Hızlı Okuma

Hızlı Okuma - Nasıl Okumalıyız? - Hızlı Okuma Teknikleri

Hızlı Okuma - Nasıl Okumalıyız? - Hızlı Okuma Teknikleri

Hızlı Okuma - Nasıl Okumalıyız? - Hızlı Okuma Teknikleri Hızlı okuma tekniğinde anlamak, özümsemek ve eylem durumuna geçmek en önemli noktalardır. (Hızlı Okuma - Hızlı Okuma Teknikleri - Hızlı Okuma Kursları) Anlamak: Hızlı okumadan kasıt, bir kitabı çok kısa sürede bitirmek değildir; anlayarak okumaktır. Yavaş okuma durumu anlamayı engeller, hızlı okuma ise anlamayı daha da hızlandırır. Hızlı okuma ile birlikte anlama eylemi de bunun paralelinde gerçekleştirilmezse tüm çalışmalar anlamını yitirir, Hızlı okumayı anlama ile beraber gerçekleştirme stratejisini takip etmeliyiz.(Hızlı Okuma - Hızlı Okuma Teknikleri - Hızlı Okuma Kursları) Hislerinizi ve hareketlerinizi kanalize edin. Daha sağlam bir duruş kazandıran bir kitap, olumlu çevrelerle iletişime geçmenizde size esin kaynağıdır.(Hızlı Okuma - Hızlı Okuma Teknikleri - Hızlı Okuma Kursları) Devamını Oku »

Hızlı Okuma - Hızlı Okuma Kursları - Hızlı Okuma Teknikleri

Hızlı Okuma - Hızlı Okuma Kursları - Hızlı Okuma Teknikleri

ANLAYARAK HIZLI OKUMANIN PÜF NOKTALARI Hızlı okuma derken kitabın bir an evvel bitirilmesi ve anlamadan okuma akla gelmemelidir. Anlayarak hızlı okuma artırılabilir. Hızlı okumanın temel hedefi, amaçları bir an evvel gerçekleştirmektir. Yavaş okuma zaman kaybı olduğu gibi, gerekli malzemelere geç ulaşmamıza neden olur, bu da verimli bir çalışma ve kariyer için kaybedilen düşüncelerdir. * Her cümlede fuzuli kelimeler vardır, bunlara takılmayın. * Verilmek istenen mesajı bir an evvel kavramaya çalışın. * Devrik cümlelere, düz cümlelere takılmayın. * Dönüp aynı paragrafı okumayın, ileriki cümleler zaten bir önceki satırların açıklayıcısı niteliğinde olabilir * Okumaya başladığınızda onun dışında başka bir şey düşünmeyin. Okumanın paralelinde günlük hayatın pratik yansımaları düşünülebilir. Çünkü bu, okumanın özümsenmesidir. Ancak konu dışına çıkıp asla dalmayın. Dudaklar başka şey söyley...Devamını Oku »

Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri - Hızlı Okuma Kursu

ANLAYARAK HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ - HIZLI OKUMA KURSU

HIZLI OKUMA ANLAYARAK HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ Hayatta, her şeyi daha kolay yapmanın bir yolu vardır; ama bir işi daha kolay yapmaya götüren yollar da zorluklarla doludur. HERKES HIZLI OKUYABİLİR MÎ? 'Hızlı Okumak' için, • Belli düzeyde okuma bilgisine sahip olmanız. • Daha verimli okuyabileceğiniz konusunda olumlu bir önyargınızın olması, • Eski alışkanlıklarınızın oluşturduğu dirence karşı tembellik etmeyip, öğrendiğiniz bilgiler doğrultusunda çalışmalarınızı sürdürmeniz ve sonuç alıncaya kadar vazgeçmemeniz gerekir. Uygulamaları 'hakkını vererek' yaparsanız beceri kazanır, okumada ustalaşırsınız. Eğer, • Hızlı okuma becerisin!, öncelikli ihtiyaçlarınız arasında görüyor ve buna inanıyorsanız. • Daha fazla okuma gereği duyuyor ve buna zaman ayırıyorsanız/ayıracaksanız. • Önerileri uygularken ilk zorlandığınız yerde vazgeçmeyecekseniz, • Bu uygulamalar...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim(Nlp İle Anlayarak Hızlı Okuma - Hızlı Okuma Eğitimleri - Hızlı Okuma Kursu)

Kişisel Gelişim(NLP İle Anlayarak Hızlı Okuma - Hızlı Okuma Eğitimleri - Hızlı Okuma Kursu)

HIZLI OKUMA HAKKINDA YANLIŞ BİLDİKLERİMİZ… 1. Anlamak için yavaş okumak gerekir. Hızlı okumaya gerek yoktur. 2. Kelime kelime okumak gerekir! Kelime grupları halinde okumak hızlı okumamızı sağlar buda yararsızdır. 3. Her okuduğumu anlamalıyım! 4. Okuduklarımın hepsini hatırlamalıyım! Hızlı okursam anlamam. 5. Anlamını kaçırdığım yerleri dönüp hızla tekrar okumalıyım! NLP İle Anlayarak Hızlı Okuma - Hızlı Okuma Eğitimleri Ve Seminerleri 6. Parmakla takip okuma hızımı yavaşlatır! 7. Okuma hızı değişmez! 8. Okuma hızı arttıkça anlama seviyemiz düşer! 9. Hızlı okumak gözlerimizi ve beynimizi yorar! 10. Anlamak için kelimelere odaklanmalıyım! Hızlı okuma bunu olumsuz etkiler! Hızlı Okuma Bir Beceridir Ve Geliştirilebilir 11. Ne kadar çok zaman ayırırsak o kadar çok öğreniriz! 12. Müzikle d...Devamını Oku »

Hızlı Okuma, Kişisel Gelişim, Herkes Okumasını Geliştirebilir Mi?

HIZLI OKUMA, KİŞİSEL GELİŞİM, HERKES OKUMASINI GELİŞTİREBİLİR Mİ?

HERKES OKUMASINI GELİŞTİREBİLİR Mİ ? Okumayı ilk öğrendiğinizde bize önce heceleri tanıttılar. Sonra hecelerden yola çıkarak kelimeleri okumayı öğretildi. Bundan sonra geriye sadece uygulamak kaldı. Düşünüldüğü zaman okumayı ilk öğrendiğimiz de okumayla ilgili çok az şey öğretildi. Okumanızı geliştirebilir miyiz? Bu sorunun cevabı şu soru da gizli… Hadi millet bu soruyu cevaplayalım. Okuma beceri mi? Yoksa yetenek mi? Bu sorunun cevabı okumayı geliştirip geliştiremeyeceğimizi çok iyi anlatıyor. Seminerlerde aldığımız cevaplar çoğunlukla ikisi de şeklinde oluyor. Hemen beceri ve yeteneği tanımını yapalım. Yetenek: Bir kimsenin bir şeyi anlaması, yapabilme niteliği. İnsanda bulunan bir şeyi yapabilme gücü, ya da; bellek, algılama vb. İnsanın doğuştan gelen zihin güçlerinden herhangi biri. Beceri: Bireyin fiziksel ve psikolojik çaba göstererek bir işi kolaylıkla ve ustalıkla yapabilmesidir. Sonradan kazanılır. Okumayı yedi yaşı...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık