Fıkralar

Fıkralar Ve Hikayeler ( Tedbir )

Fıkralar ve Hikayeler ( TEDBİR  )

TEDBİR Mahmut bey her zaman hizmetçisine tembih ederdi: Ahmet oğlum daima tedbirli ol. Leb demeden leblebiyi anla... . Baş üstüne eıendim... Mesela, ben sana: Ahmet bu akşam misafır gelecek. Bir sofra hazırla desem, sen tatWarı, meyveleri çeşit, çeşit hazırlarsın. Baş üstüne efendim... Uzun zamandan beri hizmetçisini yetiştiren Mahmut Bey', günün birinde hastalandı, ateşler içinde yanıyordu. hizmetcisi Ahmet'i çağırdı. Oğlum fena halae hastayım, çabuk bana bir doktor çağır! Baş üstüne efendim... Kapıdan koşa, koşa çıkan hizmetçi, uzun 'ii ilimı sonra döner. Beklemekten sıkıldığı görülen efendisine: Emrettiğiniz gibi doktora haber verdim geliyor. Hep sizın söylediğiniz gibi tedbiri ihı elden bırakmadım. Kazan kuruldu! Teneşir geldi, tabut yapılıyor, İmam efendi , de aşağıa. Fıkralar ve Hikayeler ( TEDBİR ) ...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler ( Soytarı )

Fıkralar ve Hikayeler ( SOYTARI )

SOYTARI MaskaraLARDAN biri padişah 3. Murat'a ihsanda bulunacağı zaman "Yok hünkarım, bugün altın istemem 100 değnek isterim!" dedi. Sebebi sorulunca, "Hele ellisini vurun ondan sonra sual buyurun" diye cevap verdi.. Sultan, "Vurulsunl" buyurdu ve soytarı elli adet. sopayı yedikten sonra "Durun bir ortagım var, ellisi de ona vurun. diye bagırdı. Ortagının kim oldugu sorulunca da her gün sultanımın huzuruna davete gelen bostancı, huzurdan ayrılışında "Seni ben getirdim, aldığın bahşışin yarısı benimdir! deyip paramın yarısını elimden alıyor. Dolayısıyla, bugün yediğim dayağın yarısı da bostancının hakkıdır!" cevabını verdi. 3. Murat, soytarının bu latifesinden hoşlamp ihsamın artırdı ve bostancıya da elli degnek vurdurduktan soınra "Bir daha böyle işler yapmamasım" tembih etti. Soytarı , maskaralıkla kazandığı parasına el koyan bostancıdan zekasını kullanarak kurtulmuş oldu. Fıkralar ve Hikayeler ( SOYTARI )...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler ( Serçe )

Fıkralar ve Hikayeler ( SERÇE )

SERÇE Ormanların kralı aslan, ormanda ne kadar hayvan varsa bi.. Cuma günü hepsini ormanın düzenini, disiplinini korumak içi" toplantıya çağırır. Bütün hayvaıılar gelir, yalnız serçe gelmez. Haberi götüren maymuna serçe; "Git söyle, aslan kim oluyor da beni ayağına çağırıyor, gelmiyorum. Elinden geleni arkasınu koymasın!" diye cevap gönderir. Aslan bütün hayvaııların huzurunda mahçup olur. Aslan biraz düşünür. Sonra haberi getiren maymuna döner ve Serçenin dişisi yanında mı idi!" diye sorar. Evet cevabını alınca rahatlar ve "Peki ben onu affettim, serçe kalsın" der. Fıkralar ve Hikayeler ( SERÇE )...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler ( Kumarbaz )

Fıkralar ve Hikayeler ( KUMARBAZ )

İki kumarbaz sabaha karşı sokağa çıktılar. Birisinin üzerinde hiçbir giysi yoktu. Ötekinde ise sadece bir külot kalmıştı. Külotsuz olanı arkadaşına mırıldandı: - Ulan! Senin iradene hayranım... Oyunu nerede bırakacağını doğrusu çok iyi biliyorsun!.. Fıkralar ve Hikayeler ( KUMARBAZ )...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler( Sahtekara Ders )

Fıkralar ve Hikayeler( SAHTEKARA DERS )

SAHTEKARA DERS Halis Ağa İstanbul'da Ötüeüler Hamarnı'nı çalıştım. "Üçkağıtçı" lakaplı Sedat ismindeki müşteri hamama yıkanmaya gelir. Yıkanır, giyinir, çıkarken hamamcı Halis Ağaya "Benim eebimden 50 Diilyon param çalındı!" diye yaygara çıkarır; bağınr, çağırır . Hamamcı Halis Ağa diğer müşteriler duymasın rezil olmayayım diye çıkarıp 50 milyon verir ve "Bir daha benim hamamıma gelme!" der. Kızgın üçkağıtçı Sedat, hamam parasını da vermeden çekip gider. Aradan 3 ay zaman geçer. Sedat hnmamernın unuttuğunu düşünüp şapka giyip, gözlük takıp, elinde hnston gene gelir ve hamamda yıkanır, çıkar. Bu sefer; "Benim cebimden 100 milyonluk saatim çalındı!" der ve temin edilmesini ister. Müşterilerin ynııında münakaşa, patırtı çıkarır. Halis Ağa gene müşterilerine rezil olmamak için çıkarıp 100 milyonu verir ve sonrada; Bir daha da benim hamamıma pelme, seni son kez ikaz ediyorum!' der. Aradan 4 ay geçer. Sedat nasıl olsa unutmuşlardır diye gene hamama gelince, bunu gören Halis Ağa Sedat'ı y...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
Yukarı Çık