Fıkralar

Fıkralar Ve Hikayeler(Nailin De Sen Çıkarttır)

Fıkralar ve Hikayeler(Nailin de Sen Çıkarttır)

NALİNİ DE SEN ÇIKARTTIR Suriye'nin Halep şehrinin Andon köyüne tayini çıkan İmam Sait köye gelir. Köyde ufak bir cami vardır. Ancak Camide namaz kılan hiç cemaat yoktur. Bu durumu gören İmam köy halkının toplandığı kahveye gider ve köylülere camiye neden gelmediklerini, mçin namaz adıklarını sorar. Köylüler de hocaya, "Köyümüzde su yok, çok uzakta ufak bir kuyu var oradan ancak içecek suyumuzu karşılıyoruz. Abdest alacak suyumuz yok, üstelik cami çok soğuk, hahsı, kilimi, sobası yok, ayaklarımız üşüyor." derler. Bu sebepleri dinleyen Sait Hoca köylülere, "Köyün merkezine bir kuyu kazalım, kuyuyu kazmcaya kadar namazımzı abdestsiz kılın, Allah kabul eder" der. Cemaat, "Peki soğuğa ne demeli, nasıl edelim?" diye sorar. İmam da, "Beraber odun toplayahm hemen soba kurar, yakar ısınırız" der. Yalmz tabana serilecek halı, kilim meselesini halledemeyince köylüler namazı nalinle kılmaya başlarlar. Gayretli ve çalışkan İmam Sait kısa zaman içensinde köyün ortasına bir kuyu kazdırır, cemaatin a...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Kuru Fasulye)

Fıkralar ve Hikayeler(Kuru Fasulye)

KURU FASULYE Çok eskiden bir seyahatimde Adana' da idim. İş için yanına gittiğim arkadaşım Ramiz öğle vakti, "Bugün seni yemeğe Adana'nın en meşhur kurufasulye yapan Hasan Usta'nın lokantasma götüreceğim ama çok kuyruk olur, biraz beklememiz gerekir" dedi. Ve beni aldı salaş bir mahalleye, aynı derecede salaş ufak bir lokantaya götürdü. Gerçekten de lokanta hınca hınç doluydu ve insanlar ayakta sıra bekliyorlardl. Bizde kuyruğa girdik. Lokantanın sahibi aynı zamanda aşçıbaşı olan göbekli Hasan Usta elimizdeki kalaylı derince olan tasa büyük birer kepçe kurufasulye koydu. Masaya oturup kuru soğan ile birlikte yedik. Ancak kurufasulyeyi yerken diğer fasulyelerden hiçbir farkı yoktu. Tam arkadaşım Ramiz hesabı ödüyordu ki dayanamadım "Yahu bu kurufasülyenin farkı, meşhur oluşu nedir, diğerlerinden hiç bir fark bulamadım, göremedim" dedim. Raıniz de bana başka yerlerde 2 lira olan bu kuru, burada beştebir fiyatına 40 kuruşa dedi ve ikimiz için 80 kuruş ödedi. Bende anladım ki meğer o lokan...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Koruyucu Melek)

Fıkralar ve Hikayeler(Koruyucu Melek)

KORUYUCU MELEK Bir iş gezisi için Baki bey 37 yıllık çok zalim, çirkin, huysuz karısı Tülay Hanım ile beraber ıstanbul'dan Kayseri'ye gitmek için otobüs terminaline gelmiş. Tam bileti kestireceği anda omuzuna dokunan elin sahibi, "Aman dur sakın bu otobüse binmeyin, otobüs yolda kaza yapacak siz de ölürsüz" diye uyarınış. Bu sözlerden rahatsızlık duyan Baki Bey doğruca tren garma gitmiş. Gişeden tam bilet alacağı anda yine aynı el gene omuzuna dokunmuş ve, "Aman dur sakın bu trene binmeyin, bu tren yolda başka bir tren ile çarpışacak sizde ölürsüz" demiş. Baki Bey bu adam bu işleri nereden biliyor, acaba doğrumudur diye şüpheye düşmüş. Trene binmekten de vazgeçmiş. Doğruca havaalanının yolunu tutmuş. Uçak için bilet kestireceği sırada aynı el yine omuzunu tutmuş. "Aman dur sakın bu uçağa da binme bu uçak da düşecek". Baki beyin sabrı taşmış adama dönüp, "Sen kim oluyorsun, ne biliyorsun ki sürekli beni ikaz edip duruyorsun" deyince karşısındaki adam "Ben senin koruyucu meleğinim seni h...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Pasta)

Fıkralar ve Hikayeler(Pasta)

PASTA 1789 Fransız ihtilalinde Fransa kraliçesi MARIE ANTOINETIE' e -"Kraliçe hazretleri halk aç, yemek için ekmek bile bulamıyorlar, ne yapalım" diyen yetkiliye, kraliçeden; - "O halde pasta yesinler" yamtını alan yetkili, duruma açıklık kazandırmak için kraliçeye şu soruyu yöneltmiş: - "Pasta yaş mı, kuru mu olsun efendim?" Bu konuşmadan az sonra kraliçe MARIE ANTOINETIE saraydan alınarak giyotine götürülmüş ve başı kesilmiş. Fıkralar ve Hikayeler(Pasta) cheater link go redirect redirect why do married men cheat married men cheat with men my boyfriend cheated on me quotes my wife cheated on me now what...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Lakap)

Fıkralar ve Hikayeler(Lakap)

LAKAP Adamın köy yerinde lakabı EŞEK imiş. Herkes ona Eşek Ilumdi der dururmuş. Eşek Hamdi aşağı, eşek Hamdi yukarı. Bir gün karısının tepesi atmış, bana bak Hamdi demiş; - "Git ağaya yalvar, yakar ne yaparsan yap senin bu lakabını ılıığiştirsin bıktım artık!" Adam köyün ağasına gitmiş, döndüğü vakit sevinç içinde. - "Müjde hanım" demiş. - "Ağa benim lakabımı değiştirdi” - "Ne yaptıı" - "Sıpa yaptı artık kimse bana eşek Hamdi demeyecek." Kadın yüzünü buruşturarak, tüh demiş. "Sen yine büyür EŞEK olursun. Fıkralar ve Hikayeler(Lakap) redirect website why do married men cheat why do women cheat on their husbands cheat on your wife open...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71
Yukarı Çık