Hızlı Okuma

İş Hayatında Hızlı Okuma'Nın Önemi

İş Hayatında Hızlı Okuma'nın Önemi

İŞ HAYATİNDA OKUMANIN ÖNEMİ Kendinizi yansıtmayı cesaretlendirmenin bir yolu, okumanın iş hayatındaki önemine göz atmaktır. Sanayi toplumları, yüksek teknoloji toplumlarına dönüştü. Bu teknoloji ise muazzam bir bilgi birikimi oluşturdu. Bu bilgi patlaması o kadar büyük ki, birçok alandaki -zaten çok geniş olan- ortak bilgi hazinemiz her on yılda iki katma çıkıyor. Bu yeni bilgilerden haberdar olmanın en etkili yolu ise okumak. Her alanda okunması gereken şeylerin hacmi insanı sersemletecek kadar büyük. Ama bunları okumak, hem de verimli bir şekilde okumak gerekiyor. Bu yapılmadığı takdirde, iş hayatında karşılaşılan sorunlar daha da sersemletici olabilir. Çoğu işte büyük miktarda para söz konuşu olduğudan ve işadamları hem ulusal, hem de ulusla...Devamını Oku »

Hızlı Okuma Rekorları

Hızlı Okuma Rekorları

ŞU ANKİ DÜNYA REKORU SAHİPLERİ Bu aşamada, şimdi tanıtılacak kişilerin okuma hızları size muhtemelen şaşırtıcı ve ulaşılmaz gelecektir. Fakat bir hızlı okuma kursu bitirdiğinizde, onların rekorlarım kırmak için yanıp tutuşacaksınız! Hızlı okuma testleri, temelde roman okumaya dayalı testlerdir. Okuyucu, bir romanı mümkün olduğunca hızlı okur. Daha sonra o roman hakkında, söz konuşu kitabı derinlemesine incelemiş kişilere bir konuşma yapar. Bu konuşma, aşağıdaki anan hususlara ilişkin yorumları içermelidir: Karakterler, kurgu, konu, felsefe, semboller, dil düzeyi, edebi üslup, mecazlar, tarihsel kapsam. Hızlı okuma alanındaki ilk On : Sean Adams ABD ...Devamını Oku »

Hızlı Okumanın Tarihçesi

Hızlı Okumanın Tarihçesi

Hızlı Okumanın Tarihçesi Hızlı okuma, bu yüzyılın basında, okuyucuların, normal okuma hızıyla takip etmeleri mümkün olmayan bir yayın patlamasıyla karşı karşıya kalmaları sonucunda dünyaya geldi. Fakat bu konudaki ilk bilgiler çok şaşırtıcı bir kaynaktan, Kraliyet Hava Kuvvetleri'nden geliyor Birinci Dünya Savaşı esnasında hava kuvvetlerindeki taktisyenler fark ettiler ki birçok pilot, belli bir mesafedeki uçakları bi...Devamını Oku »

Öğrenciler İçin Hızlı Okuma

Öğrenciler İçin Hızlı Okuma

Günlük hayatımızda ve iş hayatımızda binlerce bilgi bombardımanına maruz kalmaktayız. Tamamını algılamak, gelişen ve hızla değişen data çağına uyum sağlayabilmek için okumak şarttır. Ancak yeterince hızlı okuyamıyor ve bu yüzden de sıkılıyorsanız yapmanız ihtiyaç duyulan tek şey hızlı okumayı öğrenmektir. Okuma esnasında gözlerimiz aktifmiş şeklinde görünmesine rağmen, aslen okuma; bedensel, zihinsel ve ruhsal bir bütünlük oluşturmaktadır. ´Anlayarak Hızla Okuma´ düşünme ve zihninizi kullanma yollarını değiştirmenin yanı sıra; çeşitli göz egzersizleriyle gözün idrak etme kapasitesini geliştirir ve böylece okuma hızınızın % 300- 500 oranında artmasını sağlar. ...Devamını Oku »

Okuma Hızı Artırma, Nasıl Hızlı Okunur?

Okuma Hızı Artırma, Nasıl hızlı okunur?

Hızlı okuma tekniğinde anlamak, özümsemek ve eylem durumuna geçmek en önemli noktalardır. Anlamak: Hızlı okuma dan kasıt, bir kitabı çok kısa sürede bitirmek değildir; anlayarak okumaktır. Yavaş okuma durumu anlamayı engeller, hızlı okuma ise anlamayı daha da hızlandırır. Hızlı okuma ile birlikte anlama eylemi de bunun paralelinde gerçekleştirilmezse tüm çalışmalar anlamını yitirir, Hızlı okumayı anlama ile ber...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık