Hamilelik

:: Hamilelik Ve Kış

:: HAMİLELİK VE KIŞ

Kışın hamilelik geiren anne adaylarının hem soğuk havadan dolayı giysilerine, hem de mevsimine gre beslenme aısından tkettikleri meyve ve sebzelere dikkat etmeleri gerekir. Gebelik sresince anne adayının her konuda kendisine dikkat etmesi gerekir. Bedensel ve psikolojik olarak olumlu geen bir gebelik sonucunda aynı şekilde bedensel ve psikolojik olarak sağlıklı bir bebeğe sahip olunabilinir. Gebelikte de her mevsimde dikkat edilecek hususlar nem taşımaktadır. Kış gebeleri besinsel anlamda en şanslı gebelerdir. Kış sebze ve meyveleri annenin sağlığı, iyi beslenmesi ve gelişmekte olan bebeği iin bol mineral ve vitamine sahiptir. Sağlıklı bir gebelik yaşayabilmek iin anne adayının ncelikle beslenmesine ok dikkat etmesi gerekir. Anne adayının eline bir beslenme programı vermek iyi bir yaklaşım de...Devamını Oku »

Hamilelik Ve Stres

HAMİLELİK VE STRES

Hamilelik sreci, yaşamda pek ok zorluk yaşayan kadına yeni stresler eklerken; stres, hamilelik dneminde grlen bazı gebelik komplikasyonlarının da sebebi olabilir. Hamilelik dneminde hamile kadının vcudunda, duygularında ve yaşam tarzında değişiklikler meydana geldiğini belirten uzmanlar, yaşanan stresin, anne adayının davranış ve alışkanlıklarının değişmesine neden olarak erken doğum ve dşk doğum kilosuna yol aabileceğini syledi. zellikle yksek oranda stres yaşayan bir kadının, sağlıklı yaşam koşullarına dikkat etmeyerek, yeterli ve dzgn beslenmeyerek ve hatta alkol ve sigara gibi hamilelik zerinde olumsuz etkileri olduğu kanıtlanmış alışkanlıklar edinebileceğine dikkat eken uzmanlar, bu alışkanlıkların sadece erken doğum ve dşk doğum ağırlığına değil, bebekte bazı yapısal anomalile...Devamını Oku »

Hamilelik, (Gebelik) Aşermek Nasıl Olur, Hamilelik Aşermeleri

 Hamilelik, (gebelik) aşermek nasıl olur,  Hamilelik aşermeleri

Aşermede psikolojik faktrler muhtemelen fiziksel ihtiyalardan daha etkili oluyor.Hepimiz zaman zaman belli bir yiyecek veya iecek iin dayanılmaz bir istek duyarız. Ancak belli bir yiyecek iin duyulan bu ani istek nadiren gerek bir aşermedir. oğunlukla geici bir istektir oysa aşerme bundan ok daha derindir ve gz ardı edemeyeceğiniz srekli bir istektir Kadınlar erkeklerden daha fazla aşerme hissi duyarlar Yakın zamanda yapılan araştırmalara gre hormonal değişiklikler yiyecek aşermelerinin oğunun sorumlusu. zellikle stres zamanlarında, hamilelikte veya menstrual dnemin farklı zamanlarında ortaya ıkan aşermelerin sebebi hormonlar olabiliyor. Bu teoriye gre değişen hormon seviyeleri beynin seratonin ve diğer kimyasalları retmesini etkiliyor, bu değişiklikler belli ...Devamını Oku »

Reiki Ve Hamilelik

Reiki ve Hamilelik

Reiki ile hamilelik ayları nasıl sıkıntısız geçer? Reiki doğumu rahatlatır mı? Reiki'nin hamilelere faydası nedir? Hamilelik ve doğum süreci anne adaylarına farklı alanlarda sıkıntı verir. Bu sıkıntıları hafifletmek ve doğuma hazırlanmak için uygulanabilecek bir yöntemden bahsetmek istiyoruz: Reiki... Reiki sayesinde hamilelik daha rahat geçiyor... Her gün gelişen doğum tekniklerinin yanı sıra annelerin korkulu rüyası olan doğum süreci için dünyada uygulanan Reiki ile kolay doğumu öneriyor. Anne adaylarını merak ettiği Reiki ile hamilelik süreci ve doğum hakkında neler yapılabilir Reiki ruhsal dengeyi koruyor mu? İnsan hayatı boyunca birçok sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu sıkıntılar karşısında Reiki ile kişi kendi hayatını dengede tutabilir, rahatlayabilir ve içsel sıkıntılarını kendi de tedavi edebilir. Reiki kullanımı en kolay şifa terapilerinden bir...Devamını Oku »

:: Hamilelik Ve Migren

:: Hamilelik ve Migren

Gebeliğin migren ataklarını arttırıcı veya azaltıcı etkilesi var mıdır? Peki hamilelikte her baş ağrısı migren midir?Migren hastası kadınların gebelik sresince karşıaşabileciği problemler nelerdir? Hamilelik sresince kadınları yaşadıkları sıkıntılardan sizlere daha ncer bahsetmiştik. Burayı tıklayarak o konu hakkındaki yazımıza ulaşabilirsiniz. Bu kez de hamilelikte migren veya migren hastalarında hamilelik konusuna değiniyoruz. Gebeliğin migren ataklarını arttırıcı veya azaltıcı etkileri var mıdır? Migren ve cinsiyet hormonları arasında bir ilişki olduğu bilinmektedir. İlk adet, adet dnemleri, doğum kontrol ilaları kullanımı, gebelik, menapoz ve hormon replasman(yerine koyma) tedavileri kandaki strojen dzeylerini etkileyerek migren zerinde etkili olmaktadır. strojenin ykselmesi veya bell...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık