Hamilelik

Hamilelik Hakkında ( Yeni Bir Hayat Başlıyor!)

 Hamilelik Hakkında ( Yeni Bir Hayat Başlıyor!)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Yeni Bir Hayat Başlıyor (Hamilelik) Erkeğin spermiyle, kadının yumurtasının birieştnesi olarak tanımlanan döllenme, genel olarak fallopian tüpte gerçekleşir. Yumurta, sperm tarafında döllenir döllenmez, rahme doğru fallopian tüpte ilerlemeye başlar. Burada yumurta rahim duvanna tutunur ve büyümeye başlar. Bu döllenmiş yumurta, 8 haftalık dönemde embriyo, bu dönemden sonra da fetüs olarak adlandırılır. Rahimde uterus duvarıyla, gelişen embriyo arasında plasenta otarak adlandırılan bir organ gelişir. Plasenta, anne kanından oksijen ve diğer besinleri alarak fetüsün beslenmesini sağlar. 3 trimester'e (l trimester = 3 aylık süre) bölünen 40 haftalık gebelik boyunca, fetüs çok hızlı bir şekilde gelişir. O, oluşacak bebeğin tüm özelliklerin! içeren tek bir hücreden başlayıp eksiksiz olarak gelişmiş bir bebek haline gelmekted...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Gebelik(Hamilelik))

 Hamilelik Hakkında (Gebelik(Hamilelik))

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelik (Hamilelik) Gebelik, büyük bir değişim sürecidir. Çok erken dönemde bebeğiniz vücudunuzu ve hayat tarzınızı değiştirebilmektedir. 40 hafta boyunca bebeğinizin beslenmesi ve tüm hayat fonksiyonları size bağlıdır. Bebeklerin çoğu sağlıklı olarak dünyaya gelir. Buna karşın birçok kadın gebelik sırasında sorunlar yaşamaktadır. Eğer düzenli bir şekilde doğum öncesi bakımınızı yaptınyorsanız, problemler erken dönemde doktorunuz tarafında tesbit edilebilir. Tıptaki gelişmeler, çocuk doğum risklerini azaltmış ve sağlıklı bebeklerin doğmasını sağla- mıştır. Gebeliğin planlaması, erkenden doğum öncesi bakıma başlanılması, iyice düşünülmüş kararların alınması ve iyi bir yaşam tarzının sürdürülmesi, gebeliğinizde daha aktif bir rol almanızı sağlayacaktır. Bu durum size sağlıklı bir bebek için neler yapmanız gerekti...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Çocuk Yapma )

Hamilelik Hakkında ( Çocuk Yapma )

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Çocuk Yapma Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin çoğu bunu başarabilmektedirler. 100 çiftten 15'i çocuk sahibi olabilme hususunda sorunlarla karşılaşmaktadırlar. l yıl boyunca düzenli bir ilişkiye giren, hiçbir doğum kontrol yöntemi uygulamayan ve gebe kalmayı başaramayan bir kadın, beyiyle beraber cinsel fonksiyon açısından değerlendirilmelidirler. Bir cinsel fonksiyon değerlendirmesi, kadın ve erkeğin tıbbî geçmişlerinin araştırılmasıyla başlar ve genel fizik muayene ile devam eder. Bir kadının tıbbî geçmişinde üreme organlarına zarar verebilecek Pelvik enfeksiyonlar ve apandisit gibi hastalıklar sorgulanır. Çiftler, kısırlığın cinsel ilişkinin zamanlaması ve sıklığı noktasındaki yapılan hatlara bağlı olup olmadığı noktasında da sorgulanırlar. Sıklıkla çiftler, çocuk yapmayı becerebilmek için basit bazı cinsel ilişki t...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Yumurtlamanın (Ovulasyon) Tesbiti)

Hamilelik Hakkında (Yumurtlamanın (Ovulasyon) Tesbiti)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Yumurtlamanın (Ovulasyon) Tesbiti Cinsel ilişkiye giren ve doğum kontrol yöntemi kullanmayan kadınların % 85'i, l yıl içerisinde gebe kalmaktadırlar. Yumurdamaya yakın dönemde ilişkiye girmek, bir kadının gebe kalabilme ihtimalini artırmaktadır. Yumurtlamanın birçok tesbit yöntemi vardır. Bunlardan bir tanesi gelecek adet tarihinin belirlenmesi ve bu tarihten 14 günün çıkarılmasıyla elde edilir. Örneğin 30 gün süren bir adet halinde yumurtlama 16. günde gerçekleşecektir. Bu metodun kullanılabilmesi için adetinizin genel olarak kaç gün sürdüğünü bilmek zorundasınız. Yumurtlamanın başka bir tesbit yöntemi de vajenden gelen rahim ağzında üretilen sıvının miktarı ve yapısının gözlemlenmesidir. Adeta çiğ bir yumurtanın beyazı gibidir. Adetin başlangıcında bu sıvı daha az ve yoğundur. Yumurtlama döneminde ise bolca ve kaygandır....Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Hormonlar: Adet Ve Gebelikteki Ana)

 Hamilelik Hakkında (Hormonlar: Adet ve Gebelikteki Ana)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hormonlar: Adet ve Gebelikteki Ana Faktörler Adetler ve gebelik, farklı düzeylerde etkileşme gösteren hormonlar tarafından idare edilmektedir. * Östrojen ve Progesteron: Yumurtalıklar tarafından üretilmekte olup, rahim iç tabakasının (endometrium) kalınlaşmasını sağlamaktadırlar. Eğer gebelik oluşmamışsa rahim içi tabakasının dış ortama atılmasın! sağlarlar. Gebeyken bu hormonların yüksek olması sizi adet görmekten ve yumurtlamaktan korumaktadırlar. • FSH (Follicle Stimulating hormone = Folikül uyarıcı hormon) LH (luteinize edici hormon): Bu hormonlar, beynin alt tarafında yerleşmiş küçük bir organ olan hipofiz öezmden salgılanmaktadırlar. FSH yumurtanın olgunlaşmasını sağlarken LH, yumurtanın yumurtalıklardan salıverilmesini sağlamaktadır. • (GRH) Gonadotropin-releasing hormone (GRH) Gonadatropin se...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık