Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Ağız Ve Dişlerdeki Değişiklikler

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Ağız ve Dişlerdeki Değişiklikler

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Ağız ve Dişlerdeki Değişiklikler Gebelik boyunca vücudunuzdaki ekstra hormoalar etlerinizin şişmesine ve kanamasına neden olabilirler. Dişlettnizin şeklini iyi korumak için düzenli olarak fırçalayınız. Gebeliğin erken döneminde bir diş muayenesi yaptırarak, ağzınızın sağlıklı olduğundan emin olmam; iyi bir fikirdir. Gebelikte eğer bir diş sorununuz otursa hemen bir diş. çiye görünmelisiniz. Özellikle diş ya da diş eti enfeksiyonları gibi sorunların, ertelenmesi problemlere yol açabilir. Diş muayenesine gittiğiniz zaman, diş hekiminize gebe olduğunuzu haber vermelisiniz. Lokal anestezi (anesthesia) ve diş filmi gebelikte bir risk oluşturmaz. Gebelikte, ağzınızı alışık olduğunuzdan daha fazla ıslak hissetmenize neden olacak şekilde üretilen tükürük miktarının arttığım hissedebilirsiniz. Bu durumun nedeni bi...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Bacak Krampları

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Bacak Krampları

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Bacak Krampları Gebeliğin son 3 ayinda, bacaklartnizda kramplar oluşabilir. Bir zamanlar krampların, gebe kadınların diyederindek» kalsiyum oranına bağlı olarak oluştuğu düşünülüyor idiyse de bugün bunun böyle olmadığı anlaşılmiştır. Yatağa girmeden önce bacaklarııma germe hareketleri yaptırmanız bu krampların giderilmesine yardım edebilir. Egzesiz ve germe hareketleri yaparken ayak parmakları ucunda durmamaya, özen göstermelisiniz. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 3...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Uyuyamama (İnsomma)

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  Uyuyamama (insomma)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Uyuyamama (insomma) tik birkaç aydan sonra, geceleyin uyumak zorlanabilir. Kamınız genişledikçe konforlu bir pozisyon bulmak oldukça zorlaşabilmektedir. İstirahat etmek için şunlara ihtiyaç duyabilirsiniz: -Yatttta yamanı gelince sıcak bir banyo ya da duş alabilirsiniz. (Kaymamaya dikkat edinu. Vücudunuzdaki değişikliklerden dolayı ıslak bir zeminde dengede kalmanız zorlaçabilir) - Doğum sınınarında öğrendiğiniz rahatlama tekniklerini uygulayınız. - Bir yastığı karnınızın altina diğerini bacaktarınızın arasına koyarak bir yanınıza yatabilirsiniz. - Gün boyu istirahatinizi kısıtlayın. f DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNER...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kasık Ya Da Karın Bölgesi Ağrısı

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Kasık ya da Karın Bölgesi Ağrısı

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kasık ya da Karın Bölgesi Ağrısı Rahim büyüdükçe, onu destekleyen yuvarlak bağlar (rahmin her İki kenarım saran bağ dokusudur), çekilmekte ve gerilmektedirler. Bu gerilmeyi bazen, bir yanınızda bazen her iki yanınızda bıçak saplanır ya da künt tarzda ağrı olarak hissedebilirsiniz. Ağrılar en sık gebeliğin 18 ve 24 haftaları arasında hissedilir. Bu ağrıları önlemek için, özellikle kasık bölgeniz üzerindeki bölgeler olmak üzere, ani hareketlerden kaçınmalısınız. Bir ağrı hissettiğiniz zaman, ağrının olduğu bölgeye doğru sğilerek, ağrıyı hafifletebilirsiniz, istirahat ya da pozisyonun değiştirilmesi de ağrıyı gidermeye yardım edebilir. Karın ağnnız iyice yoğunlaşır ve uzun süre dçvam ederse, doktorunuza müracaat ediniz. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sık Sık İdrara Çıkma

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Sık Sık idrara Çıkma

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sık Sık idrara Çıkma Gebelik boyunca sık sık idrara çıkma ihtiyacı duyabilirsiniz- Dünün başlıca nedeni, büyüyen rahmin idrar torbasına basınç uygulaması ve idrar üretiminin artmasıdır, idrar keseniz boş bile olsa, basıncı' idrar keseniz dolu olduğu zamankiyle aynı hissi oluşturabilir. Rahim büyüdükçe ve karın bölgesinin üst taratma doğru yükseldikçe, belirtiler kaybolabilir, fakat son ayda fetüs rahim ağzına yaklaşarak, yine basınç oluşturduğu için idrara çıkma isteğiniz tekrar sıklasabilir- Özellikle gebeliğin sonlarına doğru, gece boyunca birkaç kez idrara çıkma isteği sizi uykudan uyandırabilir. Eğer rahim tarafından idrar kesesine uygulanan basınç, bir miktar idrar sızmasına yol açıyorsa, üretra (idrarı, idrar kesesinden vücudun dışına taşıyan tüp) çevresindeki kasların güçlenmesine yardım eden Kegel egzersizl...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık