Hızlı Okuma

Hızlı Okuma(Kitap Çeşitleri)

Hızlı Okuma(KİTAP ÇEŞİTLERİ)

KİTAP ÇEŞİTLERİ 3 tür kitap vardır: ^ Olayları Anlatan Kitaplar ^ Ne Yapmanız Gerektiğini Söyleyen Kitaplar ^ Nasıl Yapmanız Gerektiğini Söyleyen Kitaplar Birincisi yaygın olan bir kitap türüdür. İnsana adeta "Bana ne!" dedirtir. Genellikle ne yapılması gerektiği söylenmez, hep yaşanmış olay ve durumlar anlatılır. Negatif duygu yaymaya daha yatkın olan kitaplardır. İkinci türe giren kitaplar da olayları anlatır; fakat aynı zamanda ne yapmanız gerektiğini söyler- Nasıl yapılacağını ise size bırakır. Oysa insanların nasihatlerden ziyade somut, dinamik, farklı, şaşırtıcı, itici güçlere ihtiyacı vardır. Bilindik tavsiyeler bu türe girer. Belki ne yapmanız gerektiğini siz de fazlasıyla biliyorsunuzdur. Fakat başlamak için güç, enerji ve coşkuyu nereden, nasıl elde edeceğinizi bilemezsiniz. Üçüncü tür kitaplar size olayları hem gerçekleriyle ve öyküsel bir şekilde anlatır, hem neleri na...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Lokal Odaklı Okuma)

Hızlı Okuma(LOKAL ODAKLI OKUMA)

LOKAL ODAKLI OKUMA * Normal Okuma Hızlı okuma kategorisindedir; ancak lokal okuma olarak kabul edilir. Bir sonuç çıkarmak, kelimelere takılmak lokal okumanın temel özelliğidir. * Satır Aralarını Çizerek Okuma Hızlı okumada verimlilik açısından satır altlarını çizmek okuma hızını düşürmez. Lokal okumalarda okunan her satır anlaşılmak istenir. Bu tür okumalar verimli okuma olarak değerlendirilir. Ciddi bir okurun temel Özelliği okuduğu kitabın satır altlarını çizmesidir. * Notlar Alarak Okuma Yine orijinal okurun uyguladığı bir stildir. En verimli okuma şeklidir, faydalanmacı bir tarzdır. Hızlı okumanın sağladığı ve gerekli gördüğü kuralın dışında bir tarz değildir; sadece lokal bir okuma şeklidir. -ALINTI-Hızlı Okuma(LOKAL ODAKLI OKUMA) (gelişim,programı, kursları, teknikleri, gazete, kitap, okuma, hızlı, kişisel başarı, iz...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Merkez Odaklı Okuma)

Hızlı Okuma(MERKEZ ODAKLI OKUMA)

MERKEZ ODAKLI OKUMA • Yazar Merkezli Okuma Hızlı okuma tekniklerindi alışkanlıklar Önemli bir yer tutar. Yazar, okuma hızının oluşmasında okur İçin önemli olabilir. Sevdiği yazarı okuyan kişi kitaba daha rahat konsantre olacağı için hızım da bu oranda artırabilir. * Konu Merkezli Okuma Konu okuyucunun ruh haline hitap ediyorsa, bu okur için kitabın yazarının önemi yoktur. Cümleler üzerinde durulur, tartışma gerektirecek durumlara girilmeden kitabın dünyası üzerine odaklanılır. Metnin içeriği okur için cazip olduğundan hızlı okuma oranı artacaktır. * Okur Merkezli Okuma Burada okur, kitabın içeriğiyle derin sorgulamalar içerisine girer; ancak bu durum okuma esnasında olmayabileceği için hızlı okumada engel teşkil etmez. Okur, kitapta geçen metinleri kendisine göre yorumlar. Okuma esnasındaki hız ile noktadan sonraki düşünme modunu karıştırmamak lazım, önemli o...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Sizi Okumaya Teşvik Edecek 10 Soru)

Hızlı Okuma(SİZİ OKUMAYA TEŞVİK EDECEK 10 SORU)

SİZİ OKUMAYA TEŞVİK EDECEK 10 SORU Soru 1 - Bu kitabı neden okumalıyım? Soru 2 - Bu kitap hangi sorularıma çözüm olur? Soru 3 - Bu kitabın amacı nedir, benim amacım nedir? Soru 4 - Beklentilerime cevap verebilir mi? Soru 5 - Bu kitabı basından sonuna kadar sıkılmadan okuyabilir miyim? Soru 6 - Bu kitaba zamanımı vermeye değer mi? Soru 7 - Satın almadan önce kitabın İçeriğine göz attım mı? Soru 8 - Başarıya açık bir kitap mı? Soru 9 - Elimin altında benzer bir kitap var mı? Soru 10 - Bitirdikten sonra değişim yaratacağına inanıyor muyum? -ALINTI-Hızlı Okuma(SİZİ OKUMAYA TEŞVİK EDECEK 10 SORU) (gelişim,programı, kursları, teknikleri, gazete, kitap, okuma, hızlı, kişisel başarı, izmir) viagra stimulis read here websiteDevamını Oku »

Hızlı Okuma(Gözün Hareketi Nasıl Olmalı?)

Hızlı Okuma(GÖZÜN HAREKETİ NASIL OLMALI?)

GÖZÜN HAREKETİ NASIL OLMALI? Gören göz değil, beyindir. Göz sadece bir tarayıcıdır. Ama bu tarayıcı ne kadar teknikse okuma o kadar faydalı olur. Aslında bir bakıma insanlar ön taraflarıyla değil, arka taraftarıyla görmekteler. Dışarıdaki nesneler göz merceğinden geçerek retina üzerinde tıpkı bir tuvalin üzerindeki resim gibi oluşur. Tarayıcı olan ıslak ve yapışkanımsı göz yuvarlağı görüntüleri sinir damarları yoluyla beynin arkasına gönderir ve burada görme olayı oluşur. Eğer beynin arkasındaki asıl göz olan ıslak madde olmasa hiç bir şeyi göremeyiz. Göz bakar fakat göremez. Çünkü asıl görme merkezi göz değildir, o sadece bir penceredir- öyleyse beynin hızlı okuyabilmesi için göz hareketlerini kuralına göre uygulamak lazımdır. Doğru okuma tekniğinde gözlerimiz satır üzerinde dümdüz bir çizgi üzerinde gider. Eğer bu okuma stili yapılsaydı dakikada 750 kelime rahatça okunabilirdi. Peki, neden 750 kelime değil de e...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık