Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Akciğer Hastalıkları

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Akciğer Hastalıkları

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Akciğer Hastalıkları Gebelikte, büyüyen rahim, göğüs boşluğunun şeklini değiştirdiği için kadınların solunum şekli de değişecektir. Gebe bir kadının nefes darlığı çekmesi oldukça sık görülür. ( Bazı akciğer hastalıkları, nefes darlığı dışında birtakım değişikliklere de yol açacaktır. Astım (bir akciğer hastalığı olup solunum sırasında ıslık gibi ses çıkmasına ve nefes darlığına neden olur) sık görülen bir hastalıktır. Ge- belikte, iyice k'ötüleştiği pek görülmemiştir. Fakat, eğer fetüs yeterince oksijen alamaz ise çe- şitli problemlere yol açabilir. Astımlı kadınların çoğu, solunumu kolaylaştırmak için yazılan ilaçları kullanmaya devam ettikleri sürece gebeliklerin! güvenle geçirebilirler. Astım için, kullanılan ilaçların çoğu, gebelikte kullanım için güvenlidir. Yine de aldığınız tüm ilaçları doktorunuza gösterin...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kalp Hastalıkları

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Kalp Hastalıkları

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kalp Hastalıkları Çocuk doğurma yaşlarında, bazı kadınlar, romatizmal ya konjenital kalp hastalıklı olabilirler. Romatizmal kalp hastalığı, bir enfeksiyon olan romatizmal ateş yüzünden olmaktadır. Kalp kapakçıklarıyla ilgili problemlere sebep olabilmektedir. Tıbbî gelişmelere bağlı olarak romatizmal ateş ve buna bağlı kalp sorunları artık nadir görülmektedir. konjenital kalp hastalıklı kadınlar, kalpte bir bozuklukla beraber doğmaktadırlar. Örneğin; kalp odacıkları arasında bir delik bulunabilir. Bozukluğun tipi ve ağırlığı, gebelikte oluşacak sorunların ağırlığım tespit edecektir. ideal olarak, kalp hastalığı olan bir kadın, gebe kalmadan önce teşhis edilmelidir. Teşhis edildikten sonra bu soru- nu çözmek için mümkün olan tüm adımlar atılmalıdır. Doktorunuz, kalp hastalı- ğınızın gebeliğe ve gebeliğin kalp ha...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Şeker Hastalığının Kontrol Altına Alınması

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Şeker hastalığının kontrol altına alınması

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Şeker hastalığının kontrol altına alınması Diyet, glikoz düzeylerinin kontrolü için önemli bir yoldur. Diyetinizdeki kalori miktarı, kilonuza bağlı olacaktır. Gebelikten önceki durumunuzdan farklı olarak, gebelikte farklı bir diyet takip etmeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu durum şekerinizi sürekli kontrol altında tutmuş olsanız bıle geçerlidir. Diyetiniz zaman zaman, gelişen fetüsün ihtiyaçlarını karşılamak ve kan glikoz düzeylerini kontrol etmek için değiştirilebilir. Genel olarak diyet, özel gıdalar ve bütün güne yayılmış küçük atıştırmalardan ibarettir. Yatmadan önce hafif atıştırmak, gece boyunca, kanın glikoz düzeyinin normal sınırlarda tutiılmasına yardım edebilir. Düzenli egzersiz, şeker hastalığının kontrolünde anahtar bir rol oynayabilir. Kanın glikoz düzeyim normal sınırlarda tutmak için gerekli o...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Risk

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Risk

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Risk Şeker hastalığının kesin tedavisi olmamasına rağmen, etkili bir şekilde tedavi edilebilir. Şeker hastalığının gebelikten önce ve gebelik boyunca kontrol altına alınması, fetüsü daha az riske sokacaktır. Şeker hastalıklı kadınlar gebe kaldıkları zaman, aşağıdaki riskleri azaltmak için erken bakım görmelidirler: - Preeclampsia ya da gebelik zehirlenmesi (gebelik sırasında yüksek kan basıncı), bebeğin erken doğurulmasını gerektirebilir. Ya da rahimde fetüsün gelişimini yavaşlatabilır. - Hidramnios (Hydramnios) fetüsü saran boşlukta çok fazla sıvı bulunması), annenin nefes almaşım zorlaştırabilir. Aynı zamanda erken doğuma da yol açabilir. - Makrozomi (normaldan daha kilolu bebek), daha hafif olgularda söz konusudur. Ve doğumu zorlaştırabilir. - Doğumsal, anomaliler, şekerli annelerin...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Önceden Var Olan Şeker Hastalığı

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Önceden Var Olan Şeker Hastalığı

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Önceden Var Olan Şeker Hastalığı Çocuk doğurma yaşındaki her 100 kadından l'i, gebelikten önce şeker hastalığına sahiptir. Bir zamanlar şeker hastalığı, anne ve fetüs için, gebelikte hayati tehdit edecek kadar önemli bir sağlık sorunuydu. Bugün şeker hastalığı ve nasıl kontrol edileceği hakkında birçok şey bilinmektedir. Böylece gebelik, şekerli kadınlar için daha emniyetli hale gelmiştir. Şeker hastalığıyla gebeliği komplike hale gelen kadınların son durumu, bu sayede, komplikasyonsuz gebeliği olan kadınların son durumuna yaklaşmıştır, tdeal olarak şeker hastalığı gebelikten önce teşhis edilmeli ve kontrol altına alınmalıdır. Daha sonra mümkün olduğu kadar kanın glikoz düzeyi dikkatle takip edilerek normal sınırları korunmaya çalışılmalıdır. Kontrol ve uzman bakımının planlanmasıyla, başarılı bir gebelik (sağlıklı...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık