Hızlı Okuma

Anlayarak Hızlı Okuma Eğitimi

Anlayarak Hızlı Okuma Eğitimi

Okuma esnasında, göz metin üzerinde soldan sağa doğru kayar; her kelime üzerinde duraklar. Bu duraklamalar esnasında, aynı bir fotoğraf makinesi gibi, gördüğü kelimenin resmini çekip beyne gönderir; beyin de daha önceden öğrenmiş olduğu bu sembolleri deşifre eder, bir araya getirir ve fikre ulaşır. Hızlı Okuma tekniği, çeşitli göz egzersizleri vasıtasıyla, göz algılama kapasitesini ve duraklama esnasında gözün okuma alanını geliştirme temeline dayanmaktadır. Eğitim neticesinde, okuma ve anlama hızları %200-400 oranında yükselir. Okuma işlemi göz ile beyin arasında gerçekleştirilmelidir. İnsanlar bazı gereksiz hareketlerle göz-beyin arasına lüzumsuz unsurlar sokmaktadır. Örneğin yazının sesli okunması sırasında göz ile beyin arasına ağız girer. Bundan dolayı okuma esnasında ağız, dil, dudak gibi organlarımızın kullanılmasına gerek yoktur. Bu organların kullanılmasıyla birlikte insanlar okuma esnasında daha çabuk yorulmakta ve okuma hızını düşürmektedir. ...Devamını Oku »

Hızlı Okuma Kursu İzmir

Hızlı Okuma Kursu İzmir

Ne şekilde okuyacağını bilmek kadar nasıl konsantre olabileceğini öğrenmek de önemli bir unsurdur. Birey kendini zorlayarak, sıkıştırarak veya kendi kendine konsantre olamaz! Hal böyleyken, eğitim seminerlerimize katılmak sizde ve öğrencilerinizde çok şeyin değişmesine katkı sağlayacak. ANLAYARAK HIZLI OKUMA EĞİTİMİ’NİN İÇERİĞİ: - Öğrenme Süreçleri ve etkili kavrama yöntemleri. - Okuma esnasındaki Konsantrasyon ve motivasyonu arttırma. - Okuma ve anlamayı zorlaştıran etmenler. - Klasik okuma ve üstün okuma tekniklerinin karşılaştırılması. - Mevcut aktif görme alanını geliştirme. - Görme ve anlama konusundaki sürati arttırma çalışmaları. - Göz kaslarını çevikliğini arttırma. - İç disiplininizi geliştirme. - Okuma etkinliğine ritim kazandırma. - Kelimeleri şekilleri yoluyla tanıma. - Konunun ana fikrini yakalama. - Hafıza-öğrenme ilişkisini arttır...Devamını Oku »

İyi Okuma Ve Kötü Okuma Arasındaki Farklar

İyi Okuma Ve Kötü Okuma Arasındaki Farklar

Yavaş okumamıza neden olan etkenler; 1. Göz kaslarımız gelişmemiş veya bir yere takılıp kalmıştır. Gözlerimiz her satır üzerinde 8-10 defa dur-kalk yapmaktadır. 2. Satırdaki kelimeleri tek tek okumak suretiyle ilerliyoruz. Kelimeleri bir bütün olarak değil de, hece-hece, belki de harf-harf bölerek okuyoruz. 3. Mesela: karşınızda içi misket dolu iki adet kutu olsun; 2 farklı yarışmacıdan, misketleri tek tek alan mı, yoksa ikişer üçer adet birden alan mı kutusunu daha hızlı bir şekilde boşaltır ve yarışmayı kazanır? 4. Heceleri, kelimeleri, cümleleri okuduktan sonra; "belki iyi okumadım, belki atladım, belki iyi kavramadım" gibi anlamsız bir takım kaygılara kapılıp birkaç kez daha okuyoruz. 5. Okuduğunuz metinleri yüksek sesle karşınızdaki birisine okuyormuş gibi dudaklarımızı kıpırdatarak, ya da dilimizi, ses tellerimizi oynatarak ...Devamını Oku »

Hızlı Okuma Eğitmenliği

Hızlı Okuma Eğitmenliği

İnsanların gelişim sreleri ierisinde en nemli unsur bilgi ağı olarak adlandırdığımız gnmz dnyasında bilgiye en kısa zaman ierisinde ulaşmaktır. Bilgiye ulaşmanın ve bilgiyi paylaşmanın en etkin yolu ise aktif bir okuyucu olmaktan gemektedir. Okuma-yazma oranının ykseklik dzeyi toplumun gelişimi dzeyi ile doğru orantılıdır. Bu şartlarda ise okuma-yazmanın ağı yakalamak adına n şart olduğu ortadadır. Okuma-yazma becerilerinin kazanılması ve aktif bir şekilde kullanılması ağdaş uygarlığa ayak uydurmanın yanı sıra, gnlk hayatın kolaylaştırılması ve akıcılığı aısından da b...Devamını Oku »

İzmir Hızlı Okuma

İzmir Hızlı Okuma

Hızlı Okuma Eğitimi Kurs Programı LYS,YGS, SBS, ALES, DGS, KPSS gibi sınavlara hazırlanan ve hali hazırda İlkğretim, Oratğretim veya niversitede okumakta olan btn ğrenciler, meslekleri gereği mevzuatları srekli takip etmek durumunda olan alışanlar, gnmzn yoğun iş ve gnlk hayat temposu ierisinde okuma faaliyetine fazla zaman ayıramadığından yakınanlar ve Hızlı Okuma Teknikleriyle bilgiye ok daha kısa srede ulaşarak yaşam kalitelerini ykseltmek isteyen bireyler iin uygundur. Hızlı Okuma Eğitimi Kurs Programının en temel hedefi katılımcıların mevcut okuma potansiyellerini en az iki kat arttırarak okudukları metinleri anlama oranlarını arttırırken beyin ve gz arasındaki muazzam ilişki hakkında bilgi sahibi olmaları ve bu ilişkiden bilinli olarak faydalanmalarını ama&cced...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık