Fıkralar

Fıkralar Ve Hikayeler(Ya Öbürü Kim?)

Fıkralar ve Hikayeler(YA ÖBÜRÜ KİM?)

YA ÖBÜRÜ KİM? Urfa'da bir çiftlikte 27 kişi olan geniş bir aile, azapları (erkek hizmetkar) ile birlikte bir bayram akşamı oturmuş .Yemek yiyorlardı. Bu arada evin telefonu çaldı. Çiftlik sahibi ve ailenin reisi olan Reşit Ağa telefonu açtı. Karşısındaki ses şöyle diyordu: "Ben Azrailim, bugün sizin eve geleceğim ve iki kişinin ömrü bitti, canlarını alacağım". daha sonra telefon kapandı. Reşit Ağa sofraya oturup durumu anlatınca 27 kişi olan ailenin hepsi dönüp azapa (erkek hizmetkara) bakmışlar. Bu bakıştan son derece tedirgin ve rahatsız olan hizmetkar; Anladım, anladım iki kişiden birisi benim ya öbürü kim?" Fıkralar ve Hikayeler(YA ÖBÜRÜ KİM?)...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Mr. Ford)

Fıkralar ve Hikayeler(MR. FORD)

MR. FORD Dünyanın en zenginlerinden ve Ford Otomobil Fabrikası'nın sahibi olan Mr. Ford'a sormuşlar. "Bu servetinizin hesabını verebilirmisiniz." Mr. Ford cevap olarak; "Bana başlangıçtan 1 milyon dolara kadar olan hesabımı ımrmayın, ancak 1 milyon dolardan sonraki kazancımın hepsinin hesabı resmi defterlerimde harfiyen yazılıdır ve hepsi kayıt altındadır. Mr. Ford 1 milyon dolara kadar açken, ne yapmışsa yapmış ama ondan sonra namuslu çalışmış ve yaşamış. Fıkralar ve Hikayeler(MR. FORD)...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Vlz Gelir)

Fıkralar ve Hikayeler(VlZ GELİR)

VlZ GELİR İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere Başbakanı Churchill radyoda konuşma yapmaya gidiyormuş. Radyoevinin kapısına geliiıce, bindiğı taksının şöförüne sormuş: - Beni yarım saat bekleyebilir misin? Karanlıkta müşterisinin yüzünü seçemeyen şöför: - Özür dilerim sör, demiş. Başbakanın konuşmasını dinleyeceğim. Churehill yurttaşının bu ilgisinden pek hoşnut kalarak iki sterlin uzatmış. Şöfôr parayı aldıktan sonra yerlere eğilerek selam vermiş. - Sizi bekleyeceğim, sör. Churchill vız gelir bana! Fıkralar ve Hikayeler(VlZ GELİR) ...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Kayserili )

Fıkralar ve Hikayeler(KAYSERİLİ )

Küçük bir kasabada olan bir yahudi daha büyük bir şehre yerleşip ticaret yapmak üzere eşeğine binip Kayseri'ye gitmiş. Eşeği ile beraber bir hana yerleşmiş. Akşam üzeri eşeği ile aynı odada kalan yahudi acıkmış, mayışınış. Hanın ayakçısı olan çırağı çağırarak çocu-ğa 25 kuruş vererek; "Oğlum git bana öyle bir şey al, getir ki hem ben yiyeyim, hem eşeğim yesin hem de sabaha kadar eğleneyim" demiş. . 25 Kuruşu alan çocuk "peki amca" diyerek fırlayıp çarşıya çıkmış. . On dakıka sonra çocuk kucağında bir karpuz ile yahudinin yanına gelmiş. Çocuk: “Al amca bu karpuzun içini sen ye, kabuğunu yesin, çekirdeği ile de sabaha kadar eğlenirsin" demiş. Bunu görüp duyan yahudi bu şehirden bana ekmek çıkmaz küçük çocuğu böyleyse kimbilir büyük insanları nasıldır demiş ve sabahleyin Kayseri' den başka bir şehre gitmek üzere eşeğine binip ayrılmış. Fıkralar ve Hikayeler(KAYSERİLİ )...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Fare)

Fıkralar ve Hikayeler(FARE)

FARE Ufak bir fındık faresine birbirine çok yakın olan iki delik gösterip, bir delikten çıkıp, diğer deliğe girersen sana ödül olarak koca bir peyııir parçası verelim demişler. Fındık faresi düşünmüş ve hor iki deliğe bakıp cevap olarak; "Menzil (yol) yakın ödül çok bu işin altı bok" demiş ve koca peynire rağmen deliklere girip çıkmamış, reddetmiş. Fıkralar ve Hikayeler(FARE) ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
Yukarı Çık