Fıkralar

Fıkralar Ve Hikayeler(Vazgeçtim)

Fıkralar ve Hikayeler(Vazgeçtim)

VAZGEÇTİM Bir ihbar sonucu iftiraya uğrayıp cezaevine düşen Recep, Şaban, Ramazan adlı üç arkadaş tahliye olduklarında şunlan yapmak üzere yemin ederler. Recep; "Köyümün meydanına bir çeşme yaptıracağım" der. Şaban; "Köyümün ortasına bir kuyu kazdıracağım ki hem insanlar hem hayvanlar yararlansınıar" der. Ramazan; "Bizler bir namussuzun ütirasına kurban gittik bende bir namussuz öldüreceğim" der. Günün birinde gerçek anlaşılır ve cezaevinden çıkarlar. Recep köyüne çeşme yaptırır, Şaban köyüne kuyu kazdırır, daha sonra bu iki arkadaş komşu köydeki Ramazan ne yaptı acaba diye ziyarete gider arkadaşlarını bulurlar. "Bir namussuzu öldüreceğine yemin etmiştin ne yaptın?" diye sorarlar. Ramazanda; "Kardeşim ben cezaevine girerken ancak birkaç namussuz vardı. Çıktığımda binlerce namussuz, sahtekar, dolandırıcı, üç kağıtçı olmuş. Benim bir tanesini öldürmem ne fayda eder diye vazgeçtim!" der. Fıkralar ve Hikayeler(Vazgeçtim) open Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Denge)

Fıkralar ve Hikayeler(Denge)

DENGE Peygamber tarafından adalet dağıtmakla görevli Hz. Ömer işinden öğle yemeğine evine giderken yolundaki çeşmede su dolduran genç kızdan içmek için su ister. çirkin, aksi, huysuz, suratsız kız tasa doldurduğu suyu, sokranarak Hz. ömer' e verir. Suyu içen Hz. Ömer kalbinden - "ALLAH sana çok iyi, çok düzgün, dürüst namuslu bir koca versin" diye dua eder. Evden yemekten dönüşte aynı çeşmede su dolduran çok güzel, kibar, iyi huylu, bir kıza rastlar ve içmek ıçın su ıster. Güzel kız büyük bir özveri ile taşı doldurur gülümseyerek verir. Hz. Ömer suyu içtikten sonra da afiyet olsun der, giderken de güle der ama Hz. ömer buna da 'kalbinden "ALLAH sana çirkin, huysuz, aksi bir koca versin" diye dua eder, Bu durunıu ermiş bir.ahbabına anlatır. Ahbabı da peki ya Ümer sen nasıl adalet dağıtıyorsun. Bu haksızlık değil mi deyince; - "Hayır, nasıl olsa bir iyi bir kötüyü sürükler denge temin eder" diye cevap verir. Fıkralar ve Hikayeler(Denge) redirect Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Mezarlık Kumarcısı)

Fıkralar ve Hikayeler(Mezarlık Kumarcısı)

MEZARLıK KUMARCISI Kumar hakkında bir kitap yazıp insanlara faydalı olmayı kafasına koyan yazar Cemil, kumarı en iyi bilen kişiyi araştırır ve kumarcıların piri yani en uatasının altmış sekiz yaşındaki Memduh dede olduğu, şehrin dışında olan mezarlıkta yaşadığım öğrenince mezarlığa gider ve Dede'yi bulur. Mezarlıkta, bir mezara arkasını dayanıp. bir hasır üzerinde oturan Dede'ye konu anlatır. kumar konusunda kendisine bilgi verip aydııılatmasını rica eder hem de Mevaptır der. Memduh Dede olur deyip kabul eder, önünde duran bir çift eline alıp mezarın arka tarafına atar ve, "git bak düşeştir" der. Cemal büyük bir hayret içerisinde ayağı kalkıp mezarın arkasına gider, bakar ki birde ne görsün, zar düşeş. Bu işe Cemil çok şaşırır ve dona kalır, zan yerden alır dedenin yanına gelir. Memduh Dede; "Işte ben bu kumarı oynamasını bu kadar iyi bilirim, ama bu dünyada üstüne oturdup;um bu hasırdan başka bir şekil! yok, kumarbazlığın sonu budur. Bundan ne anladıysan git yaz" der. Fıkralar ve H...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Çınar)

Fıkralar ve Hikayeler(Çınar)

RÜYA Adamın biri bir rüya görür tabirciye gider rüyasını anlatır. - "Efendim ALLAH hayır etsin. Bu gece rüyamda kale kapısından dışan çıkmıştım. Bir baktım ki ucu bucağı görünmeyen, bir yeşillik; - "çayır mı desem, bağ mı desem, bahçemi desem... Onu geçtim gördüm ki bir su; - Göl mü desem, çay mı desem, ırmak mı desem... Onu geçtim bir ağaç; - ÇINar mı desem, kavak mı desem, kestanemi desem... İşte gördüğüm rüya budur." Zarif tabirci şu cevabı verir. - "ALLAH senin belam verecek ama; Bu gün mü desem, yann mı desem, öbür gün mü desem..." Fıkralar ve Hikayeler(Çınar) open My girlfriend cheated on me how to know if wife has cheated wives cheat how married men cheat click here infidelity Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Mimar)

Fıkralar ve Hikayeler(Mimar)

MİMAR Cenab-ı ALLAH tarafından, eskiyen Cennette ve Cehennemde tamirat, tadilat ve yenilikler yapılsın diye ilgililere emir verilmiş. llgililer işe başlamışlar. Ama; Cehennemde aşırı, hummalı, sıkı, gayretli, acele, bir çalışma varken, aksine Cennette çok yavaş, sakin, rölantide çalışılıyormuş. Cenab-ı ALLAH bunun sebebini sordurmuş. Cehennemden gelen cevap ise şöyle olmuş: - "Efendim zelzelelerde yıkılan binalara eksik demir, çimento, malzeme koyarak binlerce İnsanın ölümüne sebep olan ne kadar günahkar müteahhit, mimar, mühendis varsa. hepsi burada. işi çok iyi biliyorlar bundan dolayı böyle acele yürüyor. Ama; - "Biz burada yıkılmasın diye başlarında durup eksik malzeme koydurmuyoruz. Sağlam yaptırıyoruz ki burası da çökmesin diye!.. Fıkralar ve Hikayeler(Mimar) why do men have affairs redirect signs of a cheater wife cheat Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71
Yukarı Çık