Hamilelik

Hamilelik Hakkında ( Huntington Hastalığı )

 Hamilelik Hakkında ( Huntington Hastalığı )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Huntington Hastalığı Sinirsel bir bozukluk olan Huntington hastalığı, zeka geriliğine ve kontrolsüz hareketlere neden olur. Genelde orta yaşlarda teşhis edilir ve 15 yaşlarında ölümle sonuçlanır. Ortalama 100.000 insanda l görülmektedir. Anne ya da baba Huntington hastalığı olan bir ailede, bu hastalığın çocukta görülme ihtimali % 50'dir. Huntington hastalıklı ailelerde, ailenin hangi üyelerinin geni taşıdiği ve kimin bu hastalığa yakalanacağım teshit edebilen bir test yapılmaktadır. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Genetik Bozukluklar )

 Hamilelik Hakkında ( Genetik Bozukluklar )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Genetik Bozukluklar Genetik bozuklukların birçok tipi vardır. Baskın ya da çekinik genlerin sebep oldukları problemler dışında komozomların kendilerine ait bozukluklar da hastalıklara neden olmaktadır. Bu problemler, kromozomuna bağlı olabilecekleri gibi, anormal sayıda kromozom sayısına da bağlı olabilirler. Genetik bozukluklar aynı anda birçok faktöre de bağlı olabilir. Bazı hastalıklar, gebelik sırasında yapılan bazı testlerle tesbit edilebilir. Bu cesrier, fecüsün özel bir hastalığa sahip olup olmadığım da gösterebilir. Annenin ya da bebeğin, bazı hastalıklar için taşıyıcı (carrier) olup olmadığım gösterebilen testler bulunmaktadır. Hastalıkların bazıları için herhangi bir risk faktörü yoktur. Dolayısıyla herkese test yapılması önerilebilir. Bazı durumlarda, kişisel geçmiş, aile hikayesi öze! testlerle ve danışmayla değerlendi...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Dna: Genetik Şifrenin Anahtarı )

Hamilelik Hakkında ( DNA: Genetik Şifrenin Anahtarı )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, DNA: Genetik Şifrenin Anahtarı Hücreler vücudun temel yapı taşlarıdır. Her hücre için de bir çekirdek bulunur. Her çekirdeğin içinde de kromozomlar vardır. 23 kromozom taşıyan sperm ve yumurta hariç vücuttaki tüm hücreler 46 kromozom taşır. Kromozomlar, DNA (deoxyribonucleicacid) moleküllerinden oluşmaktadırlar. DNA molekülü, çift sarmallıdır. Çift sarmallı, spiral bir merdiven andırır şekilde çift helezon yapısındadır. Çift sarmal, baz çiftleri denen yerlerde birbirlerine bağlanmışlardır. Her bir kromozom aşağı yukarı 50 milyon ile 250 milyar arasında baz çiftleri taşımaktadır. (Bu rakam farkı kromozomun büyüklüğüne bağlıdır) insan vücudunda, DNA'da toplam 3 milyar baz çifti bulunur DNA, bütün vücudun genetik şifresini kapsamaktadır. Bir gen, DNA'nın bir parçası olup özel bir karakterin geçişini şifrelemektedir. İnsanda 50.0...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Genetik Hastalıklar Ve Doğumsal Anomaliler)

 Hamilelik Hakkında ( Genetik Hastalıklar ve Doğumsal Anomaliler)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Genetik Hastalıklar ve Doğumsal Anomaliler Genetik, anne ve babadan kalıtsal bir özelliğin çocuğa nasıl geçtiğini inceleyen bir bilim dalıdır. Boy ve göz rengi gibi birçok kişisel özellik bu yolla geçmektedir. Ne yazık ki birçok hastalık da aynı yolla geçmektedir. Genetik hastalıklar doğumda çok açık olabileceği gibi sonradan da ortaya çıkabilir. Konjenital bozukluk (Congenital disorder) denen başka bir terim daha vardır. Bunun anlamı şudur; bebek bir bozuklukla doğar fakat bunun genetik olup olmadığı bilinmemektedir. Türkiye'de doğan çocukların çoğu sağlıklıdır. 100 çocuktan ancak 2 ya da 3'ü bir çeşit doğumsal bozuklukla dünyaya gelmektedir. Bazı doğumsal bozukluklar anne veya babada kalıtsal olarak geçmiş olabilir. bazıları, ilaç ya da enfeksiyon gibi durumların gebelik sırasındaki oluşturduğu zararlı etkiye bağlıdır. Çoğunlukla...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Cilt Uzerinden Girilerek Göbek)

 Hamilelik Hakkında ( Cilt Uzerinden Girilerek Göbek)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Cilt Uzerinden Girilerek Göbek Bağından Kan Örneğinin Alınması (PUBS) PÜBS, (kordo sentez olarak adlandırılır) özel bir test olup, fetüsün enfeksiyon ya da kromozomal genetik bozukluk gibi durumları tetkik etmek için fetüs kanının elde edilerek incelenmesine olanak verir. Kanın asillik dengesi (pH), oksijen, karbondioksit ve diğer maddelerin düzeyleri de ölçülür. Bu maddeler normal sınırları içerisinde bulunursa, fetüsün sağlıklı olduğunun güçlü bir kanıtıdır. Bu metot, fetüsün kan nakline ihtiyaç duyduğu zamanda (örneğin, Rh uyuşmazlığına bağlı kansızlık durumunda) kullanılabilir Test için doktor, göbek bağına bir enjektörle girer, kan aldıktan sonra geri çıkar. Karın ve rahim duvarım geçerek göbek bağına enjektörle ulaşılması, ultrason eşliğinde ve lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Test genel olarak gebeliğin 18. haftasından sonra...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık