NLP

Kitaplık(Nlp İle Düşüncenin Çekim Gücü)

Kitaplık(NLP İle Düşüncenin Çekim Gücü)

NLP İle Düşüncenin Çekim Gücü Yazar: Banu Gökçül Yayın Evi: ALFA YAYINLARI Açıklama: Çekim Yasası'nın sırrı düşüncelerimizde yer alır. Düşüncelerimizin çekim gücünü fark ederek hayatımıza güzelliği, mutluluğu, sağlığı, başarıyı, sevinç ve iç huzurunu elde edebiliriz. Hepimiz yaşamımızı istediğimiz biçimde yönlendirebilecek güce sahibiz. İyi düşünürsek iyiyi, kötü düşünürsek kötüyü elde ederiz. Ne düşünüyorsak O'yuzdur. Yaşama karşı tavrınızı değiştirin, yaşamınız değişsin. İhtiyaç duyduğunuz her şey sizde mevcut. Siz kendinize inanın, başkaları da size inanacaktır. Bu kitap, düşüncelerinizin gücünü anlayabilmeniz için yazılmış b...Devamını Oku »

Nlp(Değişimin Nerolojik Düzeyleri))

NLP(Değişimin Nerolojik Düzeyleri))

NLP'nin önde gelen düşünürlerinden biri olan Robert Dilts, 'Öğrenme', 'İletişim' ve 'Değişim'in altı düzeyini belirlemiştir. Dilts'in 'Nörolojik Düzeyler' adını vermesinin nedeni bu altı düzeyin mantıksal ve hiyerarşik bir düzen içinde olmalarıdır. AÇIKLAMA "En yüksek seviyeden en alt seviyeye düzeyler ve sorular: 1. Ruhsallık /Bağlantılılık ve Amaç - Sorusu: başka kim? 2. Kimlik/Misyon - Sorusu: kim? 3. İnanç sistemleri ve Değerler - Sorusu: niçin? 4. Beceriler / Yetenekler - Sorusu: nasıl? 5. Davranışlar - Sorusu: ne? 6. Çevre - Sorusu: nerede?" Robert Dilts nörolojik düzeylerin üst düzeylerinde gerçekleşen değişimlerin, daha alt düzeylerde büyük etkiye yol açtığını açıklamıştı. Etkin bir değişim için en gerekli olan faktör, bu özel bağlam içinde insanın hangi nörolojik düzeyde olduğunun anlaşılmasıdır. Bunu kendiniz için belirlemeyi başardığınızda, başkalarının nörolojik seviyelerini de anlayabilecek ve aynalayabileceksiniz. Nörolojik düzeyler üzerinde yapacağınız çalışm...Devamını Oku »

Nlp(Meta Programlar (Tüme Varım/Tümden Gelim))

NLP(Meta Programlar (Tüme Varım/Tümden Gelim))

Elde ettiğimiz bilgiyi, farklı düzeylerde ve farklı tüme varım tümden gelim işlemleriyle yönetiriz. Daha geniş ve daha genel bakış açısına geçmek için 'tüme varım' işlemini; ayrıntılara inmek için 'tümden gelim' işlemini kullanarak, bir projenin başarılı olmasına katkıda bulunmak için düşünme yolunu değiştirebiliriz. Yan yollarda çeşitli değişiklikler yaparak; bağlantılı ve karşılaştırmalı araştırma alanlarında başarılı olabiliriz. Yöneticilerin, yüksek düzeyli proje ve amaçları; özel, yönetilebilir ve temsil edilebilen görevlere dönüştürebilmeleri için, 'tümden gelim' işlemini kullanabilmeleri gerekir. Bunun yanında şirket çalışanlarının kollektif amaçları edinmesi ve birlik oluşturması için, yöneticilerin 'tüme varım' işlemi kullanmaları gerekir. Çeşitlenme kavramı ise 'yan yollar' gruplamasını temsil eder. -Alıntı- NLP(Meta Programlar (Tüme Varım/Tümden Gelim) online My girlfri...Devamını Oku »

Nlp(Meta Programlar (Zaman Seyahati))

NLP(Meta Programlar (Zaman Seyahati))

Bizim zamanla ilişki kurma biçimimiz, iletişim kurma biçimimizi etkiler. bazı insanlar geçmişte yaşar, şeylerin eskiden nasıl olduklarını hatırlar. eski işyerlerinde neler olup bittiğini konuşurlar. bazıları şimdide yaşar ve dikkatlerini şimdiki anda tutarlar. burası ve şimdi üzerine konuşurlar, 'şimdi yapın!' derler. geleceğe yönelik insanlar ise gelecek hakkında düşünür ve plan yaparlar. Akşam yemeklerini bitirirken, ertesi sabah kahvaltıda ne yiyeceklerini bilmek isterler. kendinizin hangi zaman biçiminde yaşadığınızı düşünün. çevrenizdeki insanları düşünün. onlara daha fazla yaklaşmanız için neyi değiştirebilirsiniz? bir ekip çalışmasının başarılı olabilmesi için birbirine saygı gösteren üç tipte insana da ihtiysç vardır. 1. Zaman Çizgileri İnsanlar zamanı değişik yollarla kodlar. 'Geçmiş', 'Şimdi', 'Gelecek' gibi aynı sözcükleri kullansak bile, zihinlerimizde onları farklı yerlere yerleştiririz. Bir şeyin geçmişten bir hatıra ...Devamını Oku »

Nlp(Meta Programlar(Kategoriler Sıralaması))

NLP(Meta Programlar(Kategoriler Sıralaması))

İlk iş gününüz üzerinde düşünün. Hatırlayacağınız unsurlar, sizin kullandığınız kategoriler sıralamasına bağlı olacaktır. Hiçbirinin doğru ya da yanlış olmadığını bilerek, kendi bilgi sıralama biçiminizi tanımayabilirsiniz. ÖRNEK: "İlk iş günü hatıraları şunların üzerine odaklanmalıdır. 1. Kişiler _ Size çevreyi gösteren kişi, yöneticiniz, ekip üyeleriniz, yeni arkadaşlarınız. 2. Yerler _ Şirketin yerleşimi, sizin büronuz, yemekhane, büyük toplantı salonu. . 3. Şeyler _ Masanız, koltuğunuz, bilgisayarınız, resimler, çay kahve içme kolaylıkları. 4. Etkinlikler - İkna ve teşvik konuşması, ekip toplantısı, çalışanlarla brifing, telefon görüşmeleri. 5. Zaman _ Ne zaman oldu, tarihler, saat saat ne yaptığınız. 6. Bilgi edinme - Bu işi nasıl seçtiniz, bu şirkete niçin geldiniz" Özel bir bağlam içinde öteki kişinin ilgi odağını tanımanız çok yararlıdır. Müşteriyle yüz yüze görüşen çalışanların işlerine odaklanmış olmaları önemlidir, çünkü müşterilerin ihtiyaçlarına ve taleplerine daha iyi yan...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Yukarı Çık