Hızlı Okuma

Hızlı Okuma(Göz Kaslarının Tembelleşmesi)

Hızlı Okuma(GÖZ KASLARININ TEMBELLEŞMESİ)

GÖZ KASLARININ TEMBELLEŞMESİ Çağımızın fayda üzerine zarar oluşturan en büyük tuzağı televizyon kanallarıdır. Yüzlerce televizyon kanalının 24 saat karmakarışık programlar içerisinde yüzmesi okuma tembelliğiyle birlikte gözlerinde tembelleşmesine neden oluyor. Maalesef televizyon okuyup kitap izliyoruz. Okumada sıçrama ve duraklamalar (dur-kalklar) kontrol dışı olduğundan göz kaslarının tembelleşmesine neden olur. Televizyon gözleri tek bir noktaya kilitlediğinden gözler durağandır. Uyku, düşünme alıştırmaları yapmama ve daha birçok nedenden dolayı işlemeyen gözlerimiz pas tutuyor ve son derece ağır bir okur olmaya başlıyoruz. Bilinçsiz okuyuşlar kelimelerin tek tek okunmasıdır ki bu da bilgiler arasında kopmaya neden olur. Çeşitli alıştırmalarla gözümüzü yanlış kullanma hastalığından kurtulabiliriz. -ALINTI-Hızlı Okuma(GÖZ KASLARININ TEMBELLEŞMESİ) (gelişim,programı, ...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Gözün Işığı Kıramaması Halinde Ne Tür Hastalıklar Belirir?)

Hızlı Okuma(GÖZÜN IŞIĞI KIRAMAMASI HALİNDE NE TÜR HASTALIKLAR BELİRİR?)

GÖZÜN IŞIĞI KIRAMAMASI HALİNDE NE TÜR HASTALIKLAR BELİRİR? Göz ışığı kıramazsa görme bozuklukları meydana oluşur. Bunun sonucunda da hiç de yabancı olmadığımız miyop, hipermetrop, astigmatizma ve presbiyopi türü görme rahatsızlıkları ortaya çıkar. Miyop: Yakını görür, uzağı göremez. 10 yaşlarında belli olur. Hipermetrop: Uzak görüş vardır. Işık kırılarak sinir tabakası retina üzerine tam odaklanamaz. Astigmatizma: Hem yakın hem de uzaktaki görüş sağlıklı değildir. Görüntüler, gerçektekinden ya kısa veya uzun, ya geniş veya dar, ya da ince veya kalındır. Presbiyopi: Kırılma kusurlarından doğan göz hastalığıdır. Çözümü gözlük veya kontakt lenslerdir. Hızlı okumada bir zorluk yaşanmaz. Ancak gözlük kullanmayanlar 3 yılda bir göz doktoruna gitmelidirler. -ALINTI-Hızlı Okuma(GÖZÜN IŞIĞI KIRAMAMASI HALİNDE NE...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Hızlı Okuma Alışkanlığı Kazanma Prensipleri)

Hızlı Okuma(HIZLI OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANMA PRENSİPLERİ)

HIZLI OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANMA PRENSİPLERİ 1 - Israr... Israr... Israr... 2 - Biraz sabırlı olun, mutlaka hızlı okuma alışkanlığı kazanacaksınız. 3 - Beyinde okumak, okunanları canlandırmak demektir; kelimeyi değil. Sayfaya bütüncül şekilde bakıp sayfayı kafanızda canlandırın. 4 - Hızlı okuma kısa sürede geliştirilecek bir yetenek değil, yavaş ve emin adımlarla ilerleyin. 5 - Hızlı okuma uygulamalarında okuduklarınızı unuttuğunuzu sanmayın, unutmadığınızı zaman içinde fark edeceksiniz. 6 - Hızlı okumanın ilk seanslarında macera ve hayat öyküleri okuyun. 7 - Çok akademik ve dili ağır kitaplarla başlamayın. 8 - Hızlı okuma seanslarında sükûnete önem verin. 9 - Okuma işlemini oturma kurallarına uyarak yapın. 10 - Ağır davranmayın. Dinamik ve hızlı bakışın en iyi hızlı okuma yöntemi olduğunu unutmayın. 11 - Önce kısa metinler okuyun, sonra yav...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Hızlı Okuma Alıştırmaları)

Hızlı Okuma(HIZLI OKUMA ALIŞTIRMALARI)

HIZLI OKUMA ALIŞTIRMALARI Bütün ulusal dillerde kelimeler, günlük hayatımızdaki hareket ve nesnelerin sembolleridir. Bu sembolleri anlamak için seslendirmeye gerek yoktur, bakıldığında hangi kelimenin ne yi belirttiğini anlayabiliriz. Buradan çıkan sonuç ideogram yaklaşımının fonetik uygulamadan daha yararlı olduğudur. Yani sözcüklerin sembolik olarak beyinde algılanması, onların anlaşılabilmesi için seslendirilmesinden çok daha öndedir. Dikkatinizi bir noktaya vererek odaklandığınızda noktanın çevresindeki çeperin bulanık olduğunu fark edersiniz, tıpkı fotoğraf makineleri gibi... Objektifin tam zumlandığı nokta net iken, çevresi bulanıktır. Burada nokta sözcük oluyor, çeper ise merkez sözcüğün sağ ve solundaki kelimelerdir. Hızlı okuma teknikleri eğitimini tam anlamıyla uygulamaya başladığınızda önce görüş alanınızda sadece bir kelime okuyorken, aktif okuma durumuna geçip 3-4 kelimeyi aynı anda okuduğunu...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Hızlı Okumanın En İşe Yarar Yolları)

Hızlı Okuma(HIZLI OKUMANIN EN İŞE YARAR YOLLARI)

HIZLI OKUMANIN EN İŞE YARAR YOLLARI * Hızlı Okumanın Kuralları ^ Okumanın büyüsüne kapılın. ^ Kendinizi verin ve niçin okuduğunuzu bilin. ^ Hayatınızı değiştireceğinize inanın. ^ Bir fayda umarak okuyun. ^ Sıkılarak ve yorgun kafayla okumayın. ^ Hiçbir kitabı yarım bırakmayın. ^ Kelimeleri değil, hatta cümleyi de değil, sayfayı görün. ^ Kelime hazinenizi mutlaka genişletin. ^ Size gerekli olan şeyin ne olduğunu gerçekten iyi bilin. ^ Okumaya başladığınız andan itibaren ilham tüneline girin ve güzel söz ve cümleler eşliğinde sayfaya bakıp beyninizle okuyun. ^ Etkili ve işe yarar okuma, ancak baskın yeteneklerin tespit edilmesiyle olur. Buna göre siz neyin adamı olduğunuzu bil...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık