Fıkralar

Fıkralar Ve Hikayeler ( Zanaatkar )

Fıkralar ve Hikayeler ( ZANAATKAR )

ZANAATKAR Bursa Ulucami inşaatı başladıktan sonra inşaatın hızı yavaşlamaya başlar. Padişah sorar, "inşaat niye gecikiyor diye. Yetkililer, çeşitli bahaneler bulup padişahı İkna ederler. Aradan belli bir süre daha geçtikten sonra padişaha haber gelir, işçiler kazan kaldırdı, biz artık baş ustanın 100 akçe aldığı yerae 5 akçe çalışmayız, maaşımıza zam isteriz. Bunun üzerine padişah yanına vezırini ve mimar başına alıp Bursa'ya gelir. Işçileri bir araya toplayıp sepette bulunun yumurtaları üst üste dizecek, birinin ortaya Çıkmasını ister. Işçilerin aralarında seçtikleri kişi gelir. Bir yumurtaları üst üste dizemez. Bunun üzerine padisah 100 akçe verdiği baş ustayı çağınr ve yumurtalan dizmesini , Baş usta nemen emrinde çalışanlara iyi bir harç yapmalarını malzemenin oranının nasıl ayarlanacağını tarif eder ve başlar yumurtaları üst üste koymaya. Son yumurtayı da koyduktan sonra; - Emret padişahını sepeti yumurta daha dizeyim. - Padişah orada bulunanlara; - Ben bu ustanın, gücüne değil, ...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler( Hamamın Namusu )

Fıkralar ve Hikayeler( HAMAMIN NAMUSU )

HAMAMIN NAMUSU Cinsel tercihleri kanşık bir adam günün birinde bu konularda ünlü bir hamama gitmiş. Istek durumunu tellaldara açıklayınca da bir güzel dövülerek, hamamdan dışarı atılmış. Bir süre sonra bu kez sadece yıkanmak amacıyla aynı hamam ii gitmiş ve bakmış ki ortalık yıkılıyor. 'Tellağa sormuş: - Yahu geçen sefer beni bu yüzden sopalarla dövmediniz mi? Tellak yaIlltlamış: - Biz senede bir ,gün hamamın namusunu kurtarırız, demek ki sen o güne denk gelinişsin! Fıkralar ve Hikayeler( HAMAMIN NAMUSU )...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler ( Kuma )

Fıkralar ve Hikayeler (  KUMA )

KUMA Muşlu Hasan efendinin Top adında bir karısı varmış. Bir hanımla y'etinmeyen Hasan efendi eve Hop adında bir kuma getirmiş. Iki hanım aynı evde birbiriyle geçinemeyince hasan efendi kuma Hop'a evin birkaç bina ötesinden bir ev tutmuş ve Hop'u oraya taşımış. Hasan efendi sıralı olarak bir akşam Top'a, bir akşam Hop'a gider yatarmış. Bir akşam işinden evine geç dönen Hasan efendi karanlık iki evin arasındaki yolda tamir için açık olan derin foseptik çukuruna düşmüş ve çıkamamış. Sabaha kadar beklemiş, beklerken de kendi kendine; "Şimdi Top zanneder ki Hasan efendi Hop'da, Hop zanneder ki Hasan efendi top'da. Halbuki Hasan efendi gırtlağına kadar bokta!" Fıkralar ve Hikayeler ( KUMA ) ...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler ( Ön Yargı )

Fıkralar ve Hikayeler ( ÖN YARGI )

ÖN YARGI İki büyük ayakkabı üreticisi çalışanlarını Afrika'ya pazar araştırmasına yollamış. Giden çalışanlardan biri, orada herkesin çıplak ayaklı olduğunu görünce; - Burada herkes çıplak ayakla dolaşıyor, bize iş çıkmaz demiş. Diğeri ise patronunu arayıp; - Burada herkesin ayağı çıplak, muhteşem bir pazar var demiş Fıkralar ve Hikayeler ( ÖN YARGI )...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler ( Domuz )

Fıkralar ve Hikayeler ( DOMUZ )

DOMUZ . İsviçre.'nin. dağ köyünde yaşayan fakir bir köylünün yalnızca şışman dışı bır domuzu varmış. Geçim sıkmtısı çeken fakir köylü sağdan soldan iş araıııı, bulamamış. Bunu gören köyün muhtarı, Köylüye: - "Kardeşim sen ne sağdan soldan iş- arayıp duruyorsuıı. domuzunu çiftleştir domuz çok sık doğuran, doğurgan bır hayvandır. Çok çabuk çoğalır, satar satar ekmek parası kazanırsın ve bu işe bakarsın" diye köylüye fıkir vermiş. - Sen bugün domuzunu al, 5 km uzaktaki komşu köye götür Oranın muhtarına benden selam söyle, onun erkek domuzu var, onunla çiftleştir ve getir" demiş. Bu iş fakir köylünün aklına yatmış ve sabah erkenden şişman, zor yürüyen domuzunu alıp, bır el arabasına koyup karşı köyllıı yolunu tutmuş. Köye varmış muhtarı bulup durumu anlatmış ve muhtarı köylünün dişi domuzu ile kendi erkek domuzunu çiftleştirmi., Köylü muhtara; - Ben bunun hamile kalıp kalmadığını nasıl anlarımı diye sorunca muhtar; . - Yarın sabah kalk ahıra git, eğer domuz sağ tarafına yatıyorsa hamile, ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
Yukarı Çık