Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Rh İmmünglobuun

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Rh immünglobuUn

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Rh immünglobuUn Eğer siz Rh negatif ve eşinizin Rh pozitif ise, duyarlılık (alerji) kazanabilirsiniz. Bu, eğer fetüsünüz Rh pozitif ise, vücudunuzun antikorlar üreterek, fetüsün kan hücrelerim yok edeceği anlamına gelir. Duyarlılık, insan kanının bir ürünü olan Rh immünglobolin enjeksiyonuyla önlenebilir, Rh immünglobulin, antikorların üretimini engelleyecektir. Eğer duyarlı hale gelmişseniz bir yardımı olmayacaktır. Duyarlılık, fetüs kanının anne kanıyla karışabileceği, gebelik, düşük, dış gebelik ve amniosentez sırasında oluşabilir. Bu olayların herhangi birinden sonra, Rh negatif kadınlara, duyarlılığı önlemek için Rhlg verilir. Bu ilacın etkisi sadece 12 hafta sürdüğü için, anne ve fetüsün kanının karışabileceği herhangi bir olaydan sonra tekrar verilmelidir. Rh negatif kadınların çok az bir kısmı, ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kan Grubu Uyuşmazlığı

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Kan Grubu Uyuşmazlığı

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kan Grubu Uyuşmazlığı Herkes, büyük kan grupları olan A, B, AB ya da O gruplarından birisine sahiptir. Kan grupları, kan hücreleri üzerinde bulunan antijenlere göre belirlenir. Antijenler, savunma sistemi tarafından cevap oluşmasına neden olan ve hücre yüzeylerinde bulunan proteinlerdir. A grubu sadece A antijenlerine, B grubu sadece B antijenlerine, AB grubu ise her iki A ve B antijenlerine sahiptir. O grubunda ne A ne de B antijeni bulunmaktadır. Kan gruplarım daha da özelleştiren diğer antijenler de vardır. Bunlardan en sık olanlardan bir tanesi Rh faktörüdür. Doğum öncesi bakımın bir parçasında, kan testlerinin yaptırılarak kan grubunun belirlenmesidir. Eğer kanınızda Rh antijeni yoksa Rh negatif, eğer Rh antijeni varsa Rh pozitif olduğunuz anlamına gelir. Dünya da insanların % 85'inden fazlası Rh pozitiftir. A...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Normal Hamilelik Abrupüo Plasenta Plasenta Previa

 Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Normal hamilelik Abrupüo plasenta Plasenta previa

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Normal hamilelik Abrupüo plasenta Plasenta previa hayatım tehdit edebilir. Geç gebelik döneminde kanamanız varsa, doktorunuzla hemen irtibata geçin. Özel bakım için hastaneye gitme ihtiyacı duyabilirsiniz. Ağır vajgen kanaması, genelde plasenta ile ilgili bir problemi gösterir. En sık problemler abruptio plasenta ve plasenta previa'dır. Abruptio plasenta'da, plasenta rahim duvarından, doğumdan önce ya de doğumda hafif ayrılmıştır. Genelde vajen kanamasıyla beraber, karında sabit ve şiddetli bir ağrı vardır. Fetüs, daha az oksijen alabilir. Plasenta previa'da, plasenta, rahmin ağzına yakın bir şekilde yerleşmiştir. kısmen ya da tamamen rahmin ağzım diğer bir ifadeyle bebeğin rahimden çıkış yolunu kapatmış olabilir. Plasenta previa'sı olan kadınlarda rahim ağzı açılmaya başladığı zaman, kanama olabilir ve derhal; ted...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Geç Gebelik Dönemi

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Geç Gebelik Dönemi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Geç Gebelik Dönemi Gebeliğin 2. yarısında görülen herhangi bir kanama dikkat gerektirir. Bazen neden çok basit olabilir. Eğer rahim ağzı iltihaplanmıssa, bu iltihaplanma kanamaya sebep olabilir. Fakat büyük bir problem değildir. Bazı kanamalar çok ciddi olabilir. Öyle ki annenin ya da fetüsün DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn: [email protected] www.sayginnlp.com www.cemalkondu.com ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Dış Gebelik

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Dış Gebelik

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Dış Gebelik Dış gebelik, bazen tüp gebeliği olarak da anılmaktadır. Genelde bir fallopian tüpte olmak üzere döllenmiş yumurta, rahim dışında herhangi bir yerde gelişmeye başlayabilir. Dış gebelik, bir kadının hayatım tehdit eden, özellikle fetüs çok büyüyünceye kadar farkedilememiş ve tüpün yırtılmasına sebep olmuşsa, önemli bir vakasıdır Embriyoyu rahme hareket ettirmek mümkün değildir. Embriyonun atılması için genelde ameliyata ihtiyaç duyulur. Laparascopy (Laparoskopi) olarak adlandırılan, ışığın geçmesine izin veren ince bir aletle çalışan ve doktorun pelv'îin içine bakmasını sağlayan bir prosedür uygulanabilir. Aynı alet kutlanılarak embriyonun cerrahi olarak çıkarılması sağlanabiiir. Ba;! durumlarda methotreksat adı verilen bir ilaç dış gebeliğin tedavisi için kullanılabilir. Aynı ilaç bazen kanser tedavisin...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık