Fıkralar

Fıkralar Ve Hikayeler(Suç Mu?)

Fıkralar ve Hikayeler(Suç mu?)

SUÇ MU? - Sirkin patronu kendisine kızıp hayvan diyen palyaçosunu mahkemeye vermiş. Hakim palyaçoya, - "Sen bu adama hayvan demişsin doğru mu?" diye sorunca, Palyaço; - "Evet dedim efendim ama:" Bazı insan çok güzelolur CEYLAN'a benzer derler. Bazı insan çok heyvetli olur ASLAN'a benzer derler. Bazı insan çok inatçı olur KEÇİ'ye benzer derler. Bazı İnsan çok kapkaççı olar KARGA'ya benzer derler. Bazı insan çok nankör olur KEDİ'ye benzer derler. Bazı İnsan çok sadık olur KÖPEK'e benzer derler. Bazı insan çok enayi olur EŞEK'e benzer derler. Bazı İnsanın sesi çok güzelolur BULBUL'e benzer derler. "Demek ki insanın hayvana benzeyen bır çok şeyı var. Herkes bunu böyle söyler. Bende söylemişsem bunda benim suçum nerde Hakim Bey?" . Fıkralar ve Hikayeler(Suç mu?)...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Senede İki Verdi)

Fıkralar ve Hikayeler(Senede İki Verdi)

SENEDE İKİ VERDİ Zamanın İran hükümdarı Nüşurevan bir ilkbahar mevsiminde adamları ile beraber şehir dışında gezinti yaparken, bahçesine fidan dikmekte olan yaşlı adama konuk olur. Hükümdar, bahçeyi ve dikilen fidanları inceledikten sonra, bunların zeytin ağacı olduğunu görür ve ihtiyara şöyle der: - "Sen yaşlı bir adamsın. Zeytin ağacı ise geç meyve veren bir ağaçtır. Diktiğin fidanların meyvesinden yiyebilecek misin? Bunlardan sana bir fayda gelmez." Bu söz üzerine yaşlı adam: - "Hükümdarım! Bizden öncekilerin dikmiş oldukları ağaçların meyvelerini biz yiyoruz. Bizim diktiğimiz fidanlardan da bizden sonra gelenler faydalansınlar." Adamın bu cevabı hükümdarın çok hoşuna gider ve, - "Aferin sana." diyerek bir kese altınla ödüllendirir. Adam altınları alınca hükümdara bakarak güler. Hükümdar niçin güldüğünü sorunca: - "Zeytin ağacı geç meyve verir demiştin, halbuki diktiğim anda meyvesini verdi. Onun için güldüm" der. Bu cevap hükümdarın çok hoşuna gider ve bir kese altın daha verir. Bu...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Koku)

Fıkralar ve Hikayeler(Koku)

KOKU Adamın biri her gün sık sık gaz çıkarıyormuş, ama bir gariplik varmış işte, çünkü ardı ardına gelen salvolar hiç kokmuyormuş ve ses çıkarmıyormuş. Merak edip bir doktora gitmeye karar vermiş. Doktora demiş ki; - "Bir şikayetim yok ama niye kokmuyor ve ses çıkarmıyor bunu merak ediyorum" Doktor adamı muayene etmiş ve bir ilaç vermiş. Adam ilacı alınış. Ertesi gün yine gaz çıkardığında, ortalığı müthiş bir koku kaplamasın mı hemen doktora koşmuş. - "Doktor bey Allah aşkına söyle derdim neymiş? Ses yine çıkmadı ama çok kötü bir koku oldu" diye tutturmuş. Doktor, . "Önemli bir şey değil!" demiş. -"Zaten koku vardı ama senin burnun alınıyordu, burnun tıkalıydı.Sadece burun açıcı bir ilaç verdim sana. Sıra geldi kulaktaki işitme problemine" Fıkralar ve Hikayeler(Koku)...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Seni Uyanık Biliyorduk)

Fıkralar ve Hikayeler(Seni Uyanık Biliyorduk)

SENİ UYANIK BİLİYORDUK Bir gün kadının biri Kanuni Sultan Süleyman' a müracaat ederek evinin soyulduğunu ve hırsızın yakalanmasını istemiş. Padişah kadını iyice inceledikten sonra, - "Bre kadın" demiş. "Bu nasıl uyku ki, evin soyuluyor da haberin olmuyor." Kadın gayet sakin ve rahat bir şekilde şöyle cevap vermiş: - "Biz sizi uyanık biliyorduk. Onun için bu kadar derin uyuduk efendim. Fıkralar ve Hikayeler(Seni Uyanık Biliyorduk)...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Ateşi Herkes Kendini Getirir.)

Fıkralar ve Hikayeler(Ateşi Herkes Kendini Getirir.)

ATEŞİ HERKES KENDİSİ GETİRİR 4 Ay ortadan kaybolup uzun bir yolculuğa çıkıp dönen dervişi, Harun Reşit huzuruna çağırtır ve sorar: - "4 aydır neredeydin?, nereden geldin böyle?" - Cehennemden geliyorum ya Harun Reşit! - "Ne işin vardı cehennemde?" - "Ateş lazım oldu da ateş almaya gitmiştim." - "Peki ateş aldın mı?" - "Hayır alamadım efendim. Cehennem bekçileri vermediler. Onlar burada ateş bulunmaz, herkes ateşini dünyadan kendisi getirir dediler. Fıkralar ve Hikayeler(Ateşi Herkes Kendini Getirir.) ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
Yukarı Çık