Hamilelik

Hamilelik Hakkında ( Biyofizik Profil (Bpp))

Hamilelik Hakkında ( Biyofizik Profil (BPP))

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Biyofizik Profil (BPP) (BPP), ultrasonla kombine edilmiş bir NST'dir, BPP, fetüs kalp hızım, fetüs kasının normaldeki kasılma durumunu, fetüs hareketlerini ve amniotik sıvı miktarının ölçülmesini kapsamaktadır. (Amniotilş sıvı, rahimde fetüsü saran sıvıdır) Aynı zamanda fetüsün solunum ha roketleri de kontrol edilmektedir. Fetüs gerçekte hava solumamasın karşın, doğumdan sonra solunum için kullanacağı kasları kullanara göğüs duvarım hareket ettirmektedir. Fetüs oksijeni direkt olarak plasentadan almaktadır, 'ı BPP'nin kapsamındaki her teste bir not verilmekte ve toplam baknot elde edilmektedir. Test aşağı yukarı yarım saatlik bir zaman almaktadır. 8-10 puan normal sınırlardır. Eğer aldığınız puan bu değerlerin altındaysa testleriniz ertesi gün tekrar yapılmalıdır. Elektronik fetüs degerl...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Kasılma Stres Testi (Kst))

Hamilelik Hakkında ( Kasılma Stres Testi (KST))

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Kasılma Stres Testi (KST) KST, fetüs kalp hızının rahim kasılmasına nasıl cevap verdiğinin ölçülmesinde kullanılır. Rahim kasıldığı zaman plasentaya olan kan akışı geçici olarak azalmaktadır. Normal olarak rahim kasılmaları fetüs kalp atış hızım etkilememektedir. Eğer plasenta tam olarak-çalışmıyor ve bebeğin de bir sorunu varsa rahim kasılmaları, bebeğe ulaşan oksijen azaltılarak kalp hızının düşmesine neden olur. KST, fetüs hareket ettiği zaman NST'de herhangi bir değişiklik olmadığı zaman kullanılmaktadır. Rahmin hafifçe kasılmasın! sağlamak için, bir ilaç olan oksitosin (oxytocin) verilir ya da vücutta oksitosin salınsmını tabii olarak sağlayacak şekilde meme basma hafifçe masaj uygulanır. (Az bir kısım kadında, özellikle test gebeliğin son dönemlerinde yapılıyorsa, rahim, kendiliğinden kaşımaktadır) Fetüs kalp atış hızının ra...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Non-Stress Testi (Nst) (Stressizlik Testi))

Hamilelik Hakkında (Non-Stress Testi (NST) (Stressizlik Testi))

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Non-Stress Testi (NST) (Stressizlik Testi) NST, fetüsün hareketlerine paralel olarak fetüs kalp hızım ölçmektedir. Genel olarak, fetüs hareket ettiği zaman, bizim spor yaparken kalp atışlarımızın hızlandığı gibi fetüsün kalp atışları da hızlanmaktadır. Fetüsün kalp atış hızındaki değişmeler, sağlık için iyi bir işaret olarak kabul edilmektedir. NST sırasında, kamınızın etrafına bit kemer sarılmak suretiyle bir hasta yatağına ya da muayene masasına yatarsınız. Bebeğinizin hareketim her hissedişinizde, bir düğmeye başınanız söylenir. Böylece hareketler bir kağıda kaydedilmiş olur. (NST, fetüs hareketlerini hisseden bir aletle de yapılabilir). Testin süresi, genellikle 10-20 dakika sürebileceği gibi yarım saat ya da daha fazla da sürebilir. NST sırasında, fetüs hiç hareket etmezse uykuda olabilir. Vızıltilı ses çıkaran bir a...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Fetüs Kalp Hızmın Değerlendirilmesi )

Hamilelik Hakkında ( Fetüs Kalp Hızmın Değerlendirilmesi )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Fetüs Kalp Hızmın Değerlendirilmesi Ultrason, sadece görüntü elde etmek için değil aynı zamanda kalp seslerin! dinlemek için de kullanılır. Eğer bu amaçla kullanılırsa, fetüs kalp hızının değerlendirilmesi adım alır. Ses dalgalarım ileten küçük bir alet, anne karnına bastırılır ya da kemerlerle bağlanır. Fetüs kalp atışları yansıtıldığı zaman, sesleri duyabileceğiniz şekilde ayarlama yapılacaktır. Kalp seslerinin değerlendirilmesi doğumdan önce çok değerli bilgiler sağlamaktadır. Fetüsün, doğuma nasıl yanıt verdiği de ultrasonla değerlendirilebilir. ( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamilelik testi, hamile kalmak, hamilelik öncesi, hamilelik takvimi, hamilelik belirtisi, hamilelik dönemleri,...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Tekmeleme Sayısı )

Hamilelik Hakkında ( Tekmeleme Sayısı )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Tekmeleme Sayısı Sizden, tekmeleme sayışı adım verdiğimiz fetüs hareketlerim aklınızda tutmanız istenecektir. Bunun için birçok metot kullanılmaktadır. Bunların içinde sık olarak kullanılanlardan biri fetüsün hareketine kadar süre içerisinde yaptiğının kaydedilmesidir. Hareketleri saymak için günün herhangi bir saatini seçebilirsiniz fakat en ideal zaman genel olarak bebeğin en aktif olduğu akşam yemeğinden sonraki saatlerdir. Her'fetüs kendi aktivite sınırına sahiptir ve çoğu bebek 20-40 dakikalık uyuma devrelerine girmektedir. Bebeğinizin tekmeleme sayısını takip etmeniz sizden istenirse, doktorunuz ya da hemşireniz ne yapmanız gerektiği hususunda size bilgi verecektir. | ( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri,...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık