Hızlı Okuma

Kitap Nasıl Okumalıyız?

Kitap Nasıl Okumalıyız?

Kitap Nasıl Okumalıyız? Hızlı okuma tekniğinde anlamak, özümsemek ve eylem durumuna geçmek en önemli noktalardır. Anlamak: Hızlı okumadan kasıt, bir kitabı çok kısa sürede bitirmek değildir; anlayarak okumaktır. Yavaş okuma durumu anlamayı engeller, hızlı okuma ise anlamayı daha da hızlandırır. Hızlı okuma ile birlikte anlama eylemi de bunun paralelinde gerçekleştirilmezse tüm çalışmalar anlamını yitirir, Hızlı okumayı anlama ile beraber gerçekleştirme stratejisini takip etmeliyiz Hislerinizi ve hareketlerinizi kanalize edin. Daha sağlam bir duruş kazandıran bir kitap, olumlu çevrelerle iletişime geçmenizde size esin kaynağıdır. Özümsemek... <...Devamını Oku »

Anlayarak Hızlı Okumanın Püf Noktaları

Anlayarak Hızlı Okumanın Püf Noktaları

ANLAYARAK HIZLI OKUMANIN PÜF NOKTALARI Hızlı okuma derken kitabın bir an evvel bitirilmesi ve anlamadan okuma akla gelmemelidir. Anlayarak hızlı okuma artırılabilir. Hızlı okumanın temel hedefi, amaçları bir an evvel gerçekleştirmektir. Yavaş okuma zaman kaybı olduğu gibi, gerekli malzemelere geç ulaşmamıza neden olur, bu da verimli bir çalışma ve kariyer için kaybedilen düşüncelerdir. * Her cümlede fuzuli kelimeler vardır, bunlara takılmayın. * Verilmek istenen mesajı bir an evvel kavramaya çalışın. * Devrik cümlelere, düz cümlelere takılmayın. * Dönüp aynı paragrafı okumayın, ileriki cümleler zaten bir önceki satırların açıklayıcısı niteliğinde olabilir * Okumaya başladığınızda onun dışında başka bir şey düşünmeyin. Okumanın paralelinde günlük hayatın pratik...Devamını Oku »

Nlp İle Anlayarak Hızlı Okuma

NLP İle Anlayarak Hızlı Okuma

HIZLI OKUMA HAKKINDA YANLIŞ BİLDİKLERİMİZ… 1. Anlamak için yavaş okumak gerekir. Hızlı okumaya gerek yoktur. 2. Kelime kelime okumak gerekir! Kelime grupları halinde okumak hızlı okumamızı sağlar buda yararsızdır. 3. Her okuduğumu anlamalıyım! 4. Okuduklarımın hepsini hatırlamalıyım! Hızlı okursam anlamam. 5. Anlamını kaçırdığım yerleri dönüp hızla tekrar okumalıyım! 6. Parmakla...Devamını Oku »

Herkes Okumasını Geliştirebilir Mi ?

Herkes Okumasını Geliştirebilir mi ?

HERKES OKUMASINI GELİŞTİREBİLİR Mİ ? Okumayı ilk öğrendiğinizde bize önce heceleri tanıttılar. Sonra hecelerden yola çıkarak kelimeleri okumayı öğretildi. Bundan sonra geriye sadece uygulamak kaldı. Düşünüldüğü zaman okumayı ilk öğrendiğimiz de okumayla ilgili çok az şey öğretildi. Okumanızı geliştirebilir miyiz? Bu sorunun cevabı şu soru da gizli… Hadi millet bu soruyu cevaplayalım. Okuma beceri mi? Yoksa yetenek mi? Bu sorunun cevabı okumayı geliştirip geliştiremeyeceğimizi çok iyi anlatıyor. Seminerlerde aldığımız cevaplar çoğunlukla ikisi de şeklinde oluyor. Hemen beceri ve yeteneği tanımını yapalım. Yetenek: Bir kimsenin bir şeyi anlaması, yapabilme niteliği. İnsanda bulunan bir şeyi yapabilme gücü, ya da; bellek, algılama vb. İnsanın doğuştan gelen zihin güçlerinden herhangi biri. Beceri: Bireyin fiziksel ve psikolojik çaba göstererek bir işi kolaylıkla ve ustalıkla yapabilmesidir. Sonradan kazanı...Devamını Oku »

Şimdi Okuma Hızınızı Ölçün

Şimdi Okuma Hızınızı Ölçün

Şimdi Okuma Hızınızı Ölçün Şimdi okumak için hazırlık yapın. Çalışma masanıza bir saat koyun. Hazır olunca önceden hazırladığınız metni kesintisiz bir şekilde okumaya başlayın. Bitirir bitirmez, toplam okuma sürenizi saniyeye çevirin, okuduğunuz metnin toplam kelime sayışma bolün. Çıkan sonuç l dakikada okuduğunuz toplam kelime sayışım verir. Değerlendirme Dakikada okuduğunuz kelime sayışı 230-280'in arasında ise, okuma hızınız oldukça iyi; 200-229 arasında ise, iyi; 150-200 arasında ise, ortalama; 120-149 arasında ise kötü; 119'un altında kalıyorsa, "vahim" oldugunu söyleyebiliriz. Okuma hızınız ne çıkarsa çıksın, anlamada bir kayıp olmaksızın mevcut okuma hızınızdan daha iyi bir gelişim sağlayabilirsiniz. Eğer bu konu üzerine eğilirseniz, okuma hızınız en az iki kat artar, anlama yüzdeniz % 20 gelişir. ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık