NLP

Kişisel Gelişim( Nlp'Nin Kökeni Ve Gelişimi - Nlp'Nin Tarihçesi)

Kişisel Gelişim( NLP'nin Kökeni ve Gelişimi - NLP'nin Tarihçesi)

NLP'nin Kökeni ve Gelişimi NLP Gregory Bateson (antropolog), Noam Chomsky (dilbilimci) ve Alfred Korzybski (dilbilimci), Milton Erickson (genelde modern hipnozun babası olarak bahsedilir) ve belli dereceye kadar başka pek çok kişinin fikirleri üzerine kurulmuştur. Richard Bandler ve John Grinder 1970'lerde bu fikirlerin bazılarım geliştirip sentezledi ve "Neuro Linguistic Programming" (Sinirdili Bilimi Programlaması) terimini, geçerli kısaltmasıyla NLP'yi kurdular. Grinder dilbilim üzerine, Bandler ise matematik ve geştalt kuramı üzerine eğitim almışlardır. NLP, yardımcı kurucuların dışında hızla yayılan fikirlerin isimsiz bir etiket şeklinde halk arasında yerini aldı. İlk çalışmaları olan Sihrin Yapısı, Cilt 1 ve 2de (1975 ve 1976'da sırayla basıldı) geştalt kuramının yaratıcısı Fritz Peris ve uluslararası üne sahip aile terapisti Virginia Satir'in sözel ve davranışsal düzenlerini tanımlamışlardır. Diğer kitap, Milton H. Eri...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim(Nlp'De Büyüme Devresi… - Büyümek Ve Nlp - Nlp Seminerleri)

Kişisel Gelişim(NLP'de BÜYÜME DEVRESİ… - BÜYÜMEK VE NLP - NLP SEMİNERLERİ)

BÜYÜME DEVRESİ… Kurucular ve ilk NLP takipçileri NLP'nin gelişimim çok iyi belgelemişlerdir. Yeni bir okuyucuysanız sonunda bu size de ulaştı. Tecrübeli bir okuyucuysanız ilk gelişimine zaten katkıda bulunmuşunuzdur. NLP daha kalıcı olmayı vaat ederek Amerikan icadı diğer hareketler gibi California'dan çıkıp dünyanın dört bir yanına yayıldı. Yaklaşık bir çeyrek yüzyıl sonra bu ilk devre gelişimin özelliklerini sürdürdü ve NLP savunucuları arasında akımı yayma gayreti hiç azalmadı. NLP'nin büyümesinde internetin etkisı büyüktür. Fikirlerin gelişiminin büyük bir kısmı şimdi online, e-mail listeleri, chat grupları, pratisyen eğitimi için açılan web siteleri ve konuyla ilgili her türlü ince farkı kapsayan makalelerin neşredilmesi aracılıkla olmaktadır. Büyüme aynı zamanda taraftarlarının canlı seminerlerde ve 'egzersiz gruplarında' oluşturduğu sosyal ilişkiler, şebeke ağları ve Pratisyen ile Uzman Pratisyen yetkinleştirme süreçl...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim(Nlp Sanat Mı Bilim Mi? - Nlp Eğitimi)

Kişisel Gelişim(NLP SANAT MI  BİLİM  Mİ? - NLP EĞİTİMİ)

NLP SANAT MI BİLİM Mİ? NLP pratisyenleri konuyu hem sanat hem de bilim açısından ele alırlar; sanat -ki büyük ölçüde yetenek gerektirir- kişilerarası ilişkilerimizde ve davranış biçimlendirmede kullandığımız olanıdır. Sabırlı bir portre sanatçısınınkine benzer keskin bir gözlem yeteneği ve kendini işine adamış bir danışmanınkine benzer dinleme yeteneği olması gerekir. Aynı şekilde, zihninizi ve bedeninizin geri kalan kısmını yaptırmak istediğiniz şeye programlamanız için bilgi kadar özel, zanaatvari becerilere de sahip olmalısınız. NLP kesin kurallara ve bilimsel metotla ilişkilendirdiğimiz algılanabilirliğe uygun olmayan kişilerin fazlasıyla öznel yönleriyle ilgilenir. Tabii ki, insan zihni en iyi bilimsel laboratuar değildir. Diğer yandan 'bilim' nitelendirmesi güvenilir, entelektüel bir soya sahip, iyi araştırılmış bilgi alanı anlamına gelir. Örneğin dil bilim, bilgisayar programlama, güdümbilim (güdümsel), psik...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim(Nlp'De Hisler Ve Sistemler - Nlp Kursları)

Kişisel Gelişim(NLP'de Hisler ve Sistemler - NLP Kursları)

Hisler ve Sistemler NLP büyük ölçüde iletişimin kuram ve alıştırmalarını kabul eder. Bu bağlamda, insanın diğerleriyle kadar kendisiyle olan iletişiminden ya da kişisel bilgiden söz ortaya konmasında iki ilkeden bahsedilebilir; * 'Harita belli bir alan değildir.' cümlesi birincisini içine alır. Etrafımızdaki dünyaya beş duyumuz ve algılama şeklimiz sayesinde tepki veririz. Bu durum, dış gerçekliği nesnel deneyime -diğer bir deyişle, insanın inançlarına değerlerine duygularına, hayat tecrübesine ye bunun bir şeylere dayanan kişiye özel deneyime'- döndüren karmaşık bir süzgeçler grubunu ihtiva eder. Ardından süzülmüş dünya haritamıza göre Hareket ederiz -bildiğimiz tek dünya. Zihnimizin, bunu 'deneyim' olarak yapılandın? İşlemden geçirme şekli nedeniyle gerçeği bilemeyiz. Zihin haritamız gerçeklik gibi görünür fakat asla gerçeklik ya da belli bir alan ile eşit sayılamaz.J3elecek bölümdeki NLP anlatımları BİT önemli ve temel ...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim(Nlp - Üstünlüğün Modellenmesi - Nlp Seminerleri İzmir)

Kişisel Gelişim(NLP - Üstünlüğün Modellenmesi - NLP Seminerleri İzmir)

Üstünlüğün Modellenmesi NLP, modelleme olarak adlandırdığımız kavramdan ortaya çıkmıştır ve bu merkezi bir özelliktir. Modelleme, hayatın her kesiminde göze çarpan başarılı şahsiyetlerde gözlemlediğimiz normalin üstünde yeterliliği ya da 'üstünlüğü' saptayıp daha iyisi için bir uğraş gerektirir. Eğer herhangi biri yapabiliyorsa o zaman ben de yaparım insan üstünlüğüne dair modelleme örnekleri uzmanlaşmış ve teknik bir türün kopyalanmasını gerektirir. NLP'nin 'yapabilirim' felsefesi, aşina olduğumuz ve bazen nispeten daha saf gibi görünen pozitif düşünme ve olumlamadan ayrılmaktadır. Modelleme sadece, zaman zaman en ufak kas hareketine kadar gözlenebilir davranışları değil aynı zamanda zihinsel yapı ve programları da içine alır. Bir NLP pratisyeni farklı teknikler kullanarak kişinin hissetme ve düşünme tarzım modellemenin, ardından da daha iyisini üretmenin ya da çoğaltmanın yollarım arar. 'Pratisyen' insanların yet...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Yukarı Çık