Hızlı Okuma

Okuma Nasıl Hızlandırılır

Okuma Nasıl Hızlandırılır

Hızlı okuma tekniklerini öğrenen bir okuyucu hızlı okuyarak zihinsel gezintileri asgariye indirmiş olur. Böylece konsantrasyon artar ve bilgi kaydı daha berrak olur. Düşünce, algılama, değerlendirme kavramı ve karar hızı artar. Anlayarak hızlı okuma tekniklerini bilen bir okuyucu okuma işini monotonluktan çıkarır zevkli ve eğlenceli bir hale getirir. Daha kısa sürede daha fazla öğrenme fırsatı bulmuş olur. Okumak için vakit ayırmak günümüzde gittikçe daha güç oluyor. Etkin ve hızlı okumak bir ayrıcalık değil, zorunluluk bir ihtiyaç olmaya başlıyor. Her öğrenci günlük hayatının kayda değer bir bölümünü okuma etkinliğine ayırmaktadır. Okuduklarını her zaman için iyi derecede anlamalı ve uzun zaman hafızasında tutmalıdır. Öğrenciler 12 yıl içerisinde öğrendiklerini 3,5 saat gibi kısa bir sürede geri vermek zorundadır. Bu kısacık zaman dilimi saniyenin bir ömre bedel olduğu bir an şeklinde anlaşılır. Bir öğrenci okul yaşamı boyunca öğrendiklerinin yaklaşık %80 ini okuyarak...Devamını Oku »

Hızlı Okuma Egzersizleri

Hızlı Okuma Egzersizleri

Hızlı okuma, daha kısa zamanda daha çok okumayı sağlayan okuma çeşididir. Bir dizi egzersizle edinilen beceriler sayesinde okuyucu, eskiye göre birim zamanda daha çok sözcük okumakta ve okuduğunu anlamaktadır. Okuma hızındaki artış ve anlamadaki netlik, yapılan egzersizler sonucu elde edilen becerilerin sonucudur. Daha verimli okuma çabalarının geliştirdiği hızlı okuma teknikleri, asla acele okuma değildir. Hızlı okuma tekniği eğitim ve iş yaşamında kişiye pek çok kolaylık sunmakta ve zaman kazandırmaktadır. Hızlı Okuma Egzersizleri; Hızlı ve etkili okumada önemli kavramlardan biri de çabukluktur. Bir kaynak ne kadar çabuk okunursa o kadar kolay anlaşılır, kavranır. Süratli okuma sırasında anlama olmazsa çabukluğun hiçbir değeri yoktur. Hızlı okuma eğitimi çabuklukla kavrama ve belleme arasında bir bağ kurmaya çalışır. Hızlı okuma süreci okuma profilimizde yaratmaya çalıştığımız bir alışkanlıklar zincirinden ibarettir. Okuma hızı arttıkça, konuyu kavrama ve öğren...Devamını Oku »

Hızlı Okuma Kursları

Hızlı Okuma Kursları

Beynin hızlı algılamasını, öğrenilen bilgilerin hafızada kalabilmesi ve gerektiğinde hatırlanmasını sağlayacak yöntem ve uygulamaların yapılması göz açılarının genişletilmesinden daha çok öneme sahiptir. En son madde de anlatılan geriye dönüşlerin çoğunun temel nedeni de ikinci ve üçüncü maddelerde belirtilen beyin fonksiyonlarının bilinçli olarak kullanılmamasıdır. Bir veya iki günde hızlı okuma yöntemlerini öğrenmek hiçbir işe yaramaz. Bu kadar kısa bir zamanda hızlı okumanın sağlanması ve anlama gücünün artırılması mümkün değildir. Bazen de sadece okuma hızını arttırmaya yönelik çalışmalar yapılır, anlama oranı dikkate alınmaz. Okumadan önce, neden okuduğunuzu analiz edin ve sonra, metnin ya da kitabın o bilgiyi size verecek kısımlarını seçin. Çoğu kitap, iki sayfalık konuyu kitap uzunluğuna getirmek amacıyla gereksiz içerikle doldurulmuştur. Bazen de içerik çok dolu olmasına rağmen yalnızca bir iki bölümle ilgileniyor olabilirsiniz. Bir cümlede onu bir arada tutmak için...Devamını Oku »

Hızlı Okuma Teknikleri Dersi

Hızlı Okuma Teknikleri Dersi

Gün içerisinde insan farkında olmasa da gözün gördüğü pek çok nesneyi algılayan ve hafızaya kayıt eden beyin, hızlı okuma teknikleri egzersizleri ile gördüğü her kelimeyi daha hızlı algılayabilmektedir. Uzun yıllardır kullanılan okuma öğretme yöntemi, insan beyninin işlem kapasitesini daha hızlı kullanmak için seçilebilecek en kötü yöntemlerden birisidir. Beyinin hızlı okuması önündeki en büyük engel; mevcut okuma alışkanlığının her kelimeyi küçük parçalara ayırarak, beynin sürekli karmaşık işlemler yapmasıdır. Göz ve zihin egzersizleri kullanarak hızlı okuma becerisi kazanmayı sağlayan hızlı okuma teknikleri ile sizlerde çok kısa süre içerisinde başarı göstereceksiniz. İnsanlar doğuştan hızlı okuma yeteneğine sahip olarak doğmuyor, zira bu bir alışkanlıktır ve diğer tüm alışkanlıklar gibi tekrar ile gelişir. İnsan gözünün ve beyninin çok daha etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayan hızlı okuma teknikleri sayesinde anlayarak okuma hızınız daha iyi seviyelere gelebilir. ...Devamını Oku »

Hızlı Okuma Teknikleri Nelerdir?

Hızlı Okuma Teknikleri Nelerdir?

Okuma hızı arttıkça, konuyu kavrama ve öğrenme de artacaktır. Bunun nedeni, hızlı okuyanların, okumalarını sözcük ile değil, sözcük takımları (grupları) ile gerçekleştirmeleridir. Cümle içerisinde sözcükler bir anlamsal bütün yaratarak tek başlarına verdikleri anlamdan çok daha yoğun bir anlamsal ifadeye sahip olmaktadır. Sözcüklerin bu anlamsal bütün içinde takım halinde izlenerek okunması tamamının daha çabuk algılanmasını ve anlaşılmasını sağlamaktadır. Okuma hızı artmaya başladığında saklama, kavrama ve algılama gücü de artmaya başlayacaktır. Okuma alışkanlığı daha az yorucu olacağından, iyi derecede algılama gücü ve okumaya yoğunlaşma (konsantrasyon) kuvveti de artacaktır. İnsanlar sadece göz ve beyin arasında olması gereken okuma işleminin arasına bazı lüzumsuz alışkanlıklar katarlar. Kimi duyulacak şekilde (özellikle çocuklar) sesli okur kiminin okurken dudakları kıpırdar kimileri ise yazıyı içinden kelime kelime okur. Bütün bu kötü alışkanlıklar okuma süresince ekstr...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık