Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Epizyotomi

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, doğum  Epizyotomi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, doğum Epizyotomi Doğum sırasında bebeğin başı vajenden gözükmeye başladığı sırada, va- jen dokusu incelir ve çok gergin bir hale gelir. Bazen vajen dokusu maksimum düzeyde gerilse bile bebeğin başı, annenin cilt ve perineum kaslarım yırtmadan dışarı çıkması çok zor- dur. Kaslarınızın yırtılmasını önlemek ve bebeğin başı üzerindeki basıncı gidermek için, lokal anestetik ilaçla uyuşturulmuş perineum ve vajen dokusunda küçük bir keşi yapılır. Bu operasyona epizyotomi adı verilir. yırtıkların tamirinde kullanılabilir. Lokal anestezi nadiren bebeği etkiler. Anestetik ilaç bittikten sonra etkisi daha fazla sürmez. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Lokal (Bölgesel) Anestezi

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, doğum Lokal (Bölgesel) Anestezi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, doğum Lokal (Bölgesel) Anestezi Diş doktoru, ağızdaki belli alanların uyuş- ması için bir ilaç kullandığı gibi, doğumda da lo- kal anestezi sağlayan ilaçlar doktorunuz tarafından kullanılabilir. Lokal anestetik ilaçlar ge- nelde küçük bir alanı etkilerler. Epizyotomi adı verilen küçük bir operasyon (Episiotomy) doğumda perineum bölgesindeki yırtılmaları önlemek için yapılabilir. Lokal anestezi, epizyotomi yaparken ya da oluşan DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 02...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Sistemik (Tüm Vücutta) Ağrının Giderilmesi

 Hamilelik Hakkında, Hamilelikte doğum Sistemik (Tüm Vücutta) Ağrının Giderilmesi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte doğum Sistemik (Tüm Vücutta) Ağrının Giderilmesi Sistemik ağrı kesiciler, çoğu zaman bir kasa ya da damara enjeksiyon yoluyla verilmektedirler. Ağrıyı azaltırlar fakat bilincinizin kaybına neden olmazlar. Vücudun belli bir bölgesini değil, tüm sinir sistemini etkilerler. Bazen stresi ve mide bulamışım gidermek için bunlarla beraber diğer ilaçlar da kullanılmaktadır. Diğer ilaçlarda olduğu gibi ağrı kesicilerin de yan etkileri bulunmaktadır. Yan etkilerin çoğu, konsantrasyon bozukluğu ya da halsizlik hissetme gibi basit etkilerdir. Bu ilaçlar, bebeğin reflekslerin! ve solunn. munu yavaşlatmamak için doğumdan hemen önce verilmemektedir. Ciddi yan etkiler çok nadirdir. Doktorlar ve diğer sağlık bakım elemanları bu ilaçların yan etkilerin! azaltmak için ne kadar verilmeleri gerektiğin! bilmektedirler. Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Ağrı Duyunuzu Neler Etkiler?

 Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, doğum Ağrı Duyunuzu Neler Etkiler?

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, doğum Ağrı Duyunuzu Neler Etkiler? insanlar, ağrıyı farklı şekilde algılarlar. Bazıları, ağrıdan daha çok etkilenmektedir. Ağrı duyünuzu etkileyen faktörler aşağıda sıralanmaktır: • Yalnızlık. Doğum sırasında, doğum konusunda deneyimli bir kişinin ya da sevdiğiniz birisinin yanınınzda bulunarak sizi desteklemesi çok önemlidir. • Yorgunluk. İyi dinlenmeye çalışınız böylece kasılmaların rahatlıkla üstesinden gelebilirsiniz. • Endişeli olma ve gergin hissetme. Kasılmalar arasında rahatlama tekniklerin! kullanınız ve kasılmalar boyunca solunum yapmaya odaklanınız. • Ağrıdan korkma ve çok ağrı bekleme. Kendinizi oyalamaya çalışın. Kasılmaların ne kadar acı olduğuna odaklanmayın. Yeni doğacak bebeğinizi düşünün. Eğer korku hissediyorsanız bunları doktorunuza açıklayarak, size yardım etmesin...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Ağrının Giderilmesi

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Ağrının Giderilmesi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Ağrının Giderilmesi Birçok kadın, doğumda kendilerini nelerin beklediğinin öğreti!mesi için doğum sınıflarında eğitilmektedirler. Bu sınıflarda solunum metotları, rahatlama teknikleri ve doğumda rahatlıkla baş edilebilecek diğer yollar da öğretilmektedir. Bu sınıflardan öğrendikleriyle birçok kadın, doğumu ağrı ilacı almadan başarabilmektedir. Bazı kadınlarda, ağrı kesici ilaçlarla beraber öğrendikleri teknikleri doğum sırasında kullanabilmektedirler. Bütün doğum boyunca, hemşire başınızda bulunarak rahatlamanıza yardım edecektir. Sizin için en iyi ağrı giderme yönteminin tipine karar verirken sizin istekleriniz dikkate alınacaktır. Bu seçimde ayrıca sizin ve bebeğinizin durumu da etkili faktörlerdir. Çoğunlukla, doğum sürecine girene kadar size tam olarak hangi ağrı giderme yönteminin uygulanacağını söylemek ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık