NLP

Denizli Nlp Practitioner Eğitimi

Denizli NLP Practitioner Eğitimi

Nöro-Lengüistik Programlama NLP, zihin-dil arasındaki sürekli etkileşimin davranışlarımıza nasıl yansıdığını tarif eder ve insan yaşamında en etkili üç unsura odaklanmıştır: - Nöro : Nörolojik sistem, vücudumuzun fiziksel fonksiyonlarını nasıl yerine getirdiği ve beş duyu organımızdan gelen bilgileri işleme tarzı ile ilgilidir. - Lengüistik : Kullandığımız dil çevremizle ve kendimizle nasıl iletişim kurduğumuzu ve buna bağlı olarak yarattığımız etkiyi belirler. - Programlama : Bilgisayar bilimlerindeki programlama kavramından alınmıştır ve hepimizin (fark ederek ya da etmeyerek) sürekli kullandığımız zihni süreçlere karşılık gelir. NLP, 1970'li yılların başında (dilbilimci) John Grinder ve (matematikçi ve Gestalt terapist) Richard Bandler tarafından Amerikada oluşturuldu. NLP, 'Konusunda yetkin biri ile mükemmel biri arasındaki fark nedir?' sorusuna yanıt arama çalışmalarının ürünüdür. Bu soruya yanıt aranırken dallarında üstün pe...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim Ve Nlp

Kişisel Gelişim Ve NLP

Yaşamın ilgin yanlarından birisi de; en iyinin dışında bir şey kabul etmeyenlere, genellikle en iyiyi vermesidir. - W. Somerst Maugham O ANDA saatte altmış beş mil hızla gidiyordu. Yolun kenarındaki bir şeye gz takıldığında, yolu grebilmesi iin sadece birka saniyesi kalmıştı. Ama bu zaman artık ok yetersizdi; nk, nde giden byk ara aniden durmuştu. Hayatını kurtarmak iin yaptığı hareketler sonucu motosiklet patinaj yaparak kaymaya başladı. Sonsuza dek srecekmiş gibi gelen bu kayış onu; şaşıracaksınız ama yavaş yavaş byk aracın altına srkledi. Bu arada motosikletin benzin deposu patladı ve her taraf alev alev yanmaya başladı. Hastanede gzlerini atığında kendisini; yanık acıları iinde, zor nefes alır, hemen hemen hi hareketsiz, yat...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Psikodrama Ve Nlp, Şema Terapi Nedir?

 KİŞİSEL GELİŞİM,  Psikodrama ve NLP, Şema Terapi NEDİR?

Psikodrama ve NLPye alternatif olarak geliştirilen şema terapi, şirket programlarına da girdi. Kalabalık organizasyonlarda, kişiler arası atışmalar, ast/st problemleri, verimsizlik ve iş kaybı sorunlarına şemalar are olacak. Bilişsel davranış terapilerinde karşılaşılan rahatsızlıklar iin geliştirilmiş bir model olan şema terapi, kişinin mizacından etkilenen ama asıl olarak, ocuk yaşta anne-baba ve evreyle etkileşimler sonucu ortaya ıkan dşnce ve duygu kalıpları olarak yorumlanıyor. Gnlk hayatta bir olay karşısında nasıl dşneceğimizi, ne hissedeceğimizi ve bir sorunun hangi boyutuna odaklanacağımızı belirleyen şemalar, bireyin yalnızca sosyal hayatındaki değil iş yaşamında da karşılaştığı problemleri zmek iin kullanılıyor. rneğin ocukl...Devamını Oku »

Kendini Keşfet Sınırsız Gücün Olsun

Kendini Keşfet Sınırsız Gücün Olsun

Kendini Keşfet Sınırsız Gücün Olsun Kesinliğin gücü : “Dil, özlemle merhamet yada talih ararken; ayı oynatmak için çatlak demlikle tempo tutmaya benzer.” Sihirliymiş gibi gelen sözleri duyduğunuz bir anı düşünün. Bu bir özdeyiş yada Martin Luthar King’in “Bir rüyam var…” diye başlayan konuşması olabilir. Böyle sözler öyle kuvvetli, kesin ve rezonanslı söylemiştir ki, biz bunları her ay her yönüyle hatırlayabiliriz. Şimdi biraz da belirli özel amaçlara ihtiyacınız var. Zekice ve kesinlikle istemenin 5 temel prensibi var. Devamını Oku »

Nlp Teknikleri İle Hayatınızı Değiştirecek

NLP Teknikleri ile Hayatınızı Değiştirecek

NLP Teknikleri ile Hayatınızı Değiştirecek 1970'li yıllarda, Santa Cruz'daki Kaliforniya Universitesinde, dilbilim konusunda Asistan olan John Grinder ile aynı üniversitede psikoloji okuyan Richard Bandler'in tanışmalarıyla NLP Serüveni başlamış oldu. Bandler, Geştalt Terapisiyle çok ilgiliydi, ayrıca matematik ve bilgisayar dersleri de alıyordu. Dönemin önde gelen psikiyatristlerini araştırıyordu. Arkadaşı Bob Spitzer'in yayınevi 'Selence and Behaviour Books' için ünlü aile terapisti Virginia Satir'in konferans kayıtlarınm yazıya dökülmesiyle uğraşırken, Satir'in uygulamalarında Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Yukarı Çık