun içini sen ye, kabuğunu yesin, çekirdeği ile de sabaha kadar eğlenirsin" demiş. Bunu görüp duyan yahudi bu şehirden bana ekmek çıkmaz küçük çocuğu böyleyse kimbilir büyük insanları nasıldır demiş ve sabahleyin Kayseri' den başka bir şehre gitmek üzere eşeğine binip ayrılmış. Fıkralar ve Hikayeler(KAYSERİLİ ) redirect Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71
Yukarı Çık