Fıkralar

Fıkralar Ve Hikayeler ( Peygamber Yemegi )

Fıkralar ve Hikayeler ( PEYGAMBER YEMEGİ )

PEYGAMBER YEMEGİ Altı jandarma bir cinayeti soruşturmak üzere Suriye'de' Haleb'in Azez köyüne muhtarın evine giderler. Gereklı soruşturmayı yapıp işlerini bitirirler. Bu arada muhtar jandarmalara öyle yemegi olarak koca bir tencere kabak yemeğı getırıp sofraya koyar. Kabak yemeğıni gören jandarmaların içindeki çavuş uyanık Fadıl arkadaşlarına seslenerek çabuk ellerinizi havaya kaldırın der kendiside ellerini kaldırarak "Estağfurullah, Estağfurullah Estağfurullafi" diyerek "biz şu yemeğı yiyemeyiz" der. Sebep ne?, neden?" diyen muhtara Fadıl; "Bu peygamber yiyeceği ancak peygamberler yer, biz bu yemeğe Tövbe Estağfurullah kaşık atamayız “ "Peki siz ile yersiniz?" diyen muhtara; "Sen bize iki kalıp peynir, iki kalıp kavurma, iki petek bal, yirmi beş otuz tane tereyağında iki yumurta iki tane de kıçı boklu tavuk getir, sıcak ekmege dürüm yapar bız ancak bunları yeriz" der. Fıkralar ve Hikayeler ( PEYGAMBER YEMEGİ )...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler ( Sen De Haklısın )

Fıkralar ve Hikayeler ( SEN DE HAKLISIN )

SENDE HAKLıSıN İki kişi ortaklık yapmışlar, hesap görürken aralarında sen fazla alacaksın, ben fazla alacağım dıye mülaza çıkmış, bir türlü anlaşamamalar. Ve bu işi ancak Nasrettin Hoca ayıklar diye yola kOyulmuşlar. Karısı ile evinin bahçesinde oturan Nasrettin Hoca'ya gelip sen bize hakem ol demişler. Hoca da "peki" demiş. Ortağın birincisi olayı kendi menfaati açısından anlatmış. Hoca da dinledikten sonra; "sen yüzde yüz haklısın" demiş. Ikinci ortağa sıra gelince o da olayı kendi menfaati açısından anlatmış. Hoca İkinci kişiyi de dinledikten sonra ona da, "Sen de yüzde yüz haklısın" diye cevap verınce davayı dinleyen Hocanın karısı. "Hoca, sen ona da haklısın dedin, buna da haklısın dedin pek i ama haksız olan kim?" deyince, Hoca karısına dönerek "sen de haklısın hanım" demiş. Fıkralar ve Hikayeler ( SEN DE HAKLISIN )...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler( Kayıp )

Fıkralar ve Hikayeler( KAYIP )

KAYıP Yanımda çalışan Bayburt'lu bir işçinin akrabası olan Cabbar ve karısı Paris'te ağır bir işte çahşıyorlarınış. Her iki yılda bir bu karı koca Türkiye'ye gelip, memleketlerini ziyaret ediyorlarınış. Son gittiklerinden bir yıl sonra Cabbar'ın babası Adem çavuş oğlunu, gelinini ve torunlanm özlemiş. Onları görmek üzere 15 günlüğüne Paris'e gitmiş. Gittikten 5 gün sonra Adem Çavuş Paris'te ölmüş. Ağır işte çalışan fakir Cabbar ölü muamelesinin çok zor ve masraflı olduğunu anlayınca düşünüp, taşınmış, babasını kendi götürmeye karar vermiş. Büyük bir Sony televizon kutusu alıp, ölü babasını bu kutuya Iyice yerleştirmiş. Hağını, solunu beslemiş ve kutuyu Volkswagen arabasının bagajına bağlamış. Akşam üzeri Türkiye'ye gitmek üzere yola çıkmış. Bütün gece yol almış ve sabaha karşı Bulgaristan' a gelmiş. Çok yorgun ve uykusuz olduğundan arabasını yolun kenanna çekip 2saat kadar uyumuş. Uyanıp arabadan inince birde bakmış ki içinde ölü babasının ,olduğu televizyon kutusu yok, çalımmş. Ne ya...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler( Dünya Hali )

Fıkralar ve Hikayeler( DÜNYA HALİ  )

DÜNYA HALİ Hitler, öteki dünyanın ileri gelenlerine yalvanp yakararalt bu dünyayı bir haftalığına görme izni koparmış. Anın geldiğinin ertesi günü haber göndermiş. - Beni hemen geri aldınn! Aldırmışlar. - O kadar yalvanp yakardili, demişler. Bir haftalığına gitmek için. Ne diye hemen geri döndüm? -Almanlar ticarete, Yahudilar savaşa başlamış! Fıkralar ve Hikayeler( DÜNYA HALİ ) ...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler( Veresiye Sevgi )

Fıkralar ve Hikayeler( VERESİYE SEVGİ )

VERESİYE SEVGİ Halife Harun Reşit, Behlül adlı bilgeye sormuş. - En çok kimi seversin? Karnımı doyuram. - Öyleyse beni sev, ben de senin karnını doyurayun. Behlül, hemen başını olumsuz anlam verecek biçimde sallamış. - Veresiye sevgi olmaz. Fıkralar ve Hikayeler( VERESİYE SEVGİ )...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
Yukarı Çık