Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Miadı Geçmiş Gebelik

  Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  Miadı Geçmiş Gebelik

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Miadı Geçmiş Gebelik Kadınlann çoğu, gebeliğin 37. ve 42. haftaları arasında dogum yapmaktadır. Bu gebelikler, tam süresini doldurmuş olarak kabul edilmektedirler. Bebeklerin sadece % 5'', tam doğum tarihinde dünyaya gelmektedir. Normal gebeliklerin % 10'una yakını, 42. haftadan sonra doğurulmamış olmaktadır. Bunlara miadı geçmiş gebelikler (posterin pregnancies) adı verilir. Pelüşün gebelik yakının bilinmesi, miadını geçmiş gebeliğin teşhisınde anahrar rol oynamaktadır. Fetüsün yasinin doğru olarak tesbit edilmesi zor olabilir. Eğer, adet görme devirleriniz hakkında emin değilseniz, fetüsün tam doğum tarihim teshil etmek zor olacaktır. Bu yüzden, fetüsün yasinin tesbıtınde birden çok metot kullanılmaktadır. (Bebeğin doğum tarihi nedir? Bilgi için Bölüm 5'e hakiniz.) "Tahmini doğum tarihi, gebeliğin erken döneminde tes...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Zarların Erken Yırtilması

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Zarların Erken Yırtilması

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Zarların Erken Yırtilması Amniotik sıvıyı tutan zarlar, doğumun basında yırtılırlar. Bazı uzmanlar, fetüs gebelik süresin! doldurduğu zaman zarların kendilerini zayıflatacak değişimler içine girdiğine inanırlar. Bazen zarlar doğumdan çok önce yırtılır. Buna zarların erken yırtılması denir. Zarlar yırtıldığı zaman, bunu takip eden olay doğumdur. Genel olarak ne kadar doğum tarihine yakınsanız, zarlarınız yırtıldıktan sonra doğum da o kadar yakın olacaktır. Eğer bir kadın doğuma giremez ise iki problem ortaya çıkabilir: 1. Amniotik sıvı ve muhtemelen fetüs infeksiyon kapabilir. 2. Göbek bağı, kendisini koruyan sıvıdan yoksun kaldığı için basınç altında kalabilir. Zarların erken yırtılması, bebek doğuma hazır olmadan önce meydana gelirse riskler daha da ciddiyet kazanmaktadır. Genel olara...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Erken Doğan Bebeğim

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  Erken Doğan Bebeğim

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Erken Doğan Bebeğim Bazen erken doğumu önlemek için çok geç olabilir. Bazı durumlarda bebek, erken bile olsa, iyi durumda olabilir. Enfeksiyon, kanama yüksek kan basıncı ve diğer bulgular bebeğin sorunlu olduğunu gösterir. Erken doğan bebekler daha çok sezeryanla doğurulmaktadır. Erken yogun, özel imkanları olan bir hastanede bakım gerektirecek riskler taşımaktadır. Siz ve bebeğiniz, bu özel bakımı sunabilecek farklı bir hastaneye kaldırılabilirsiniz. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsa...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Erken Doğumun Önlenmesi

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Erken Doğumun Önlenmesi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Erken Doğumun Önlenmesi Eğer erken doğum, en erken dönemlerinde yakalanırsa ve kanama, enfeksiyon ya da diğer problemler sizin ve fetüsünüzün sağlığın, tehdit etmiyorsa; doktorunuz, fetüsünüzün daha iyi gelişmesin; sağlayacak zamanı kazanmak için erken doğumu durdurmaya çalışabilir Bunu başarmanın yolları aşağıda sıralanmıştır: - Yatak istirahati - Su içmek (ağız ya da damar yoluyla ekstra sıvı verilmesi) - Rahim kasılmalarım durdurucu ya da azaltıcı ilaçların kullanılması Erken doğumu önlemek için birçok farklı ilaç kullanılmaktadır. Bunlara tokolitik (tocolytics) ilaçlar adı verilir. Bu ilaçların hangisinin en iyi olduğu her zaman açık değildir. Genelde enjeksiyon yoluyla kullanılırlar. Bütün ilaçlar gibi tokalitikler de yan etki yapabilirler. Her kadın farklı yanıt verir. ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Akciğer Gelişiminin Test Edilmesi

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Akciğer Gelişiminin Test Edilmesi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Akciğer Gelişiminin Test Edilmesi Gebeliğin son dönemlerinde, fetüsün akciğer hücrelerinden bazıları, hava keseciklerinin içini saran bazı maddeler üretir. Bu maddelerde sürtaktan (surtacant) adı verilen. bir yapıyı oluştururlar. Surlaktan, bebek doğduktan sonra kendi kendine solunum yaparken hava kesecikierinin (akciğerdeki) birbirlerine yapışmasını önler. Erken doğumlardaki (özellikle gebeliğin 32. haftasından. önce ise) en büyük problemlerden bir tanesi bu maddelerin yeterince üretilmiş olmamasıdır. Bu madde olmadığı zaman bebeklerde solunumsa! sıkıntı sendromu (respiratory distress syndrorne) adı verilen durum ortaya çıkar. Bu hastalık, erken doğan çocuklardaki on sık ölüm sebebidir. Solunumsal sıkıntı sendromuna yol açmayacak kadar sürfaktanin olup olmadığım araştırmak için alınan amniotik sıv'. örneği üzerind...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık