Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Hastaneden Çıkış

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte,  Doğum Sonrası Hastaneden Çıkış

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Hastaneden Çıkış Eğer normal vajen yoluyla doğum yapmışsanız, bebek doğduktan kısa bir süre sonra hasteneden taburcu edilebilirsiniz. Ha.sranede ne kadar kalacağınız sağlık durumunuza ve güvenlik sigortanıza bağlıdır. Genelde kadınlar, güvenlik sigortaları l gün izin verdiği için ancak bu kadar kalabiliyorlar. Eğer bebeğinizde sorun varsa, daha uzun süre has- tanede kalabilirsiniz. Sezeryanla doğumdan sonra hastanede ne kadar kalacağınız, sedanın neden tercih edildiğine ve normal fonksiyonlarınıza dönmeniz için ne kadar zamana ihtiyaç duyduğunuza bağlıdır. Çoğu zaman sezeryanla doğumdan 2-5 gün sonra hastaneden taburcu edilebilirsiniz. Hastaneden çıkmadan önce, hastanede daha fazla kalmanıza yol açacak başka işlemler de yapılabilir. Örneğin; doğum sonrasında kısırlığa karar vermiş olabilirs...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Dinleme (Auscultation)

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte,  Dinleme (Auscultation)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Dinleme (Auscultation) Bebeğin kalp.atişlarının dinlenmesi anlamına gelir. Zamanlaması, annenin doğumun hangi döneminde olduğuna ve herhangi bir risk faktörünün olup olmadığına bağlıdır. Bebeğin kalp atışlarım yükselterek ileten ve böylece duymamızı Ağlayan bir stetoskop kullanılabilir. Doktor, stetoskopun bir uçunu karnınıza bastı rarak stetoskopun kulaklık kısmından bebeğin kalp atışlarırinı dinler. Başka bir yöntem de, ultrasonda dinlemektir. Ultrason, bebeğin kalp atışlarım duyulabilir bir sinyal haline getirir. Ses dalgaları gönderebilen, elde taşınabilir küçük bir alet karnınızın üzerine yerleştirilir. Gönderilen bu dalgalar bebekten tekrar geri yansır. Ultrasonla orada bulunan bir kişi bebeğin kalp atışlarım duyabilir. Dinleme sırasında fetüsün kalp hızı genelde takip edilerek birkasılması sonra...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Değerlendirme (Takip)

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte,  Değerlendirme (Takip)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Değerlendirme (Takip) Doğum boyunca bebeğin iyiliğini takip etmek için bebeğin kalp hızı izlenecektir. Bebeğin kalp hızındaki bazı değişiklikler bir problemin habercisi olabilir. Bunun için her kadına, doğum sırasında bazı ya-kın takip yöntemleri uygulanabilir. Fetüsün değerlendirilmesi bir problemin oluşmasını önleyemez fakat, bazı belirtiler doktorun daha uya-nık olmasını sağlayabilir. Hiçbir fetüs değerlendirme yöntemi mükemmel değildir. Fakat yıllar geçtikçe teknikler gelişmektedir. Ve bugün doğum sırasında bebek için nelerin yapılabileceği hakkında çok şey bilinmektedir. Fetüs değerlendirmesi, dinlemeyle (ouscultation) ya da elektronik fetüs değerlendirici olarak adlandırılan bir aletle yapılabilir. Kullanılan teknik, hastanenin prensiplerine, aletlere ve elde bulunan personele bağlıdır. DERLEYEN:...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Doğumun Devreleri

Hamilelik Hakkında, Doğumun Devreleri

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Doğumun Devreleri Ortalama olarak doğum, ilk bebek için 12-14 saat sürer. Fakat diğer doğumlar daha kısa sürede gerçekleşir. Doğum üç devrede gerçekleşir. Her birinde vücudunuzda değişmeler oluşacaktır. Her kadın ve her doğum birbirlerinden farklıdır. Annenizin ya da kızkareşinizin nasıl doğum geçirdikleri, sizin nasıl doğum geçirceğinizi göstermez. Ya da ne kadar çocuğunuz olursa olsun hiçbir doğumunuz birbirinin aynısı olmayacaktır. Doğum sırasındaki kasılmalar, rahim ağzının açılmasına ve silinmesine yardım ederken bebeğin doğum kanalına girişini de sağlayacaktır. Doğum boyunca bebek pelvisin derinliğine doğru ilerleyerek, doğum kanalında ilerleyecektir. Bebek, başı ve vücudu pelvis içerisine en uygun yerleşecek şekilde hareket eder. Kasılmalar, genelde baş ilk gelen kısım olmak üzere, bebeğin doğmasına yardım etmeye devam edecektir....Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte,  Doğum Sonrası

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Doğumdan sonra herhangi bir problemin olmadığından emin olmak için yakından izlenirsiniz. Kan basıncınız, nabzınız ve ateşiniz takip edilir. Rahim üzerine masaj yapılır. Vajenden kanama ya da enfeksiyon açısından muayene edilirsiniz. Mümkün olduğu kadar erken dönemde hareket etmeniz sağlanır. Yataktan çıktıktan sonra belli bir süre hemşire ya da başka bir erişkin kişi yanında bulunmalısınız. Eğer sezeryanla doğum yapmışsanız, hemen yatak dışına çıkamazsınız. Bazı hastaneler, sezeryandan sonra bebekle anne-baba arasında erken irtibat kurulmasını sağlamaktadırlar. Bu hastanelerde, eğer bebeğin durumu izin verirse, çocuk anne ve babayla ameliyathanede ve yatış odalarında beraber kalabilmektedirler. Sezeryandan hemen sonra, idrar kesesinden sonda çıkarılır. Kendi kendinize hemen idrarınizı yapm...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık