Fıkralar

Fıkralar Ve Hikayeler(Yalel)

Fıkralar ve Hikayeler(Yalel)

YALEL Arap Ahmet Şam'dan hacca gitmek üzere yola çıkar. Yolda bir şeytana rastlar. Şeytan Arap Ahmet'e nereye gittiğini sorar. Arap Ahmet, "Hacca gidiyorum" der. Şeytan; "Peki bende seninle gelebilir miyim?" deyince Arap Ahmet' de, "Neden olmasın seninle yol arkadaşı oluruz, hem senin hacca gidişinden memnun olurum. Hemde senin islah oluşundan bende sevap kazanmış olurum" deyince beraberce yola devam ederler. Birkaç saat gidince şeytan yoııılur ve arap Ahmet' e, "Kardeş ben yoruldum, sen beni sırtına al taşı ben dinleneyim, sonra da ben seni sırtırna alayım sen dinlen" der. Arap bu teklifi kabul eder ama ne kadar süre ile birbirimizi taşıyacağız diye de sorar. Şeytan; "Ben bir şarkı söylerim şarkı bitince ben inerim, sen benim sırtırna binersin. Sen bir şarkı söyler, inersin. Tekrar ben binerim. Yani birbirimizin sırtında bir şarkılık kalacağız. Böylece dinlene dinlene Mekke'ye gideriz" der. Arap kabul eder. Şeytan arabın sırtına biner, bir şarkı söyler 10 dakika sonra bitirir ve ine...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Papaz)

Fıkralar ve Hikayeler(Papaz)

PAPAZ Papaz o kadar aziz biriymişki herkes ondan "Allah'ın sevgili kulu" diye balısederıııiş. Günün birinde kilisenİn yakınlarındaki dev baraj vıkılmış, bütün bölge sel tehdidi altında kalımş. Dehşet içinde halk kaçışmaya başlamış. Papazıda uyarmışlar, "Kaç seller geliyor, hepimiz boğulacağız" diye. Papaz hiç umursamamış, "Ben Allah'ın sevgili kuluyum. Allah beni kurtarır" demiş. Seller gelıııiş, kilisenin birinci katına çıkıınş, papaz İkinci kata çıkımş. Bu esnada da sürekli dua ediyormuş. Sular İkinci kata çıkınca papaz çatıya çıkmış. Bu sırada bir sandal gelıniş, içindeki adam, "Papaz efendi gel seni götüreyim, yoksa burada boğulacaksın" demiş. Papaz kabul etmemiş "Ben Allah'ın sevgili kuluyum, Allah heni kurtarır" demiş. Papaz teklifi kabul etmeyince, sandal gitmiş. Sular daha da yükselıııiş ve çatıyı da kaplaıınş. Bu sırada bir motor çıkagelıııiş, papazı kurtarmak istemiş. Papaz yine aynı cevabı vererek kirisenin bacasına tırmanmaya başlamış. Sular süratle yükselıneye devam ediy...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Yumurta)

Fıkralar ve Hikayeler(Yumurta)

YUMURTA Almanya' da yumurtamn az olduğu mevsimi fırsat bilen yumurta satıcıları 100 liralık yumurtanın fiyatım 300 liraya çıkarıınşlar Zamamn başbakam televizyona çıkıp Alman halkına "Yumurtacılar, yumurtayı fahiş kar etmek için pahalandırdılar. Lütfen bir müddet yumurta yemeyin, şayet yerseniz bir yumurtadan fazla yemeyin" diye seslemııiş. Hükümetlerine ve başbakanlarına son derece saygılı olan Alman halkı, bu uyarıdan sonra yumurta yememişler. Taaki yumurtalar çürüyüp eski fiyatına gelinceye kadar. Yalınz Almanya'ya yerleşıııiş İtalyan bir ailenin evinde çalışan Alman aşçı Rubeş'den patronu Mr. Mario sabah kahvaltısında yumurta yapmasını istemiş. Her zaman kahvaltıda tereyağında pişmiş 4 yumurta yiyen Mr. Mario'ya, aşçı Rubet bir yumurta yapıp getirmiş. Bunu gören Mr. Mario "git 3 yumurta daha yap getir" deyince aşçı Rubeş "Ben bir yumurtadan fazla yapmam. Şayet çok istiyorsan kalk sen yap, ye" demiş. Başbakamn açıklamalarım bilen Mario bu durum karşısında çok utanımş. İşte...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Diyet)

Fıkralar ve Hikayeler(Diyet)

DİYET Kasap Cemal Efendi tezgahında satırla kemikli pirzola doğrarken, satırı tam kaldırmış kemikle beraber parmağını kesmek üzere indireceği anda dükkana her hafta 1 kg et almaya gelen Fadime Hanım, "Aman Cemal Usta satırı parmağına vuruyorsun" diye bağırmış ve elini tutmuş. Kasap Cemal Efendi'nin parmağını kopmaktan kurtarmış. Kasap da Fadime Hanım' dan aldığı 1 kg etin parasını almamış, "Kurtardığın parmağımın diyetini sayıyorum" demiş. Eskisi gibi her hafta yine 1 kg etini almaya gelen Fadime Hanım artık aldığı etin parasını vermez, parmağının diyetine say bunu der ve dükkandan , çıkarmış. Tam bu şekilde hafta kasaptan gelir ,etini alır ve gidermiş. Bu diyet işi kasap Cemal Efendinin canım sıkmaya başlamış, bu işe çok kızıyor ve içerliyormuş. Ve yine bir gün Cemal efendi sabahleyin evinden kansı İle kavga ederek çıkmış, gelip dükkanım açmışlık müşteri olarak dükkana gelen Fadıme Hanım 1 kg et alıp, "Bunu parmağının diyetine say" demiş. Sabah sabah çok öfkeli ve kızgın olan k...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Yetim Ömer)

Fıkralar ve Hikayeler(Yetim Ömer)

YETİM ÖMER Yetim Omer.pabası öldükten 8.5 ay sonra doğmuş. Annesi Fatoş Hanım Omer' e hem anne, hem baba olmuş, saçını süpürge etmiş, oğluna bakmış, büyütmüş, oğlu 16 yaşına geldiğınde de bir kırtasiye dükkam açmış. Oğul yetim Ömer her zaman annesine minnettarlık duyarmış ve, "Anneciğim senin bende hakkın çok ne yapsam ödeyemem, seni sırtırnda yedi defa hicaza götürüp getırsem ancak öderim" der ve sürekli bunu tekrarlarınış. Nihayet 17 yaşına gelmiş, dükkanda da bol miktarda para kazanmaya başlamış ve annesine verdiği sözü yerine getirmek için annesini sırtında hicaza götürmüş ve getirmiş. Dördüncü sefer yine annesini sırtında yorgun, argın, yazın sıcağında terleye terleye hicaza götürürken Akşehir yakınlarında Nasreddin Hoca'ya rastlamış. Hoca 45 yaşlarındaki kadını sırtında taşıyan Ömer' e acıyarak, "Bu ne hal, ne yapıyorsun?, nereden gelip nereye gidiyorsun?" diye sorunca; Ömer' de durumu Hoca'ya bir bir anlatmış. Durumu anlayan Hoca, "Ömer yavrum sen anneni 7 defa hicaza götü...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
Yukarı Çık