Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sezeryanla Doğumdan Sonra Vajen Yoluyla Doğum

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sezeryanla Doğumdan Sonra Vajen Yoluyla Doğum

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sezeryanla Doğumdan Sonra Vajen Yoluyla Doğum Bir zamanlar, eğer kadın sezeryanla doğum yapmışsa, bundan sonra doğuracağı tüm bebekleri aynı yolla doğurması gerektiği düşünce vardı. Bu düşünce değişmiştir. Bugün sezeryanla doğum yapmış kadınların çoğu herhangi bir risk olmadığı sürece vajen yoluyla doğuma çevik edilmektedirler. Önceden sezeryanla doğum yapmış çoğu kadın vajen yoluyla doğum yapabilmektedir. Sezeryanla doğumdan sonra vajen yoluyla doğumun düşünülmesinin nedenleri vardır: - Düşük risk: Vajen yoluyla doğum sezeryana göre daha az komplikasyonludur. Sezeryanla doğum büyük bir operasyondur ve anesteziye ihtiyaç duyulur. Herhangi bir operasyonda olduğu gibi, kanama ya da kan naklinin gerekmesi gibi riskler olduğu gibi, operasyonun ve anestezinin kendi riskleri de vardır. Vajen yoluyla doğumda ka...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Sezeryanla Doğum

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte,  Sezeryanla Doğum

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Sezeryanla Doğum Eğer bebeğin vajen yoluyla doğması bebek için güvenli değilse sezeryanla doğuma ihtiyaç duyulabilir. Sezeryanla doğum, önceden bilinen nedenlerden dolayı planlanabilir. Hiçbir belirti vermeden aniden ortaya çıkan problemlerde de sezeryana ihtiyaç duyabilir. Sezeryanla doğumun yapılması annenin ya da ağlık bakım ekibinin başarısızlığa uğradığı anlamına gelmez. Bu doğum metodu, daha az tatmin edici bir doğum olarak görülmemelidir. Bebeğin hangi yolla doğurulduğundan çok son hedef daha önemlidir; SAĞLIKLI BÎR ANNE ve BEBEK. Bebeğin doğumu için sezeryanın en güvenli yol olmasının birçok nedeni vardır. Bunlar: - Baş-pelvis uyumsuzluğu (Cephalopelvic diproportion) (Bebeğin başı, pelvisin iç yapışı çok dar olduğu için pelvisten güvenle geçememektedir) - Fetüsün streste olması, bebeğin...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum, Forseps Ve Vakumla Doğum

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, DOĞUM,  Forseps ve Vakumla Doğum

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, DOĞUM, Forseps ve Vakumla Doğum Bazen, doğuma forseps ya da vakumla yardım etmek zorunlu hale gelebilir. Bu aletler, bebeğin kalp atışları yavaşlar ya da düzensiz hale getirse kullanılabilir. Bebeğin pozisyonu doğumu zorlaştirıyorsa ya da anne bebeği ilemeyecek kadar yorgunsa yine kullanılabilirler. Forseps, iki geniş kaçık gibi gözüken bir alettir. Doktor, forsepsi doğum kanalına sokarak, bebeğin bacının etrafına yerleştirir. Sonra nazik bir şekilde bebeği doğurmaya çalışır. Vakumla doğum, forsepsle doğuma çok benzer. Fakat burada, kasıklar yerine, emme gücüyle bebeğin kafasına yerleştirilen, huniye benzer plastik bir alet vardır. Doktor plastik aleti sapından tutarak bebeği doğurtmaya çalışır, DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Rahim ağzı tamamen açıldığı zaman, bebek doğum kanalında ilerlemeye başlar. Genelde ilk önce baş gelir, itme ya da bastırma hissedeceksiniz. Sanki büyük abdestinizi yapıyormuş gibi hissedeceksiniz. Bu hisleriniz olduğu zaman doktorunuza ya da hemşireye haber verin. Genel olarak, erken doğum döneminde her kasılmanızda itmeye çalışmamalısınız. Rahim ağzı tam açıldıktan sonra ne zaman itineniz gerektiği ya da gerekmediği size söylenecektir, itmeyi önlemek için solunumunuzu kontrol etmeye ihtiyaç duyacaksınız. Eğer doğum sınıflarına katilmamışsanız ya da özel solunum teknikleri bilmiyorsanız hemşire size yardım edecektir. Bebek doğum kanalında ilerledikçe doktor yolun açık olmasına yardım ederek, sizin bu olaya nasıl yardım edebileceğinizi söyleyecektir. Gerekirse, perineumdaki yırtıkları önlemek için bir epizyo...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Boyunca Yardım

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Doğum Boyunca Yardım

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Boyunca Yardım Bazen, doğumun uyarılarak baslatilmasına ihtiyaç duyulabilir. Aşağıda sıralanan durumlarda doğumun hemen baslatilmasına ihtiyaç duyulabilir: - Zarlarınız yırtıldığı halde doğum başlamamış ise - Gebeliğiniz normal süresini aşmış ise (42 haftadan fazla) - Gebeliğiniz kan basıncınızın yükselmesine neden olmuş ise - Şeker ya da bir akciğer hastalığı gibi sağlık sorunlarınız varsa - Koryoamnionit (Chorioamnionitis) (Fetus çevresindeki zarlarin iltihaplanması) varsa Anne ve bebek için doğumun riskleri, gebeliğin devam ettiriltmesinden oluşacak risklerden daha düşükse doğum başlatılabilir. Doğumun başlatilması için kullanılan ilaçlar, iyi gitmeyen bir doğumu hızlandırmak için de kullanılabilir. Doğumun uyarılması bazı riskler taşır. Ö...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık