Fıkralar

Fıkralar Ve Hikayeler(Tabut)

Fıkralar ve Hikayeler(TABUT)

TABUT Nasreddin Hoca'ya soRMuşlar; -cenazenin önünde mi, arkasında mı, sağında mı, solunda mı gitmek daha makbuldür. Hoca da; -Tabutun içinde gitmede neresinde gidersen git. Fıkralar ve Hikayeler(TABUT)...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Milyoner)

Fıkralar ve Hikayeler(MİLYONER)

MİLYONER Amerika'da Mr. John adındaki bir kişi "ben milyoner olmanın sırrını çözdüm, keşfettim" demiş. Bank of America Iınnkasındaki 1555 no'lu hesabıma bir dolar ve adresini "gönderenlere milyonerlik reçetesini postalayacağım diye Amerika'nın en büyük gazetesine koca bir ilan vermiş. Bu ilam gören Amerikalı'lar reçeteyi çok ucuz ve cazip bulduklanndan Mı', John'un Bank of Amerika'daki hesabına birer dolar yağdırmaya başlamışlar, Ve bu çok çabuk gelen birer dolarlar ile üç gün gibi kısa bir sürede dolar milyoneri olan uyamk Mr. John her gelen mektup adresine dört kelime ile "SİZ DE BENİM GİBİ YAPıN" diye 5 sentlik posta parası ile cevap vermış. Fıkralar ve Hikayeler(MİLYONER)...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Öncecan)

Fıkralar ve Hikayeler(ÖNCECAN)

ÖNCECAN Hayatta birbirlerini çok seven, birbirlerine çok düşkün, birbirleri için canını verecek kadar fedakar, birbirlerinden başka güvenecek kimseleri olmayan, çocukları olamadığı içinde birbirlerinin herşeyi olan 40 senelik evli çok zengin Zeki isminde bir adam ve kansı Zeynep varmış. Çok mutlu bir hayat yaşamışlar ve nerede ise ömrün sonu olan 60 yaşlanna gelmişler. Bir akşam çiftliklerinde karşılıklı oturmuş, koyu koyu muhabbet ediyorlarınış. O arada azrail çıkıp gelmiş ve ben sizin birinizin canını alacağım, hanginizinkini alayım, aranızda karar verin diye sorunca Zeki Bey; "Aman benİm canımı alma Zeynep'in canını al" Zeynep' de; "Aman benim canımı alma Zeki Bey'in canını al" diye aralannda saç saça baş başa kavga etmeye başlamışlar. Fıkralar ve Hikayeler(ÖNCECAN)...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Güvensizlik )

Fıkralar ve Hikayeler(GÜVENSİZLİK )

POSTA İLE GÖNDERME Hayatta kimsesiz yetim büyüyen, gün kazanıp gün yiyen Edirne'li Veli 20 yaşında asker olup Hakkari'ye gitmiş. Terhisine 1 ay kalan ve hiç parası olmayan Veli memleketine nasıl gideceğini köskös düşünmeye başlaınış. Hiç bir çıkar yol bulamayan Veli Cenab-ı Allah' a bir mektup ynzıp 100 lira yardım istemeye karar vermiş ve yazmış. Zarfın (hıtüne de "YÜCE ALLAH"a diye yazıp postaya vermiş. Postahane de postacıların dikkatini çeken bu mektubu Kl\tilrecekleri bir yer olmadığı için postacılar açıp okumuşlar, Veli'nin durumuna üzülmüşler. Posta idaresinde çalışan 99 kişi aralarında 1'er lira toplayarak Veli'nin istediği miktardan i lira eksik olarak 99 lirayı Veli' nin kıta adresine posta ile göndermişler. 99 lirayı alan Veli tekrar cenab-ı Allah'a bir mektup yazıp teşekkür etmiş ve bir de ricada bulunmuş: LÜTFEN BİR DAHA BANA PARA GÖNDERİRKEN POSTA İLE GÔNDERME, ÇÜNKÜ GÖNDERDİÖİN 100 LİRA ANA 99 LİRA OLARAK GELDI. POSTACıLAR 1 LIRASıNı ÇALMIŞLAR" diye. Fıkralar ve Hikaye...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Güvensizlik )

Fıkralar ve Hikayeler(GÜVENSİZLİK )

GÜVENSİZLİK Büyük bir kasa soygunundan sonra çalıntı otomobille yol alan üç soyguncu, kent dışında otomobilden inip tarlalar arasında geldilderi yöne doğru hizla ilerlediler. Uzun süre bu iz kaybettirme yürüyüşünden sonra ıssız bir yer bulup oturdular. Içlerinden biri: - Haydi sayalım artık, dedi. Kaç milyon kaldırdığımızı merak ediyorum.Ikincisi elini şöyle bir salladı: - Yorğunluktan öldük yahu! Şimdi o kadar parayı saymamak ne diye uğraşalım. Yarın gazetelerde okur, biz de ögreniriz kaç milyon kaldırdığımızı Uçüncüsü öfkeyle yerinden fırladı: - Delimisiniz be! Yarın her gazete ayrı bir rakam verir, bizde birbirimize gireriz! Fıkralar ve Hikayeler(GÜVENSİZLİK )...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
Yukarı Çık