Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Ve Doğum Sonrası

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum ve Doğum Sonrası

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum ve Doğum Sonrası Önceki aylarda, düzenli olarak doğum öncesi bakım aldınız ve vücudunuzun nasıl büyüdüğünü ve nasıl değiştiğiniz! öğrendiniz. Gebeliğinizin sonuna yaklaştıkça, muhtemelen bebeğinizin doğümunu dört gözle bekliyorsunuz. Kadınların çoğu, ne olacağı hakkında az da olsa gergin olmaktadırlar. Bebek doğduktan sonra, hayatınız değişecektir. Yeni bebeğiniz günün 24 saatinde sizden bakım ve dikkat isteyecektir. Kendi ıhtiyaçlarınıza dikkat etmeniz ve başkalarının size olan yardımlarıyla bu iş sizin için daha kolay olacaktır. Bu özel vakadan zevk almanın ve heyecan duymanın en iyi yolu ne beklediğiniz! bilmenizdir. Mümkün olduğu kadar bir şeyler öğrenmeniz, bebeğinizin doğümunu, zevkli ve heyecanlı bir anı haline getirecektir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte İdrar Yolu Enfeksiyonları

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte idrar Yolu Enfeksiyonları

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte idrar Yolu Enfeksiyonları idrar yolu enfeksiyonları, gebelikte sıktır. Ağır enfeksiyonlar anneye teniste ciddi problemlere sebep olabilirler. Bazı idrar yolu enfeksiyonları sadece bazı testler yardımıyla teşhis edilebilirler. Enfeksiyona kapıldığınızı gösterecek herhangi bir belininiz olmayabilir, idrar yaparken ağrı hissedilmesi gibi bazı idrar yolu enfeksiyonu belirtileri, vajen ya da çevresinin enfeksiyonu gibi diğer problemlerde de ortaya çıkabilir. Sistit: Bir alt idrar yolları enfeksiyonu olup idrar kesesi enfeksiyonun? verilen addır. Belirtileri olarak idrar yapma isteğinin artması, idrar yaparken ağrı ve yanma, alt karın bölgesine ağrı ve bazen de idrarda kan görülmesi sayılabilir. Bu vaka antibiyotiklerle tedavi edilebilir. Pyelonefrit: Bir üst-idrar yolu enfeksiyonu olup böbreğin enfeksiyonuna ve...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Verem Hastalığı (Tüberküloz)

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Verem Hastalığı (Tüberküloz)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Verem Hastalığı (Tüberküloz) Tüberküloz, akciğerleri etkileyen bir hastalık olup beyin, böbrek ve kemik gibi vücudun diğer bölgelerine de yayılabilir.amerikada çok nadir bir hastalık iken son dönemlerde tüherkülozlıı in'.nn sayışı artımaya başlamıştır. Hava yoluyla taşınan bir bakteri tarafından oluturulur. Enfeksıyonlu bir kişinin öksürmesi ya da aksırmasıyla havadaki mikrop sayışı da artacaktır. Hastalık yavaş yavaş gelişir ve ilk etapta herhangi bir bulgu olmayabilir. Fakat zamanla tüberküloz ateş, kilo kaybı, gece terlemesi, kuru öksürük ve gögüss agrısına vol açar. Belirliler ortaya çıkmadan hile, tüherkuloz basit bir deri testıvle tesbir edilebilir. Bazı ilaçlar aylarca kullanmak üzere kombine bir şekilde tedavi de kullanılabilirler. Gebe kadınlarda tüberküloz oldukça nadirdir, fakat gittıkçe artış göstermekted...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Toksoplazmosis

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Toksoplazmosis

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Toksoplazmosis Toksoplazmozise neden olan parazit, kedi gibi bazı memeli hayvanlarda yaşamaktadır, insanlar, çiğ, ya da az pimiş etten (özellikle kuzu ya da koyun erinden) ya da kedi dışkısıyla temastan enfeksiyonu kapabilirler. Toksoplonmosis erişkinlerde çok hafif bir hastalığa yol açar. Çoğunlukla fazla belirti görülmez. Genel toplumun yaklaşık 3'te l'i, toksoplazmosise maruz kalmaktadır. Bir kere bu hastalığı geçirdiğinizde hastalığa karşı direnç kazandıracak antikorlar kanda oluşmaktadır. Toksoplazmosis, anne ilk kez gebelik döneminde enfeksiyona yakalanmışsa bir problem oluşturacaktır. Gebelikte enfeksiyona yakalanmış kadınların yaklaşık 3'te l'i enfeksiyonu fetüse geçirecektir. Virüsü taşıyan fetüslerin de sadece 3'te l'i, hastalığın belirtilerini gösterecektir. Fetüsün enfeksiyona yakalanma riski gebeliğin s...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Lyme Hastalığı

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Lyme Hastalığı

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Lyme Hastalığı Lyme hastalığı, virüsü taşıyan bir kenenin ısırmasıyla ortaya çıkan bir hastalıktır. Kene ısırdığı zaman hastalığa sebep olacak bir yumurtayı vücuda sokar. Lyme hastalığının ilk belirtisi, boğa gözüne benzeyen bir yaranın oluşmasıdır. Bu yara kaybolabilir, fakat hastalık kalacaktır. Eklemlere yayılarak artrite (eklemin iltihaplı hastalığı) ve kas ağrılarına neden olabilir. Antibiyotikler genelde enfeksiyonu tedavi etmektedir. Eğer tedavi edilmez ise, kalp ve sinir sistemide tutulabilir. Kenenin taşıdığı yumurta, enfeksiyonlu bir anneden fetüse plasenta aracılığıyla geçebilir. Doğumsal anomaliler ya da düşük oluşabilir. Yine de bu sorunların Lyme hastalığından dolayı mı yoksa başka bir problemden mi olduğunu söylemek için çok erkendir. Eğer bir kene tarafından ısırıldiysanız, antibiyotiklerle tedavi ol...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık